Home » Blog » Bouwtekeningen » Bouwtekening nodig? Ik help je!

Bouwtekening nodig? Ik help je!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Bouwtekening, ik weet nog de eerste bouwtekening die ik maakte voor een kennis van mij. Toen ik als jonge jongen in 1980 begon met doe-het-zelven waren er nog nauwelijks bouwtekeningen te vinden en maakten we meubels en dergelijke uit ons hoofd. Het voordeel hiervan was dat geen meubel hetzelfde was, echter was het voor niet professionele doe-het-zelver lastig om zelf aan de slag te gaan. Een bouwtekening had het namelijk mogelijk gemaakt om meubels te reproduceren, iets wat een fabriek al dagelijks doet. Hierdoor was het tot enkele jaren geleden lastig om voor een beginnende doe-het-zelver te starten met het maken van meubels.

Mijn eerste bouwtekening gaf ik aan een vriend van mij die daar zijn eettafel, waar hij tot op heden nog gebruik van maakt, van bouwde. Ruim 25 jaar later en tienduizend bouwtekeningen verder kan ik je vertellen dat ik je kan voorzien van een van de grootste bouwtekeningenpakketten die je online zal vinden. Ik heb altijd met het doel gewerkt om anderen in staat te stellen met minder geld meer te doen, iets wat met een bouwtekening mogelijk is. Want met een bouwtekening is het niet meer nodig om een bezoek te brengen aan de meubelzaak behalve voor het opdoen van inspiratie. Want meubels maak jij wanneer je in het bezit bent van de juiste bouwtekening helemaal zelf.

Waarom moet jij werken met een bouwtekening?

Als een Nederlander via Google of een andere zoekmachine zoekt op het woord ‘bouwtekening’ komen zij automatisch op mijn website terecht. Hoe komt dat? Omdat duizenden Nederlanders jou al zijn voorgegaan met het gebruik van een bouwtekening. Het is belangrijk voor mensen dat zij een duidelijke uitleg krijgen voorafgaand en tijdens de uitvoering van een doe-het-zelf project, en dat is middels mijn bouwtekeningen en de vele artikelen op deze website het geval.

Op mijn blog vind je honderden artikelen over meubels die ik zelf gemaakt heb waarvan de bouwtekeningen beschikbaar zijn. Over de meest uiteenlopende meubels heb ik artikelen geschreven waarmee jij meer te weten kan komen over het maken van een meubel in de praktijk. Maar niet alleen meubels zijn met een bouwtekening te maken, want ook schuurtjes, schuttingen en vele andere constructies zijn met bouwtekeningen zelf te bouwen. Het werken met een bouwtekening is niet lastig, het enige wat van je gevraagd wordt is dat je de bouwtekening goed volgt.

Hoe werk ik met een bouwtekening?

Je moet de bouwtekening zien als je doe-het-zelf partner, want de bouwtekening weet vrijwel alles over het doe-het-zelf project dat jij wilt uitvoeren. De bouwtekening bevat informatie over onder andere;

  • De houtsoort die jij kan gebruiken om bijvoorbeeld een tv-kast te maken. (Vaak zijn meerdere houtsoorten mogelijk);
  • De afmetingen waarin jij het hout moet aanschaffen en hoeveel planken in welke maten er in totaal nodig zijn;
  • Een stapsgewijze volgorde waarin jij je doe-het-zelf project dient uit te voeren aangegeven met letters;
  • Een schets waarin jij ziet hoe bijvoorbeeld je nieuwe tv-kast eruit komt te zien zodat je precies weet wat er gedaan moet worden en hoeveel ruimte er nodig is.

Met deze informatie is het vervolgens mogelijk om succesvol meubels en andere constructies te maken. En dat allemaal met een bouwtekening!

Wat voor bouwtekeningen zijn er?

In het bouwtekeningenpakket, waar ik aan het einde van dit artikel meer over vertel, vind je de meest uiteenlopende bouwtekeningen om tal van meubels en andere constructies mee te maken.

Om te beginnen natuurlijk de bouwtekeningen voor in de woonkamer. Want in het bouwtekeningenpakket zitten behoorlijk wat bouwtekeningen voor meubels in de woonkamer. Van een salontafel tot een grote eettafel of bank.

Ook voor de slaapkamer en tuin zijn vele doe-het-zelfprojecten te vinden. Een bed maken of kledingkast? Of misschien wel een handige loungeset voor in de tuin waar je in de zomer lekker op kunt genieten. Ook dat is mogelijk!

Bouwtekeningenpakket van Fred Schouten

Het bouwtekeningenpakket waar ik het al eerder in dit artikel over had bestaat in totaal uit meer dan tienduizend bouwtekeningen. Iedere bouwtekening is in staat om jou te helpen om weer een ander meubel te maken in verschillende vormen en maten. Zo kan je altijd wel een bouwtekening vinden die jou helpt bij het maken van je nieuwe meubels. De bouwtekeningen zijn voor de doe-het-zelver van ieder niveau te gebruiken zodat je niet bang hoeft te zijn dat jij niet met de bouwtekeningen overweg kan. Aan de slag dus!

Meer weten over het bouwtekeningenpakket van Fred? Lees er dan hier van alles over klik hier!

Bouwtekening
Bouwtekening

Het grootste pakket met bouwtekeningen vind je hier

 

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

  1. Ik zoek een bouwtekening van een puntdak prieel van 4 op 4 mrt met als dakbedekking singels met goot rond om
    Graag uw reactie

    Met vriendelijke groet Martinus Ooijen Maaseik België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.