Home » Blog » Brievenbus » Wil je een houten brievenbus maken?

Wil je een houten brievenbus maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een brievenbus maken kun eenvoudig en snel zelf doen! Het is namelijk goed mogelijk om je eigen brievenbus te maken. Dure design brievenbussen zijn vaak zo duur omdat ze van een bepaald merk zijn. De productiekosten zijn echter veelal even hoog als die van een standaard brievenbus. Om een brievenbus te bouwen hoef je absoluut geen vakman te zijn, zolang je de brievenbus bouwtekening maar netjes volgt. Het enige wat je moet weten voordat je start is welke brievenbus afmetingen jij wilt gaan hanteren, de bouwtekening doet al het overige schetswerk.

Is een brievenbus maken lastig?

Nee, absoluut niet! Je moet alleen weten welke materialen je nodig hebt en je moet van te voren bepalen hoe jij wilt hoe jouw brievenbus er uit komt te zien. Wil jij een traditionele maken zoals ze die vroeger gebruikten? Of wil jij een brievenbus maken waar ook pakketjes in kunnen, en heb jij dus een sterkere fundering nodig dan een brievenbus die uitsluitend voor de ochtendkrant gebruikt wordt?

Je moet ten eerste sterk hout kopen dat niet snel rot en ook tegen de Nederlandse regenbuien bestand is. Om de brievenbus vervolgens te verstevigen is het handig om wat langere schroeven of spijkers te gebruiken. Probeer schroeven en spijkers te gebruiken van tenminste vier centimeter, om je brievenbus zo stevig mogelijk te maken.

Maak je een staande brievenbus en heb je dus een aparte fundering nodig? Dan kan je ervoor kiezen om de brievenbus zo groot te maken dat de brievenbus één groot geheel is. Of je kiest ervoor om de brievenbus aan een sterke paal te bevestigen. Bij deze bevestiging is het wel zeer belangrijk dat je de brievenbus afmetingen goed in de gaten houdt. Als de brievenbus namelijk niet helemaal symmetrisch is, kan het zo zijn dat de brievenbus na enkele maanden vervangen kan worden. Volg daarom de brievenbus bouwtekening nauwkeurig om dergelijke missers te voorkomen. Je staande brievenbus is op deze manier voor langere tijd te gebruiken, en blijft ook na een paar jaar nog een lust voor het oog!

Dus wat heb je allemaal nodig?

–          Bouwtekening brievenbus
–          Sterk betrouwbaar brievenbus hout
–          Afmeting brievenbus
–          Voldoende schroeven en/of spijkers
–          Boormachine en/of hamer

Stappenplan

Wanneer je de volgende stappen volgt is het bouwen heel makkelijk.

  1. Voorbereidingen
  2. Bouwen
  3. Afwerken

Stap 1: Voorbereidingen

Goede voorbereidingen zijn het halve werk. Het is belangrijk met het volgende rekening te houden.

  1. Locatie bepalen.
  2. Gewenste afmetingen.
  3. Bouwtekening zoeken.
  4. Materialen bestellen.

Stap 1.1: Locatie bepalen.

De locatie die je kiest is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Staat je huis wat verder weg vanaf de stoep dan is het slim om een locatie te kiezen gelijk naast je tuinhekje. Zo kan de postbode heel snel je post bezorgen. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht. Laat je daar goed over infomeren.

Stap 1.2: Gewenste afmetingen.

De afmetingen zijn natuurlijk afhankelijk van wat je wilt ontvangen voor post. Verwacht je veel pakketjes en wil je niet steeds naar de deur dan kun je er voor kiezen om een wat groter brievenbus te maken. Zodat de pakketjes er heel makkelijk in kunnen. Al is het gevaar wel aanwezig dat onbevoegden de pakketjes eruit halen. Dit zal niet snel gebeuren maar wel goed om rekening mee te houden.

Stap 1.3: Bouwtekening zoeken.

Wanneer je de gewenste afmetingen weet is het opzoek gaan naar de gewenste tekening. Deze kun je vinden in ons bouwtekeningenpakket. Mocht je nog geen toegang hebben dan kun je hier lid worden. Druk de gevonden tekening af. Op elke tekening vind je een materialenlijst. Aan de hand van deze materialenlijst kun je de bestelling gaan plaatsen.

Stap 1.4: Materialen bestellen.

Waar kun je het beste de materialen bestellen? Dit kun je via een bouwmarkt bij jou in de buurt doen. Je kunt ook voor een houthandel uit de buurt kiezen. In beide gevallen moet je wel zelf om je materialen rijden.

Online bestellen is ook een mogelijkheid. Het voordeel hiervan is dat je heel makkelijk kunt vergelijken met andere bedrijven waardoor je nooit teveel betaald. Nog een voordeel is dat alle materialen thuis geleverd worden. Je hoeft de deur niet meer uit.

