Home » Blog » Houtbescherming en houtrot » Hoe kan ik houtrot stoppen?

Hoe kan ik houtrot stoppen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Niets is zo irritant als houtrot in een mooie plank. Je bent een trotse bezitter van een mooie loungebank, welke je misschien zelf wel gebouwd hebt, maar je merkt dat de kwaliteit van het hout snel terugloopt. Als je op het hout drukt, voelt het zacht aan en je concludeert dat je met houtrot te maken hebt. Maar hoe kan je houtrot stoppen? Of is houtrot stoppen wel mogelijk?

Kan ik wel houtrot stoppen?

Hier moeten we je helaas teleurstellen, want houtrot stoppen is helaas niet mogelijk. We kunnen je gelukkig wel meedelen dat je houtrot kunt voorkomen. Er zijn geen producten waarmee houtrot voorkomen kan worden, dus je hoeft geen middelen te kopen, maar dit betekend niet dat je houtrot niet kunt voorkomen.

Houtrot is namelijk wel te voorkomen door vochtbelasting op hout te voorkomen, de grootste veroorzaker van houtrot. Wanneer je vochtbelasting voorkomt, kan je er bijna zeker van zijn dat je geen last meer hebt van houtrot.

Maar hoe kun je vochtbelasting dan voorkomen?

Dat kun je op verschillende manieren, en al deze manier zijn helemaal gratis en kosten alleen een beetje tijd. Langdurige vochtbelasting komt namelijk meestal voor bij de openingen van ramen en deuren. De opening zorgt ervoor dat het vocht zich kan verspreiden waardoor het hout zwakker en zwakker wordt. Een andere veel voorkomende plek waar houtrot zich voordoet zijn kozijnen. Als de beglazing niet correct is geregeld, is de kans op houtrot binnen enkele maanden of jaren enorm. Een andere veroorzaker is een openstaande houtverbinding. Door deze defecte verbinding is het mogelijk dat het houtrot binnen enkele dagen zijn baan maakt en het hout vervolgens begint te rotten.

Wanneer al het houtwerk regelmatig geïnspecteerd wordt, kan vochtbelasting snel herkend worden. Als je ziet dat je met houtrot te maken hebt, moet je direct actie ondernemen. Verwijder al het vocht met een absorberend doekje, en onderzoek wat de mogelijkheden zijn om toekomstige vochtbelasting te voorkomen. Dit kan door bepaalde openstaande gaten te dichten of door de beglazing opnieuw te laten verzorgen.

Houtrot stoppen is dus niet mogelijk, maar wanneer je op tijd het hout op diverse punten controleert, hoef jij je in de toekomst nooit meer zorgen over houtrot te maken. Want met een periode inspectie, voorkom jij alleen maar onnodig werk in de toekomst.

Behalve houtrot stoppen, ook interesse bouwprojecten?

Dan willen wij jou graag wat meer vertellen over het Freds Bouwtekeningen pakket waarmee jij ál je bouwprojecten op een leuke en makkelijke manier kunt uitvoeren. Want een bouwtekening is onmisbaar wanneer jij die mooie steigerhouten tafel wilt maken of je eigen houten garage wilt bouwen.

Het bouwtekeningen pakket van Fred bestaat uit enorm veel bouwtekeningen, in totaal meer dan tienduizend bouwtekeningen. Je bent dus nog wel even bezig als jij een echte klusser bent, want je kan je totale woonhuis inrichten met zelf gemaakte meubels gemaakt op basis van de bouwtekeningen van Fred.

Dus wil jij meer weten over Freds Bouwtekeningen pakket en wil je nu direct zien hoe jij aan dit pakket kunt komen? Klik dan nu hier!

houtrot stoppen
houtrot stoppen met houtrot stopper van Alabastine

Het is beter om houtrot te voorkomen dan houtrot stoppen.

Waar kun je de beste houtrot stopper kopen? Kijk hier

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.