Je wilt graag een nieuw bed maar een nieuw bed is duur en je weet niet precies hoe je zelf een bed moet maken. Wees niet bang voor wat komen gaat, want in dit artikel vertel ik jou hoe jij zelf een bed kunt maken! Een kant-en-klaar bed bij een meubelzaak kopen is niet meer nodig, want jij kunt zelf een prachtig en stevig bed maken waar je heerlijk op kunt slapen. Of je nu besluit zelf een bed te maken voor jezelf of voor je kinderen, het is met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket allemaal mogelijk! Benieuwd welke stappen jij moet zetten om zelf een bed te maken? Lees dan snel verder en start met je bed zelf maken!

Je bed zelf maken; de eerste stappen

Je kunt natuurlijk je bed zelf maken in veel verschillende soorten en afmetingen. Voordat jij start met het maken van je bed, moet je eerst bepalen hoe jij wilt dat jouw bed er uiteindelijk uit komt te zien. Wil jij een bed van steigerhout maken? Of toch van eikenhout? Kies je voor een hoogslaper of een koninklijk tweepersoonsbed? Dit zijn voorbeelden van vragen die jij aan jezelf dient te stellen.

Je bed zelf maken is met de bouwtekening goed mogelijk, omdat je precies weet wat en wanneer je iets moet doen. De bouwtekening is voor vrijwel ieder soort bed inzetbaar, laag of hoog, groot of klein, met de bouwtekening is je bed zelf maken een project dat jij betaalbaar kunt uitvoeren.

De materiaalkeuze is belangrijk omdat je dan ook meteen weet wat voor soort onderhoudsproducten jij precies nodig hebt. In mijn artikel over houtsoorten (link) kan jij lezen wat voor soort onderhoud jij moet verrichten bij welke specifieke houtsoort. Wanneer jij op de juiste manier met het hout omgaat, kan je de levensduur van je houten meubel verlengen. Hierdoor is je bed zelf maken niet voor niets geweest, want je kunt vele jaren van jouw bed genieten.

De keuze voor een houtsoort is vaak lastig, maar er zijn wel een paar houtsoorten die om zelf een bed te maken het slimst zijn. Voorbeelden hiervan zijn de houtsoorten MDF en steigerhout. Het belangrijkste verschil tussen MDF en steigerhout is dat steigerhout een wat ruigere, en naar mijn mening mooiere, uitstraling heeft dan MDF. Ook ziet een bed van steigerhout er doorgaans origineler uit, puur omdat het nog zo weinig voorkomt dat mensen hen bed zelf maken van een houtsoort als steigerhout.

Welke materialen heb jij nodig om zelf een bed te maken?

De eerste stappen bij het je bed zelf maken zijn het belangrijkst, maar jij kunt natuurlijk alleen een bed maken als jij beschikt over de juiste materialen. Behalve de bouwtekening, waarover je meer kunt lezen in de laatste alinea, heb je ook nog materialen nodig als schroeven, grondverf en beits (mits je werkt met steigerhout) en houtlijn. Verder zullen de volgende materialen in je gereedschapskist te vinden moeten zijn; een stevige handzaag/cirkelzaag, (accu) boormachine, klasmaterialen zoals een rolmaat en werkpotloden. Wanneer jij nog niet over deze materialen beschikt, kan ik je vertellen dat je ze ook voor toekomstige bouwprojecten nodig hebt. Je bed zelf maken is leuk, maar je kan nog veel meer bouwen met de bouwtekeningen die jij kunt bemachtigen.

Je bed zelf maken met bouwtekeningen

Jij kunt je bed zelf maken door middel van de bouwtekeningen uit mijn omvangrijke bouwtekeningenpakket. Een pakket waar maar liefst tienduizend bouwtekeningen in te vinden zijn waarmee jij vrijwel alles kunt maken voor jouw huis en tuin. Zo is het zelfs mogelijk om je eigen tuinhuis te maken, maar is het complete interieur voor je woonkamer ook zelf te maken.

Klaar om zelf een bed te maken? Klik dan nu hier en ga direct aan de slag!

Bed zelf maken

Bed zelf maken

Je bed zelf maken doe je met goede bouwtekeningen.