Home » Kasten » Maak je eigen schoenenkast met Freds Bouwtekeningenpakket!

Maak je eigen schoenenkast met Freds Bouwtekeningenpakket!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Tegenwoordig hebben Nederlanders steeds meer schoenen. Waar we twintig jaar geleden tevreden waren met twee paar goede werkschoenen, heeft de gemiddelde Nederlander nu zes paar schoenen. Dat betekent dat jij met een groot gezin een goede 30 paar schoenen zou moeten opbergen. Wat we maar al te vaak zien is dat de schoenen dan in een lelijke schoenenkast worden opgeborgen. Maar dat kan natuurlijk veel mooier, want in dit artikel vertel ik jou hoogstpersoonlijk hoe jij je eigen schoenenkast kunt maken. Het maken van je eigen schoenenkast helpt je bij het opfleuren van je huis. Je kunt je schoenenkast namelijk maken zodat het precies bij jouw inrichting past.

Een goede schoenenkast maken doe je met een bouwtekening die jou in staat stelt om een prachtige schoenenkast te maken. Je kunt je schoenenkast maken met de mooiste soorten hout en verf. Want een schoenenkast gaat jou helpen om al die tientallen paren schoenen op te bergen in een mooi meubel dat bij jouw huis past.

In dit artikel lees je echter niet alleen hoe het maken van een schoenenkast in zijn werking gaat. Want ook vertel ik je hoe jij de rest van je slaap- en woonkamer van prachtige meubels kunt voorzien. Want is het maken van je eigen meubels niet veel slimmer dan het kopen van nieuwe meubels? Lees snel verder om aan de slag te gaan met het maken van je eigen schoenenkast!

Maken of kopen?

Hier de voor en de nadelen op een rij van het maken ten opzichte van kopen.

Voordelen kopen

  1. Kastje komt kant en klaar binnen dus is het in elkaar zetten en plaatsen
  2. Weinig werk
  3. Niet veel gereedschap nodig

Nadelen kopen

  1. Relatief duur
  2. Geen invloed op de kwaliteit
  3. Beperkte keuze in afmetingen

Waar kun je het beste kopen? kijk hier

Voordelen maken

  1. Goedkoop
  2. Kwaliteit bepaal je zelf
  3. Afmetingen bepaal je zelf
  4. Leuk om te doen

Nadelen maken

  1. Gereedschap nodig (al is dit niet echt een groot nadeel want het meeste gereedschap heeft elke doe-het-zelver)
  2. Kost tijd
  3. bouwtekeningen nodig ( hier hebben wij een oplossing voor dit lees je verderop)

Wanneer je de voor en nadelen op een rij ziet is het aan jou de keuze wat je gaat doen. Kopen of maken? Ik ben benieuwd zet het even in de reactie zetten onderaan deze pagina

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Waar begin ik met het maken van een eigen schoenenkast?

Je eigen schoenenkast maken, het klinkt een stuk uitdagender dan je denkt. Een bouwtekening samen met de juiste materialen is het enige wat jij nodig hebt. Ten eerste is de bouwtekening vooral handig voor het verkrijgen van de juiste afmetingen en het ontdekken van de juiste manier om alles in elkaar te zetten. Je hoeft je zo niet af te vragen of je de schoenenkast wel op de juiste manier in elkaar zet, je weet namelijk precies hoe jij het in elkaar moet zetten om zo een stabiele constructie te waarborgen. Volg gewoon stap voor stap de tekening en dan komt het helemaal goed.

Het hout voor je schoenenkast kunnen verschillende houtsoorten zijn. Denk bijvoorbeeld aan houtsoorten als grenen, eikenhout en kersenhout. Zelf bouw ik het liefst met steigerhout, vooral omdat je tegenwoordig het steigerhout eenvoudig kunt voorzien van verfwashes zoals white en grey wash. Ik heb al meerdere artikelen toegewijd aan het voorzien van steigerhout van dergelijke washes. Lees er daarom hier meer over!

Je kunt je het op deze manier een stuk mooier maken. Ook is het mogelijk om je schoenenkast groter te maken door alle afmetingen naar proportie toe te laten nemen. Reken daarom uit in welke proporties de afmetingen nu zijn en laat de respectievelijke planken naar proportie in grootte toenemen. Hierdoor kan jij een schoenenkast maken die precies groot genoeg is voor al jouw schoenen!

Benieuwd waar jij de bouwtekening voor het maken van een schoenenkast kan vinden? Lees dan snel verder!

Hoe je zelf een inloopkast kunt gebruiken voor je schoenen

Heb je enorm veel schoenen dan is deze inloopkast wel wat voor jou. Deze tekening is gemaakt voor Mario dit is één van mijn klanten. Deze tekening staat ook in het bouwtekeningenpakket

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Bouwtekening voor het maken van een schoenenkast

Als je klaar bent om aan de slag te gaan met het maken van een schoenenkast, hoef je alleen nog maar de juiste bouwtekening te bemachtigen. Deze bouwtekening voor het maken van een schoenenkast vind je terug in Freds Bouwtekeningenpakket. Dit pakket bestaat uit 10.000 bouwtekeningen om je eigen meubels mee te maken. Van het maken van je eigen tuinmeubels tot het maken van een bed van bijvoorbeeld steigerhout. Het is met de bouwtekeningen van Fred allemaal mogelijk waardoor het aanschaffen van dure meubels bij meubelzaken eindelijk verleden tijd is!

Wil jij daarom meer weten over deze bouwtekeningen? Klik dan nu hier voor meer informatie over het bouwtekeningenpakket van timmerkoning Fred Schouten!

Op deze pagina vind je meer informatie!

Schoenenkast bouwtekeningen
Schoenenkast bouwtekeningen

Met goede bouwtekeningen is een schoenenkast makkelijk te maken

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.