Home » Blog » Bed » Zelf een hoogslaper maken?

Zelf een hoogslaper maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Toen ik een jaar of twintig voor mijn eerste kind een bedmeubel moest aanschaffen, schrok ik behoorlijk toen ik de prijzen voor de gemiddelde hoogslaper zag. Het bleek normaal te zijn om bijna duizend euro te vragen voor een hoogslaper waar mijn kind na vier jaar wel weer uitgegroeid was. Ik besloot daarom zelf een hoogslaper te maken en hier bouwtekeningen voor te ontwerpen. Uiteindelijk ontwierp ik meer dan vijf bouwtekeningen waarmee meerdere hoogslapers te maken zijn zoals de hoogslaper, hoogslaper met bureau en het stapelbed. Een hoogslaper maken is iets wat jij zelf ook kunt doen, middels de juiste bouwtekening natuurlijk. Een hoogslaper is ideaal voor het inrichten van een kamer waar logees prettig en snel even kunnen overnachten. Door het maken van meerdere hoogslapers kan jij zelfs de ultieme logeerkamer maken. Dit is natuurlijk aan jou.

Ik vertel je in dit artikel waar je rekening mee moet houden bij een hoogslaper maken, want onder andere de veiligheid is een onderdeel waar veel aandacht aan besteed moet worden. Gelukkig kan jij er zelf voor zorgen dat je een hoogslaper kunt maken die ook echt veilig is. Hoe je een veilige hoogslaper kunt maken en waar je de hoogslaper bouwtekening kunt vinden vertel ik je in dit artikel!

Waar je op moet letten bij een hoogslaper maken

Een hoogslaper maken doe je alleen wanneer je ook als doel hebt om een veilige hoogslaper te maken. Als we bedmeubels maken, moeten we rekening houden met hele andere veiligheidsnormen dan met een tv-meubel of kastje. We moeten namelijk wel een hoogslaper maken waar veilig op geslapen kan worden en voorzien is van een betrouwbare constructie.

We kunnen natuurlijk als gekken de hoogslaper gaan verstevigen, gelukkig is dat echter niet nodig. Er zijn wel meerdere punten waar je op moet letten betreffende de veiligheid van de hoogslaper. Ten eerste moet het hout waar je voor de hoogslaper van gebruik maakt zeer goed geschuurd worden. Dit kan je doen met een schuurmachine maar ook met schuurpapier. Wanneer je dit handmatig doet kost het wel meer tijd, maar je kan wel de lastiger bereikbare plekjes bereiken.

De pilaren van de hoogslaper kan je het best in de grond en muur verankeren middels wand- en grondbeugels. Vrijwel iedere bouwmarkt heeft deze relatief goedkope beugels in de schappen liggen waardoor geld dus geen reden hoeft te zijn om niet met dergelijke beugels te werken.

Wat voor soorten hoogslaper kan ik maken?

Je kunt meerdere soorten hoogslapers maken met de bouwtekeningen die je in mijn pakket kunt vinden. Ten eerste is de reguliere hoogslaper maken een goed opstappunt. Met de ‘hoogslaper bouwtekening’ maak je een hoogslaper die voorzien is van een leuk trappetje waarmee het mogelijk is om het bed te bereiken.

Een andere hoogslaper die je kunt maken is de hoogslaper met bureau. Deze hoogslaper is voorzien van een bureau waar je kind huiswerk aan kunt maken. Ook kan dit gedeelte worden gebruikt als opbergruimte zolang het gebruik van een bureau voor je kind overbodig is.

Ten slotte is het mogelijk om een stapelbed te maken. De stapelbed bouwtekening vertelt je alles wat je moet weten over hoe jij dit doe-het-zelf project kunt voltooien.

Hoogslaper bouwtekening

Het gebruik van een bouwtekening is naar mijn inziens cruciaal. Een bouwtekening vertelt je alle informatie die je nodig hebt om een bepaald meubel zoals de hoogslaper te maken. Zo lees je op de hoogslaper bouwtekening precies welke materialen je nodig hebt en welke afmetingen de verschillende planken moeten krijgen. Ook ontdek je in welke volgorde alles in elkaar gezet moet worden zodat je zelf een mooie hoogslaper kunt maken.

De bouwtekeningen voor de diverse hoogslapers zijn te vinden in Freds Bouwtekeningenpakket, waardoor zelf een prachtige hoogslaper maken binnen handbereik is. Echter zijn er meer dan tienduizend bouwtekeningen in dit pakket te vinden, wat betekent dat je nog veel meer kunt maken dan alleen een hoogslaper.

Want heb jij altijd al je eigen meubels willen maken? Dan is dat nu eindelijk mogelijk, want vrijwel ieder meubel is wel voorzien van een bouwtekening in dit bouwtekeningenpakket. Van een grote eettafel tot een bureau, of een boekenkast in combinatie met een tv-kast. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met de bouwtekeningen van Fred.

Weten hoe jij aan de bouwtekening kunt komen om een hoogslaper te maken? Of ontdekken welke bouwtekeningen er allemaal in het bouwtekeningenpakket te vinden zijn? Ontdek dan hier meer!

Hoogslaper maken
Hoogslaper maken

Een hoogslaper maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.