Home » Blog » Bed » Op zoek naar een bouwtekening van een steigerhouten bed?

Op zoek naar een bouwtekening van een steigerhouten bed?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

De stijging van het gebruik van steigerhout voor meubels is vrij gemakkelijk te verklaren. Deze stijging heeft vooral met de veranderingen met de bewustzijn van de mens te maken. De robuuste maar vooral betrouwbare houtsoort blijft mooi en duurzaamheid begint een steeds belangrijker onderdeel van het dagelijkse leven te worden. Ook is de creatie van zo`n steigerhouten meubel helemaal niet meer zo lastig. Door de brede beschikbaarheid van bouwtekeningen voor steigerhouten meubels kan jij nu ook je eigen steigerhouten meubels maken. Want zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan van door jezelf geproduceerde steigerhouten bed gebruik te maken?

Steigerhouten Bed maken
Steigerhouten Bed maken

Het maken van een steigerhouten bed, hoe gaat dat?

Om je eerst even een duidelijk beeld te geven van de moeilijkheidsgraad van dit project, trek ik eerst een mooie vergelijking met een grote meubelmaker. Wanneer je een bed bij een meubelzaak zoals een IKEA koopt, moet je deze nog vaak zelf in elkaar zetten. Dit doe je dan vaak aan de hand van een redelijk gebruiksvriendelijke handleiding. Maar echt origineel zal je meubel nooit zijn en je blijft gebruik maken van een product dat door een ander gemaakt is.

Maar wanneer jij, wat tegenwoordig vrij goedkoop kan, investeert in wat steigerhout en dit bewerkt zodat je uiteindelijk kan beginnen met de vorming van jouw steigerhouten bed, kan jij je zeggen dat jij op een ‘homemade’ bed slaapt! Want met een bouwtekening is het echt niet heel veel lastiger om een steigerhouten bed te maken dan dat jij een IKEA bed in elkaar zet. Wanneer je de stappen beschreven op de bouwtekening goed volgt, slaap jij straks misschien wel op je eigen steigerhouten bed.

Het maken van een steigerhouten bed met een bouwtekening is gemakkelijker dan je denkt. Het bewerken van het hout, de creatie van een lattenbodem en de vorming van de omheining zijn enkele onderdelen waarmee een bouwtekening jou helpt. Het leukste onderdeel aan het bouwen van een eigen steigerhouten bed is misschien nog wel dat jij jouw eigen bed kan aanpassen naar jouw wensen en behoeften. Wil jij dat jouw bed er uitziet als een écht kingsize steigerhouten bed met een Koninklijke achterkant? Dan kan jij dit zelf allemaal bepalen door je eigen ‘touch’ aan het bed te geven.

Waar haal ik een bouwtekening voor een steigerhouten bed vandaan?

Veel meubelmakers zullen hier niet blij mee zijn maar wij van Freds Bouwtekeningen bieden, behalve de bouwtekening van het bed, wel tot 10.000 bouwtekeningen aan. Met deze bouwtekeningen kun jij dus je complete huis voorzien van door jou zelf gemaakte meubels. Probeer je zonder een bouwtekening een steigerhouten bed te maken, dan ga je waarschijnlijk al vrij snel de mist in. Met de bouwtekeningen van Fred echter niet! Wil je meer over deze bouwtekeningen weten? Klik dan nu hier en je kunt zo snel mogelijk met jouw steigerhouten bed aan de slag!

Een steigerhouten bed maken kun je gemakkelijk zelf met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

4 reacties

  1. bijzonder interessant wil zelf graag een tuinbank en een bed voor 1persoon gaan maken van steigerhout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.