Home » Blog » Bureau » Hoe bepaal ik de bureau hoogte?

Hoe bepaal ik de bureau hoogte?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Het is als klusser soms best goed te doen om bepaalde meubels te maken. Maar soms als deze meubels af zijn kan het voorkomen dat je tegen bepaalde problemen aanloopt. Een veel voorkomend probleem bij het maken van een bureau is de bureau hoogte. Wat is nu de juiste hoogte voor je bureau? Veel Nederlanders krijgen last van pijn in de rug of nek omdat zij achter een bureau zitten die de verkeerde bureau hoogte kent.

De hoogte van een bureau kan vroeg in het bouwproces al goed worden bepaald, waardoor je zeker weet dat je een bureau bouwt met de juiste hoogte. In dit artikel ontdek je hoe je kunt bepalen welke hoogte jouw bureau moet hebben zodat jij dergelijke pijntjes kan voorkomen. Want niets is zo irritant als het werken achter een bureau van de verkeerde hoogte.

Een verstelbaar bureau aanschaffen is namelijk helemaal niet nodig als jij van te voren ervoor zorgt dat je een bureau maakt van de juiste hoogte. Wil jij daarom de juiste bureau hoogte weten en een bureau maken waar jij goed aan kan werken? Lees dan snel verder om de werkinstructies te ontdekken om je eigen bureau te maken van de juiste hoogte!

Bepalen juiste hoogte van bureau

Om je werkplek naar de juiste hoogte in te stellen is het van belang de gegevens uit de onderstaande tabel te volgen. Deze helpen je bij het bepalen van de correcte hoogte van je bureaustoel en je bureau. Zo weet je zeker dat de bureau hoogte past bij jou lichaamslengte. Hierdoor voorkom je veel problemen met je rug en nek. Een verkeerde houding achter je bureau kan uiteindelijk tot de ziektewet leiden. Dat wil je natuurlijk niet. Een goede lichaamshouding geeft veel meer werkplezier en zorgt er voor dat je ook effectiever bent.

Als doe-het-zelver wil je dat een bureau voor jezelf ook voldoet aan de gestelde eisen. Je zou toch niet willen dat een bureau voor een van je kinderen niet goed is terwijl ze dagelijks druk aan de studie zijn. Al begrijp ik dat het lastig is om constant te zorgen dat het bureau van je kind voldoet aan de ergonomische eisen. Probeer daarom creatief te zijn. Hieronder vind je een tabel met de juiste hoogtes voor de ideale houding achter je bureau.

[table “” not found /]

Download hier de tabel met juiste bureau hoogtes

Tips voor het werken achter een bureau

De bureau hoogte heeft alleen zin wanneer jij ook andere factoren onthoudt. Probeer bijvoorbeeld altijd recht op te zitten wanneer je aan het werk bent en hierbij een ontspannen houding bij aan te nemen. Ontspan je nek, schouders, armen en natuurlijk je hoofd. Tegelijkertijd is het van belang dat je hand en onderarm zoveel mogelijk op een nette rechte lijn op je bureau liggen.

Om RSI te voorkomen is de bureau hoogte ook van belang, want de juiste bureau hoogte helpt je bij het juist gebruiken van de muis. Wat is de juiste bureau hoogte wanneer je niet goed zit vraag jij je waarschijnlijk af. Dat klopt, want probeer met je rug recht tegen de achterkant van je stoel te zitten voor de maximale ondersteuning. De rugleuning helpt je bij deze ondersteuning, mits deze natuurlijk vast en rechtop staat. Wanneer je rugleuning te ver naar achteren staat biedt het alsnog geen ondersteuning.

Zit ook niet te lang achter je bureau ga regelmatig even om koffie of thee. Je kunt ook even van achter je bureau door iets bij de printer te halen. Een bespreking met een collega kun je het beste even staande doen. Want hoe goed je bureau ook is lang in een zelfde houding zitten is nooit goed voor jezelf.

Bureau maken of kopen?

Beide opties hebben hun voor en nadelen. Hieronder worden lees je ze.

Voordelen van een bureau kopen

  1. Snelle levering wanneer op voorraad
  2. Geen bouwtekening nodig
  3. Gereedschappen heb je niet nodig

Nadelen van een bureau kopen

  1. De prijs is een groot nadeel de kosten voor een bureau zijn vrij hoog
  2. Standaard bureaus zijn vaak klein
  3. Kwaliteit is meestal matig

Waar koop je een bureau met de juiste bureau hoogte?

Zie je het zelf maken niet zitten dan kun je het beste via deze website een ergonomisch bureau kopen. Deze bureaus zijn namelijk in hoogte verstelbaar en daardoor geschikt voor iedereen. Ben je lang of juist heel kort of zit je er tussen in? Het maakt niet uit voor iedereen is hier wel wat wils.

Voordelen voor een bureau maken

  1. Goedkoop
  2. Elke gewenste afmeting
  3. Gereedschappen heb je al in huis als doe-het-zelver
  4. Kwaliteit heb je zelf in de hand

Nadelen voor een bureau maken

  1. Kost tijd
  2. Bouwtekening nodig. Hier hebben wij echter een oplossing voor daarom is dit niet een enorm groot probleem.

Wil je zelf aan de slag? Dat is goed te begrijpen zeker omdat de prijzen voor een bureau van een goede kwaliteit erg hoog zijn. Terwijl de kosten van het maken juist laag zijn. Zie hier onder hoe je aan een goede bouwtekening kunt komen.

Bouwtekening voor een bureau

Je kunt je bureau pas maken wanneer je de juiste bouwtekening tot je beschikking hebt. Deze bouwtekening om een bureau te maken met de juiste bureau hoogte vind je in mijn bouwtekeningenpakket. Je kon al eerder uit de bovenstaande tabel de bijbehorende bureau hoogte voor jouw situatie bepalen, dus vergeet deze niet te gebruiken bij de bouw van jouw nieuwe bureau met de juiste hoogte van het bureaublad!

Ook de tips voor je bureaustoel moet je niet vergeten, want deze zijn onmisbaar in het prettig werken achter jouw nieuwe zelfgemaakte bureau.

Behalve een bureau kan je veel en veel meer met de bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningenpakket. De meer dan tienduizend bouwtekeningen stellen jou in staat om je woonkamer nog van meer meubels te voorzien. Van een boekenkast tot een steigerhouten aanrechtblad. Van een eettafel van steigerhout tot je eigen bed, het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen van Fred!

Meer weten? Klik dan nu hier om meer te weten te komen over het bouwtekeningenpakket van Fred!

Hoe bepaal ik de bureau hoogte
Hoe bepaal ik de bureau hoogte

Aan de hand van de bovenstaande tabel bekijk je juiste hoogte voor het bureau dat bij jou past

Wat is jouw goudentip voor een goede houding achter je bureau? Laat hieronder even een reactie achter

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

  1. Hallo Fred,
    Ik denk dat er een foutje is geslopen in de regel voor 195 cm lengte, deze is hetzelfde als voor 190 cm.
    Hartelijke groeten,
    Johan (197 cm)

    1. Beste Johan,

      Je hebt gelijk er was inderdaad een foutje in geslopen ik heb het gelijk aangepast
      bedankt voor je alerte reactie

      Groeten
      Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.