Home » Blog » Bed » Maak je huis logeerpoef met een steigerhout stapelbed

Maak je huis logeerpoef met een steigerhout stapelbed

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

We krijgen allemaal wel eens iemand langs die uiteindelijk blijft overnachten, of zelfs meerdere mensen tegelijk. Vaak moet diegene dan op de bank of grond slapen, want je eigen bed is waarschijnlijk al vol. Echter het laten slapen van logees op de bank of grond niet meer nodig, want jij kunt middels een bouwtekening eenvoudig en snel zelf een steigerhout stapelbed maken. Dit stelt jou in staat om een volledige logeerkamer te maken ingericht met een steigerhout stapelbed. Wil je in staat zijn om nog meer logees te ontvangen, dan is het een uitstekend plan om meerdere steigerhout stapelbedden voor de logeerkamer te maken. Maar ook voor je kind is het maken van een steigerhout stapelbed een uitstekend idee. Dit is iets wat jij helemaal zelf kan doen.

Ik vertel je precies wat je allemaal moet doen om een steigerhout stapelbed te maken in dit artikel. Vooral de veiligheid van een steigerhout stapelbed en hoe jij dit kunt bewerkstelligen is een onderdeel waar ik nader op in zal gaan. Want niets is belangrijker dan het creëren van een veilige leefomgeving voor jou en je logee of kind.

Steigerhout stapelbed maken? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik zelf een steigerhout stapelbed maken?

Het is een vraag die ik wel vaker krijg; ‘kan ik ook zonder doe-het-zelf ervaring (bed)meubels maken?’. Het antwoord op deze vraag zal altijd hetzelfde klinken, namelijk ja. Iedereen die in staat is om op een normale manier van gereedschap gebruik te maken is in staat om zelf meubels te maken. Natuurlijk is het maken van sommige meubels lastiger dan andere, maar vooral dan is het slim om met de wat makkelijkere meubels te beginnen. Het maken van een steigerhout stapelbed is een voorbeeld van een wat lastiger doe-het-zelf project. Wil jij het zelf maken van meubels eerst machtig worden voordat je met een steigerhout stapelbed aan de haal gaat, dan is het verstandig om eerst te kiezen voor het maken van een tafel of stoel.

Indien jij klaar bent voor het maken van een steigerhout stapelbed, is de informatie in dit artikel onmisbaar voor het maken van een goed steigerhout stapelbed. Ik wil je namelijk eerst wijzen op het belang van de inachtneming van de veiligheid van je nieuwe bedmeubel.

Veiligheid omtrent het maken van een steigerhout stapelbed

Een veilig steigerhout stapelbed maak je alleen door je gedurende dit doe-het-zelf project hier voortdurend op te richten. Dit kan je op verschillende manieren doen;

  • Zorg dat je al het hout dat je gaat gebruiken goed en intensief schuurt. Je kunt dit doen middels schuurpapier of een schuurmachine. Ik moedig het gebruik van beide methodes aan, en vooral de combinatie van beide. Gebruik de schuurmachine voor de grotere oppervlakken hout en schuurpapier voor de lastig bereikbare plekjes. Hierdoor kan je al het hout goed schuren en is het mogelijk om alle splinters weg te halen.
  • Bevestig wand- en grondbeugels aan de diverse belangrijke punten van het steigerhout stapelbed. Zorg er vooral voor dat deze beugels goed aan de meur gemonteerd zijn zodat het bed niet kan wiebelen en de constructie nog steviger wordt.
  • Gebruik voor het steigerhout stapelbed alleen steigerhout van fatsoenlijke kwaliteit. Het gebruik van ‘Bottom grade’ steigerhout, dus steigerhout van lage kwaliteit, is niet aan te raden. Dit kan de constructie verzwakken en het gebruiksgemak van het steigerhout stapelbed
  • Controleer als je steigerhout stapelbed af is of de complete constructie veilig genoeg is. Is dit niet het geval, ga dan terug naar de bouwtekening en controleer waar de mogelijke fout zit.

Alle veiligheidsvoorschriften gelezen? Ga dan snel door naar de bouwtekening!

De steigerhout stapelbed bouwtekening

We kunnen aan de slag met het maken van een steigerhout stapelbed! De bouwtekening waarmee je dit kunt doen is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket waar ruim tienduizend bouwtekeningen in terug te vinden zijn. Het maken van een steigerhout stapelbed is dus absoluut niet het enige doe-het-zelf project dat jij met deze bouwtekeningen kunt doen. Want stel je eens voor, alle meubels in je woonkamer zijn niet gekocht maar zijn door jezelf gemaakt, dat is mogelijk met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket.

Meubels maken voor in de woon- en slaapkamer zoals een bed, tv-meubel, kast, bank en ga zo maar door. Of voor in de achtertuin, een heerlijke loungebank of tuintafel. Het zijn allemaal meubels die jij zelf met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket kunt maken.

Klaar om nu je eigen steigerhout stapelbed te maken en alles over dit bouwtekeningenpakket te ontdekken? Lees er dan hier meer over!

steigerhout stapelbed
steigerhout stapelbed

Een steigerhout stapelbed maak je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.