Home » Blog » Houtsoorten en Handelsmaten » Handelsmaten hout voor Europees Vuren en Grenen

Handelsmaten hout voor Europees Vuren en Grenen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

De Handelsmaten hout voor Europees vuren en grenenhout. De meest gangbare handelsmaten hout van gezaagd Europees vuren en grenenhout zijn opgenomen in diverse NEN normen. De handelsmaten van vuren zijn opgenomen in NEN 5466 en de handelsmaten van grenen in NEN 5467. In deze NEN normen zitten ook de kwaliteitseisen verwerkt. In de onderstaande tabel worden alle handelsmaten hout vermeld. Deze tabel is handig wanneer je aan de slag gaat met de 10.000 verschillende bouwtekeningen en doe het zelf plannen. Want zoals je mogelijk al weet zijn de maten zeer handig bij het gebruik van bouwtekeningen. Met deze tekeningen kan je overigens alles bouwen dat je maar wilt, van een prachtige tv-kast tot een complete schuur. Maar daar later meer over, want je wilt natuurlijk eerst alle handelsmaten op een rijtje zien. Dat kan, lees daarom snel verder!

Tabel handelsmaten hout

Hieronder zie je een tabel met de meest gangbare handelsmaten van vurenhout en grenenhout

[table “” not found /]

In de bovenstaande tabel worden de meest gangbare handelsmaten voor hout weergegeven. Omdat het mij handig lijkt hier ook de mogelijkheid om de bovenstaande tabel te downloaden. Zo kun je deze heel makkelijk printen en op een locatie leggen waar je dat zelf handig vindt.

Download tabel Handelsmaten hout voor Europees Vuren en Grenen

Handelsmaten hout voor Europees Vuren en Grenen
Handelsmaten hout voor Europees Vuren en Grenen

Bouwtekeningen nodig?

Ben je opzoek naar bouwtekeningen waarbij de hout handelsmaten van pas komen? Dan heb ik voor jouw toegang tot meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en doe-het-zelf plannen en een  steigerhouten meubelengids. Hierin vind je letterlijk alles wat jij je maar kunt bedenken.

Enkele voorbeelden zijn: Tuinhuisjes, steigerhouten meubelen, pergolas, schuurtjes, schildersezels, kasten, kippenhokken, trappen, banken en nog veel en veel meer. Een enorm aantal bouwtekeningen die jij helemaal zelf kunt gebruiken. De hout handelsmaten zullen verder wel duidelijk zijn, maar als je de tabel hierboven vaker wilt gebruiken is het handig deze pagina even onder je favorieten op te slaan. Kijk vooral eens op andere artikelen van deze website. Daar gaat het even niet over hout handelsmaten maar over compleet andere stof, namelijk het maken van meubels. Wil je toch eerst het bouwtekeningenpakket bekijken? Dan kan je hier meer ontdekken klik hier!

Handelsmaten hout nodig? Dan ben je hier aan het goede adres

Laat hieronder even een reactie achter hoe je deze tabel vindt.

Waar kun je het beste hout kopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je hout te kopen. Je kunt je hout kopen via:

  1. Houthandel
  2. Bouwmarkt
  3. Online bij houtt

Houthandel

Via een houthandel bij jouw in de buurt kun je alle gewenste houtsoorten en maten kopen. De prijzen liggen wel redelijk hoog al zie ja vaak dat een houthandel gespecialiseerd is in een bepaald houtsoort. Daarin is hij dan vaak de goedkoopste. Het blijft echter altijd goed opletten. Kijk daarom eerst goed rond voor je het hout besteld. De kwaliteit is over het algemeen goed.

Een nadeel is echter wel dat je zelf om je hout moet dus heb je een kar nodig. Thuis bezorgen kan maar dan betaal je echt veel.

Bouwmarkten

Hout kopen via een bouwmarkt is zeker wel een optie maar hou er wel rekening mee dat het assortiment wel erg beperkt is wat kopse maten betreft en lengte maten. De kwaliteit van het hout dat je in een bouwmarkt koopt moet je goed in de gaten houden. Balken zijn vaak wat krom maar wanneer je goed oplet kun je de beste kwaliteit er zelf uit zoeken.

De kosten zijn hoog alleen heb je soms geluk wanneer er aanbiedingen zijn. Laten leveren door een bouwmarkt is erg duur je kunt het beter zelf ophalen maar dan zit je weer met het probleem dat je een kar nodig hebt.

Online

Via internet je bestelling doen is de makkelijkste en snelste optie. Je kunt heel makkelijk de bedrijven onderling vergelijken. En zo kun je makkelijk besparen op je kosten. Levering is heel snel en de leverkosten vallen mee

Je bestelling kun je plaatsen aan de hand van de materialenlijst op onze bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

19 reacties

  1. Beste Fred,

    Bedankt voor het overzicht Handelsmaten hout voor Europees Vuren en Grenen hier heb ik tenminste wat aan.

    Ik had wat houtafmetingen nodig om een bed te maken

    Gr
    Wilbert

    1. Beste Wilbert,

      IK ben blij dat je er gemak van hebt.

      Mocht je nog vragen hebben laat het me weten

      Gr
      Fred

  2. Hoi Fred,

    Bedankt voor deze tabel met handelsmaten van hout.
    Wij willen een kippenhok bouwen waar moeten we op letten?

    Gr
    Gijs

  3. Ik wil een binnendeur maken van grenen hout. Zijn dit dan de juiste maten of moet ik er nog een paar mm bij rekenen voor het schaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.