Home » Blog » Kisten » Dekenkist maken

Dekenkist maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ga je soms wel eens op vakantie en zie je dan van die mooie authentieke dekenkisten staan? Deze mooie dekenkisten bleven bij mij ook hangen na een bezoek en overnachting aan een prachtig traditioneel Italiaans hotel nabij Rome. Dit was voor mij de reden om zelf ook een dekenkist te maken. Ik dacht; Hoe lastig kan een dekenkist maken zijn? En het bleek inderdaad totaal niet lastig om zelf een dekenkist te bouwen die leek op die mooie Italiaanse dekenkisten. Ik kwam er in het begin wel achter dat er meer punten zijn waar ik goed op moest letten om een mooie dekenkist te maken. Want een goede dekenkist gaat nog jaren mee, en dat was nog wel een relatief lastig onderdeel. In mijn bouwtekening kan jij terugvinden hoe jij een stevige dekenkist kan maken zonder hier al te veel tijd aan kwijt te zijn. Meubelcentra vragen al snel meer dan 100 euro voor een dekenkist zoals de dekenkisten die jij met mijn bouwtekening kan maken. Bespaar je zelf daarom veel geld en moeite door deze zelf te maken. En hoe maak je een dekenkist? Dat leg ik je in dit artikel uit! Klaar om een dekenkist te maken? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik mijn eigen dekenkist maken?

Een dekenkist maken lijkt op het eerste gezicht een ontzettend makkelijk project. En aan de ene kant is dit ook zo. Je zou er namelijk gewoon voor kunnen kiezen om ene simpel dekenkistje te maken door zes vlakken hout op elkaar te monteren en het bovenvlak uitsluitend te monteren aan de hand van scharnieren. Ik hoop alleen dat jij een echte rashobbyist bent en zichzelf graag overtreft in plaats van voor de makkelijke weg te kiezen. Want met mijn bouwtekening kan jij een dekenkist maken die er écht mooi uit ziet en niet af doet voor de dure dekenkisten die bij menig meubelcentra te verkrijgen zijn. Het bouwen van een mooie dekenkist is namelijk niet alleen zes vlakken hout op elkaar timmeren, het is ook het vormgeven van het hout en het slim plaatsen van extra planken. Welk hout kies je om je dekenkist te maken en hoe groot maak jij je dekenkist? Dit zijn allemaal vragen die jij aan jezelf moet stellen om je dekenkist tot een waar succes te maken.

Welke stappen moet ik zetten om mijn dekenkist nog mooier te maken?

Als je dekenkist af is, ziet hij er waarschijnlijk nog best wel saai uit. Je kunt hier verandering in brengen door na het maken van je dekenkist deze nog te verven. Aangezien jij je dekenkist naar alle waarschijnlijkheid binnenshuis plaatst, kan jij zelf kiezen wat voor soort verf je hiervoor gebruikt. Je zou ervoor kunnen kiezen om een dekenkist te maken waar je interessante patronen op verft of gewoon te kiezen voor een mooie effen kleur die goed bij jouw slaapkamer interieur past. Wat je ook kiest, ik weet zeker dat jij een mooie dekenkist kan maken!

Waar vind ik een bouwtekening om een dekenkist te maken?

Nu heb je natuurlijk alleen nog een bouwtekening nodig om je dekenkist mee te kunnen maken. Een goede bouwtekening gaat jou er namelijk uiteindelijk bij helpen om je dekenkist zo te maken als jij het zelf wilt. Deze bouwtekening kan je gewoon vinden in mijn bouwtekeningenpakket waar bouwtekeningen in zitten die ik de afgelopen twintig jaar heb gemaakt. Tussen deze bouwtekeningen zit ook een bouwtekeningen waarmee jij je eigen dekenkist kan maken. Behalve een dekenkist maken kan je ook nog je eigen bank, tafel en nog duizenden andere bouwprojecten maken.

Ben je benieuwd wat voor meubels jij allemaal met dit bouwtekeningenpakket kan maken? Of hoe jij dit pakket kunt bemachtigen? Klik dan nu hier en ontdek het zelf!

Dekenkist maken
Dekenkist maken kun je zelf

 

Zelf je eigen dekenkist maken? Met de juiste bouwtekeningen is het heel gemakkelijk.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.