Home » Blog » Bed » Zelf een hoogslaper met bureau maken

Zelf een hoogslaper met bureau maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij voor je kind een hoogslaper met bureau maken waar je in een meubelzaak vele honderden euro’s voor zou moeten betalen? En wil jij de hoogslaper met bureau compleet in eigen stijl maken? Als jij dit wil, dan is het slim om dit met een bouwtekening te doen.

Er zijn behoorlijk wat aspecten waar je op moet letten wanneer jij een hoogslaper met bureau wil maken. Ten eerste komt het gebruiksgemak aan bod, want je wilt natuurlijk wel dat je kind plezier op de hoogslaper kan slapen. Vervolgens de ruimte die jij beschikbaar hebt en kunt gebruiken voor de bouw van de hoogslaper met bureau. Want het is tenslotte wel de bedoeling dat er nog voldoende beweegruimte in de slaapkamer van je kind is. Ook is de keuze voor de houtsoort cruciaal. Want iedere houtsoort zorgt weer voor een ander eindresultaat van jouw hoogslaper met bureau.

Hoe jij je eigen hoogslaper met bureau kunt maken en hoe jij het optimale kunt halen uit de bouwtekening van de hoogslaper, lees je in dit artikel. Zo weet je precies wat je moet doen om een hoogslaper met bureau te maken waar je kind met plezier gebruik van kan maken!

Klaar om aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

Hoogslaper gebouwd door een klant
Hoogslaper gebouwd door een klant

Waar let ik op bij het maken van een hoogslaper met bureau?

Als je aan de slag gaat met het maken van je hoogslaper met bureau, zijn er diverse aspecten die eerst afgestreept moeten worden. Ten eerste gaan we opzoek naar de beschikbare ruimte die jij hebt om de hoogslaper met bureau in te plaatsen. Kijk goed of de afmetingen weergegeven op de bouwtekening overeenkomen met de beschikbare ruimte. Is dit niet zo, dan is er gelukkig niets aan de hand. Je kunt namelijk alle afmetingen proportioneel laten afnemen.

Dat wil zeggen dat je iedere afmeting procentueel hetzelfde laat afnemen. Dus wil jij een 30 procent kleinere hoogslaper met een bureau maken, dan kies je ervoor om alle afmetingen te vermenigvuldigen met 0,70. Dit betekent dat je 30 procent van iedere maat afhaalt wat jou weer in staat stelt om een meubel te maken die precies in jouw beschikbare ruimte past.

Gewenste houtsoort

Vervolgens gaan we kijken welke houtsoort we kunnen gebruiken. Eigenlijk is iedere houtsoort geoorloofd, maar is de ene houtsoort duurder dan de ander. In dit artikel over houtsoorten kan jij lezen welke houtsoort welke voor- en nadelen heeft. De keuze voor een houtsoort heeft verder geen invloed op de bouwtekening, want deze is bruikbaar voor het bouwen van de hoogslaper met bureau voor iedere houtsoort.

Veiligheid

Ten slotte is het van uiterst belang dat je tijdens het maken van de hoogslaper goed let op de veiligheid van de constructie. Controleer tijdens het bouwproces meerdere malen of alles wel stevig genoeg is en of de constructie betrouwbaar is. Wanneer je de tekeningen volgt zal dit geen probleem zijn.

Ook is het belangrijk dat je al het hout heel erg goed schuurt en prepareert zodat je kind geen last van splinters kan krijgen. Je wilt geen hoogslaper met bureau maken waar je kind zich aan kan bezeren. Door gedurende proces dit in het achterhoofd te houden, kan je een sterke en betrouwbare hoogslaper maken.

Bouwtekening voor een hoogslaper met bureau

Je hoogslaper met bureau maken doe je middels een bouwtekening die jij kan vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Dit bouwtekeningenpakket is al enkele jaren beschikbaar en wordt ondertussen door duizenden mensen al gebruikt. Alle bouwtekeningen zijn opgeslagen als PDF bestand. Op elke tekening vind je een handige materialenlijst. Aan de hand van deze lijst kun je heel makkelijk alles bestellen en op maat zagen.

Met meer dan tienduizend bouwtekeningen is Freds Bouwtekeningenpakket een pakket waarmee jij van alles kunt bouwen. Zo is het mogelijk om je eigen bank te maken en hier avonden lang van te genieten. Maar ook het maken van boekenkasten, tafels of zelfs je bed is mogelijk met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket.

Ik vertel je graag meer over dit bouwtekeningenpakket op deze pagina waar jij erachter kunt komen welke bouwtekeningen er nog meer in dit bouwtekeningenpakket te vinden zijn!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Hoogslaper met bureau maken doe je met goede bouwtekeningen
Hoogslaper met bureau maken doe je met goede bouwtekeningen

Aan de slag

Eenmaal in het bezit van de tekeningen kun je aan de slag. Plaats je bestelling en wanneer alle materialen binnen zijn kun je gaan bouwen. Let tijdens het bouwen op je eigen veiligheid. Werk alles stap voor stap af voor je verder gaat. Geniet van het resultaat.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.