Wil je een steigerhout plantenbak maken voor je huis of tuin? Of misschien wel voor op je balkon? Dan ben je op de juiste pagina uitgekomen, want hier lees je alles over een steigerhout plantenbak zelf maken en hoe je dit precies kunt doen. Een steigerhout plantenbak is van alle doe-het-zelf projecten die ik op mijn blog bespreek een van de makkelijkste en leukste projecten. Wat van belang is, is dat je wel onthoudt dat er diverse vlakken zijn waar goed op gelet moet worden. Een steigerhout plantenbak is een project dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Doe je dit, dan kan je een prachtige steigerhout plantenbak waar iedereen jaloers op zal zijn. Doordat we gebruik maken van steigerhout, kunnen we een prachtig object maken tegen een scherpe prijs. Maar daar vertel ik je verderop in dit artikel meer over.

Een steigerhout plantenbak maken? Ga dan snel verder!

Wat moet ik weten?

Klaar om je steigerhout plantenbak te maken? Dan moet je eerst nog op de hoogte zijn van diverse aspecten van het maken van een steigerhout plantenbak. Ten eerste moet je in het bezit komen van steigerhout, wat op verschillende manieren mogelijk is. Wil je zo goedkoop mogelijk een steigerhout plantenbak maken? Dan raad ik je aan via Marktplaats in contact te komen met een verkoper van gebruikt steigerhout. De prijzen zijn via Marktplaats stukken lager en vaak is het steigerhout van fatsoenlijke kwaliteit.

Wil je nog goedkoper steigerhout vinden? Dan moet je zelf op pad om bij een bouwplaats langs te gaan. Zoals je waarschijnlijk al had verwacht gaan we opzoek naar hout gebruikt voor de steigers. Op een bouwplaats is het niet ongewoon dat het steigerhout na verloop van tijd gratis weg mag. Vraag aan de uitvoerder of je aan het einde van de klus een belletje krijgt om het gebruikte steigerhout op te halen. Met dit steigerhout kan je dan voordelig een steigerhout plantenbak maken!

Enkele tips voor een steigerhout plantenbak

Als jij je steigerhout plantenbak gaat maken is het natuurlijk leuk als je na afloop van het project je de plantenbak nog schildert. Aangezien we werken met steigerhout, kunnen we gebruik maken van steigerhout verfwashes. Deze hippe washes geven het hout een gebruikt uiterlijk. Waar je bij een meubelzaak hier ongekend veel voor moet betalen, doen wij dit lekker goedkoop. Koop bij de lokale bouwmarkt krijtverf en meng dit 1 op 1 met water. Wil je een donkere kleur krijgen? Voeg dan nog meer krijtverf toe. Lichtere kleur? Dan moet je nog meer water toevoegen. Zo kan je dus een steigerhout plantenbak maken met een hip uiterlijk tegen een mooie prijs!

Het enige wat je nu natuurlijk nog nodig hebt is de bouwtekening voor een steigerhout plantenbak. Deze bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket waar ik je hieronder alles over vertel!

Bouwtekening voor een plantenbak van steigerhout downloaden?

En dan moeten we nu toch echt aan de slag met het maken van je steigerhout plantenbak. Dit ga je natuurlijk doen met de steigerhout plantenbak bouwtekening, waar precies op staat hoe jij de steigerhout plantenbak gaat maken. Alle benodigde materialen en een overzichtelijke uitleg is op de bouwtekening te vinden, een garantie voor succes dus!

De steigerhout plantenbak bouwtekening zit in Freds Bouwtekeningenpakket, een pakket dat bestaat uit bouwtekeningen die ik door de jaren heen heb ontwikkeld. De bouwtekening zijn voor de meest uiteenlopende doe-het-zelf projecten te gebruiken. Van het maken van een bureau waar je goed aan kunt werken of studeren tot een loungebank voor in de tuin in combinatie met een tuintafel van steigerhout. Je steigerhout plantenbak is zoals je merkt niet het enige project dat jij met de vele duizenden bouwtekeningen uit dit pakket kunt maken.

Ik vertel je graag meer over dit bouwtekeningenpakket waar je onder andere een steigerhout plantenbak mee kunt maken. Waar ik dat doe? Dat doe ik op deze pagina klik hier!

steigerhout plantenbak

steigerhout plantenbak

Een steigerhout plantenbak maak je zelf met onze bouwtekeningen