Stap 2: Bouwen

  1. Druk de bouwtekening af en hou deze in de buurt.
  2. Zaag alle materialen op maat volgens de tekening.
  3. Laad je accuboormachine op.
  4. Werk veilig zorg voor goede gehoor en oogbescherming.
  5. Hou de werkvloer schoon zo voorkom je dat je struikelt.
  6. Het is handig om alle gereedschappen die je nodig hebt in de buurt te hebben.
  7. Werken op een vlakke ondergrond is altijd erg aan te raden.
  8. Maak af waar je mee bezig bent voor je de volgende stap doet.
  9. Volg de tekening stap voor stap.

Stap 3: Afwerken

Het is verstandig om het hout goed te beschermen tegen weersinvloeden. Dit omdat brievenbussen altijd buitenstaan. Je kunt kiezen voor verf of beits. Het is slim om voor beits te gaan. Beits beschermt het hout van binnenuit tegen vocht. Voor je gaat beitsen uiteraard wel eerst het hout goed gladschuren. Je wilt geen splinters in je handen krijgen bij het ophalen van de post. De bezorger wil dit natuurlijk ook niet.

Dan kan ik nu mijn brievenbus bouwen, toch?

Je bent bijna klaar! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is natuurlijk een bouwtekening van brievenbus vinden. Zoals ik al eerder beschreef is het bouwen van een brievenbus totaal niet lastig, maar kan het een dure hobby worden wanneer er onnodige missers gemaakt worden. Het maken van kleine foutjes is alleen nergens voor nodig, want met een bouwtekening voorkom je dergelijke vertragingen.

Tevens ben je vaak veel eerder klaar dan klussers die geen bouwtekening gebruiken, aangezien zij vaak een stuk langer bezig zijn met het uitzoeken van de juiste brievenbus afmetingen. Ook is het opnieuw moeten aanschaffen van hout verleden tijd. Want wanneer jij minder kleine foutjes maakt, komt het ook minder vaak voor dat je bepaalde onderdelen onbruikbaar maakt.

Wil je behalve een brievenbus, ook andere bouwwerken voor je tuin maken? Zoals een schommel of een tuinhuisje?

Dan hoef je niet meer verder te zoeken, want Freds Bouwtekeningen pakket bevat meer dan tienduizend bouwtekeningen die jou hierbij kunnen helpen! Alle bouwtekeningen zijn overzichtelijk opgesteld zodat jij optimaal geholpen wordt bij de bouw van jouw hobbyproject. Ben je het zat om maar telkens alles zelf uit te moeten vogelen en wil je meer over dit bouwtekeningen pakket weten?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Brievenbus maken
Brievenbus maken

Brievenbus maken of kopen?

Twijfel je er aan of je een brievenbus wilt kopen of maken? Hieronder de voor en de nadelen op een rij gezet.

Voordelen van kopen

  1. Snel in huis.
  2. Makkelijk want je hoeft niets zelf te maken.
  3. Geen bouwtekeningen nodig.
  4. Gereedschappen heb je ook niet nodig.

Nadelen van kopen

  1. Kosten zijn best hoog.
  2. Geen invloed op de kwaliteit.
  3. Afmetingen zijn beperkt.

Wanneer je een brievenbus wilt kopen waar doe je dit dan?

Wil je een brievenbus kopen dan is het slim om op zoek te gaan naar een bedrijf die ook goede kwaliteit verkoopt. Daarnaast ook nog de juiste leveringsvoorwaarden heeft en ook een goede garantie bied. Oke maar waar moet je dan zijn? We hebben dit voor je uitgezocht en zijn hier terecht gekomen als beste webwinkel. Je hebt hier heel veel variatie het is zeker de moeite waard om eens rond te kijken.

De voordelen van zelf maken

  1. Beste kwaliteit.
  2. Makkelijk te maken met behulp van onze bouwtekeningen.
  3. Goedkoop.
  4. Elke gewenste afmeting is mogelijk want dit bepaal je helemaal zelf.
  5. Gereedschappen heb je al in huis.
  6. Leuk om te maken.

Enkele nadelen van zelf maken

  1. Het kost je wat klustijd.
  2. Je hebt een bouwtekening nodig maar zoals je hebt kunnen lezen hebben wij daar een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

4 reacties

    1. Beste Tine,

      We verkopen geen losse tekeningen.

      Dit omdat enorm veel tijd en energie kost om achter de losse tekeningen aan te gaan.

      Betaal gegevens verzenden
      Checken of de betaling is binnen gekomen
      Tekening toesturen

      En wat moet je dan vragen? Geen idee
      Daarom hebben we gekozen voor een systeem waar je voor de kosten van nog geen 1 uur tekenwerk (kosten tekenaar 70 euro per uur) toegang krijgt tot ons complete pakket.

      Groeten Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.