Of je nu al even aan de weg timmert als doe-het-zelver of dit je eerste project is, een korte uitleg over Freds Bouwtekeningen komt altijd van pas. Een pakket met duizenden bouwtekeningen is net wat toegankelijker wanneer je meer weet over de inhoud en structuur. Een vraag die vaak wordt gesteld is: Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen?

Dit artikel is dan ook geschreven zodat jij weet wat je precies met het pakket moet doen om succesvol te zijn. Het maken van meubels is niet ingewikkeld. Ook is het maken van meubels niet duur. Het is pas duur en ingewikkeld als je het pakket op de verkeerde manier gebruikt. Daarom vertel ik je hoe jij Fred’s Bouwtekeningen het best kunt gebruiken.

Met welk doe-het-zelf project wil je beginnen?

De eerste keuze die je moet maken, is het doe-het-zelf project waar jij mee gaat starten. Het is niet makkelijk om meteen een project te vinden dat het best als eerste project past. En dat is precies waar heel veel klussers moeite mee hebben: het vinden van een eerste project.

Het slimst is om doorgaans een beginproject te kiezen afhankelijk van jouw ervaring. Daarom heb ik voor het gemak hier voor twee categorieën doe-het-zelvers onderscheid gemaakt. De beginnende doe-het-zelvers, en de gevorderden.

Vandaag nog starten? Lees hier dan meer over Freds bouwtekeningen!

Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen als beginnende doe-het-zelver?

Behoor jij tot een van de beginnende doe-het-zelvers en heb je nog weinig projecten op jouw naam staan? Heb je ook nog niet eerder meubels gemaakt of maar een paar keer? Dan kan jij jezelf rekenen tot een van de beginnende doe-het-zelvers.

Zoals met alles, is ook hier een verschil in moeilijkheidsgraad. Er zijn makkelijke tekeningen voor makkelijke projecten en vice versa. Sommige projecten waar je van verwacht dat ze makkelijk zijn, kunnen soms moeilijk zijn. Gelukkig geldt hetzelfde voor sommige projecten die lastig ogen, maar dat niet zijn.

Het eerste voorbeeld hiervan is de boekenkast. Je kunt bij Fred’s Bouwtekeningen nog talloze andere bouwtekeningen vinden voor kasten. Ik merk echter dat voor velen de favoriet toch de boekenkast is. Veel kasten zijn ook nog eens makkelijk te maken, waardoor het een perfect instapniveau is voor de nieuwe klusser.

De boekenkast bouwtekening geeft je een duidelijk inzicht in wat er gedaan moet worden. Je leest welke spullen er nodig zijn, in welke maten je ze moet kopen en hoe je de kast moet bouwen.

Tuintafel

Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen? Bank en tuintafel

Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen? Bank en tuintafel

Een ander voorbeeld van een goed instap project, is de tuintafel. Ook dit is weer zo’n project dat velen overschatten qua moeilijkheid. Ik kan je al wel verklappen, dat bezoekers onder de indruk zullen zijn van het eindresultaat. Want dat ziet er zeker uit alsof er veel tijd in is gestopt.

Bed

Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen? Tweepersoonsbed maken

Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen? Tweepersoonsbed maken

Het derde voorbeeld dat ik je niet wil onthouden, is het bed dat jij zelf kunt maken. Natuurlijk is dit niet te vergelijken qua moeilijkheid met de twee voorgaande projecten. Toch is dit een project dat ook de beginnende klusser kan uitvoeren. Het kost wat meer tijd (en motivatie), maar het is zeker mogelijk om succesvol uit te voeren.

Let op: het pakket zit vol met duizenden andere bouwtekeningen die voor de beginnende klusser bruikbaar zijn. De besproken tekeningen dienen slechts als voorbeeld.

Vandaag nog starten? Lees hier dan meer over Freds bouwtekeningen!

Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen als gevorderde doe-het-zelver

Ben jij een gevorderde doe-het-zelver die al even aan de weg timmert? Dan zijn er ook voor jou bouwtekeningen die perfect bij jouw niveau passen.

Want als gevorderde klusser zal een extra uitdaging jou niet ongevraagd zijn. Je gaat krijg de uitdaging aan en dat is met de drie onderstaande bouwtekeningen meer dan mogelijk.

Het eerste voorbeeld dat ik voor jou heb, is de bouwtekening voor een schuur. Er zitten tientallen soorten bouwtekeningen voor het maken van schuurtjes in het pakket, dus je zal genoeg keuze hebben.

Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen? Schuur in aanbouw

Hoe begin je met Freds Bouwtekeningen? Schuur in aanbouw

De schuur bouwtekeningen laat jou een schuur bouwen die je precies kunt inrichten zoals jij wilt. Wil je een grote schuur? Dan is daar een bouwtekening voor. Wil je juist een compacte schuur? Dan is dat ook mogelijk met de aanwezige bouwtekeningen.

Een ander bekend voorbeeld, is de veranda. Zoals je vast en zeker zult begrijpen, is het bouwen van een veranda een project dat redelijk wat tijd op zich neemt. Het is echter wel een booster voor de waarde van je huis. Wanneer je namelijk een veranda bijbouwt, zal de waarde van je huis meestijgen. Dit is dan ook een project waar je de kosten altijd driedubbel uithaalt.

Tenslotte een project waar je pas echt een goede verschijning mee maakt, de complete tuinmeubelenset. Alhoewel dit project ook voor beginnende klussers mogelijk is, kan jij dit project tot hogere niveau’s brengen.

Je kunt namelijk de hele tijd volbouwen met prachtige meubels aan de hand van de bouwtekeningen. Van tuinstoelen tot luxe ligbanken en tuintafels. Dat is precies wat Fred’s Bouwtekeningen zo ontzettend handig maakt!

Begin daarom vandaag nog met fredsbouwtekeningen

Wil jij ook profiteren van de vele bouwtekeningen uit het pakket? En ook duizenden euro’s besparen doordat je simpelweg niet meer zelf meubels hoeft te kopen?

Dan nodig ik je uit om gebruik te maken van Fred’s Bouwtekeningenpakket! Met duizenden handige bouwtekeningen leer je alles over het zelf bouwen van meubels. Je leest precies welke materialen er nodig zijn. Ook krijg je te zien welke stappen jij moet zetten om een meubel te maken. Vrijwel ieder meubel is inbegrepen!

Vandaag nog starten? Lees hier dan meer over Fred’s Bouwtekeningen.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening