Zelf een stapelbed maken, dat is iets wat je helemaal zelf kan doen. Doordat stapelbedden tegenwoordig al snel veel kosten, stelt dit artikel jou in staat om dit veel goedkoper te doen. Je kunt een stapelbed voor tal van verschillende doeleinden maken. Zo kun je er één maken voor je kinderen, voor logees. Of ben jij in het bezit van een accommodatie waar mensen overnachten en wil je stapelbedden voor professioneel gebruik maken? Heb je een camping of een huisje op een park? Dan is ook dan het gebruik van onze bouwtekeningen ook een uitstekend idee.

Het maken van een stapelbed is iets wat met zorg moet gebeuren, vooral omdat de veiligheid van een bed uiterst belangrijk is. Een onstabiel bed is gevaarlijk voor iedereen, waardoor je er alles aan moet doen om een veilig stapelbed te maken. Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen zich kunnen bezeren.

De bouwtekening waarmee je het stapelbed kunt maken vertelt je alle informatie die jij nodig hebt voor het maken hiervan. In dit artikel vind je ook al informatie over het maken van een stapelbed en punten waar jij gedurende de bouw van het stapelbed op moet letten.

Veiligheidsaspecten stapelbed

Als je van plan bent een stapelbed te maken, ben je verplicht om te letten op de onderstaande punten. Omdat er mensen op het meubel dat jij gaat maken slapen, zal je behoorlijk veel aandacht aan de veiligheid moeten besteden. Gelukkig kan je met de onderstaande punten er alles aan doen om de veiligheid te waarborgen.

Stabiliteit

Wanneer je geen gebruik maakt van onze tekeningen dan moet je als eerste op de stabiliteit van het stapelbed letten. Test het stapelbed meerdere keren op stabiliteit voordat je hier iemand op laat slapen. Je kunt de stabiliteit bevorderen door extra steunbalken aan te brengen. Ook is het gebruik van wand- en grondbeugels aanbevolen. Deze beugels, die goedkoop verkrijgbaar zijn bij je lokale bouwmarkt, verstevigen het stapelbed behoorlijk waardoor je er zeker van kunt zijn dat er heerlijk op geslapen kan worden.

Maak je wel gebruik van onze bouwtekeningen dan is daar al opgelet. Al is het niet erg om er aandacht aan te geven. Het kan voorkomen dat je vloer niet goed vlak is let in dat geval zal je bed ook minder stabiel staan. Dit is wel even een puntje van aandacht. Dit kun je dan oplossen door op de locatie waar de vloer niet recht is iets onder de poot van je bed te leggen.

Voor kom splinters in je huid

Ten slotte moet al het hout dat voor het bouwen van het stapelbed gebruikt gaat worden intensief geschuurd worden. Splinters kunnen voor behoorlijk wat irritatie zorgen, waardoor er geen splinter meer gevonden mag worden. Je kunt hiervoor schuurpapier gebruiken of een schuurmachine. Met een schuurmachine kan je dit sneller doen, maar met schuurpapier kan je de lastiger bereikbare plekjes toch bereiken waardoor je zeker weet dat er geen splinter meer te vinden is.

Stapelbedden van verschillende vormen en maten maken

Je kunt verschillende soorten stapelbedden maken, waardoor je behoorlijk wat vrijheid tijdens het bouwen hebt. Ten eerste kan je kiezen voor het maken van een stapelbed, of bijvoorbeeld een hoogslaper met bureau. Ook kan je later het stapelbed nog omvormen tot een hoogslaper met bureau.

Meet voordat je begint met het bouwen van het stapelbed de beschikbare ruimte op. Ik maak vaak genoeg mee dat mensen een meubel gaan maken en er later achter komen dat zij hier niet voldoende ruimte voor beschikbaar hebben. Probeer deze fout niet te begaan door van te voren goed uit te zoeken hoeveel ruimte jij beschikbaar hebt.

Bouwtekening stapelbed bij Fred

Je kunt het stapelbed maken middels de bouwtekening die je in mijn bouwtekeningenpakket kan vinden. Op deze bouwtekening vind je de verschillende houtsoorten die jij kunt gebruiken samen met de afmetingen van het hout. Ook is de volgorde te vinden waarop je het stapelbed in elkaar dient te zetten.

Wil je nog meer meubels maken zoals een bed? Dan kan je dat met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket eenvoudig doen. Denk bijvoorbeeld eens aan de bouw van een prachtige eettafel of een unieke loungeset van steigerhout? Dit zijn voorbeelden van houten meubels die jij helemaal zelf kunt maken.

Meer weten? Lees dan hier alles over het bouwtekeningenpakket van Fred!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

 

 

stapelbed maken

stapelbed maken

Zelf stapelbedden maken is makkelijk met goede bouwtekeningen