Een bureau maken kun je makkelijk zelf. Voor je begint met het maken van je bureau zijn natuurlijk wel wat voorbereidingen nodig. De voorbereidingen voor een bureau maken zijn bijna belangrijker dan het maken van jouw nieuwe bureau. Zonder een goede voorbereiding ben je natuurlijk helemaal nergens. Ik heb voor jou stapsgewijs uitgetekend wat je moet doen om er éé’n  te maken. Met deze informatie, is het een fluitje van een cent!

Stappenplan

Je volgt de volgende stappen:

Om je wat extra te helpen, heb ik in dit artikel alvast wat stappen uitgewerkt. Met deze informatie kan jij aan de slag met het maken van je bureau. Lastig is het niet, maar je moet wel voldoende motivatie hebben om met succes een bureau te maken!

Voorbereidingen

De volgende voorbereidingen om je bureau te maken zijn:

 1. Bepaal het doel van je bureau.
 2. Locatie en afmetingen bepalen

Het is belangrijk dat jij weet welke afmetingen je zou willen hebben voor je bureau. Je kunt dan tussen de bouwtekeningen direct de juiste bouwtekening vinden. Je komt dan tijdens je bureau maken niet voor verrassingen te staan. Ook kan je van te voren alvast de ruimte inrichten waar je het wil plaatsen. Makkelijk toch?

Het doel van je bureau

Waar wil jij je bureau voor gaan gebruiken? Dit is een belangrijke vraag het is een heel verschil of jij je bureau wil gebruiken om af en toe eens aan te schrijven en een computer op te zetten of je wil er bijvoorbeeld tekeningen op uit kunnen vouwen. In dat geval word het een stuk groter. Wil je extra opbergruimte hebben dan kun je dit er ook mooi in verwerken. Daarnaast is het belangrijk wie gaat er aan werken. Dit is bepalend voor de hoogte. Is het voor een volwassen persoon of voor een kind? In het laatste geval wil je dat het niet te hoog wordt.

Al met al kan je dus zelf invloed hebben op hoe jouw bureau eruit komt te zien. Dit geeft jou weer de mogelijkheid om er één te maken waar je ook echt wat aan hebt. Geen bureau dat je dus over een paar jaar weer kan weggooien!

Locatie en afmetingen bepalen

Nu je antwoord hebt op wat je wil is het tijd voor de volgende vragen:

 • Waar wil jij je bureau zetten?
 • Waar heb je plaats?

Meet de locatie goed in zorg er voor dat je vrij ruimte houdt. Een bureau precies passend maken is niet verstandig. Hiermee bedoel ik je meet bijvoorbeeld de ruimte tussen twee muren op en dit is precies 3000 mm. Maak jij je bureau dan ook precies 3000 mm dat weet je bijna zeker dat het niet gaat passen. Je hebt altijd speling nodig. Hou je bureau voor de zekerheid 50 tot 100 mm korter. Werk altijd zoveel mogelijk met ronde maten. Daardoor maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

Materiaal bepalen

Van welk materiaal ga jij je bureau maken? Dit is afhankelijk van de rest van de meubelen in je kamer. Heb je bijvoorbeeld alles van steigerhout dan word je bureau natuurlijk ook van steigerhout. Dit geld ook voor andere houtsoorten. Wil je een degelijk bureau dan kies je voor massief hout dit is wel wat duurder maar is ook onverwoestbaar. Een en ander is afhankelijk van je budget en smaak.

Bouwtekeningen

Zonder goede bouwtekeningen is het wel mogelijk om een bureau te maken maar niet handig. Daarom hebben wij voor jouw bouwtekeningen verzameld van allerlei verschillende bureaus. We hebben meer dan 10.000  verschillende bouwtekeningen en bouwplannen met o.a. tekeningen van bureaus en ook van stoelen, kasten, tafels, schildersezels, banken, krukjes, kippenhokken, konijnenhokken, pergola’s, overkappingen en nog veel en veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn tekeningen van.

Bouwen

Aan de hand van de bouwtekeningen kun je nu je bureau maken. Koop de materialen die je nodig hebt. Bepaal van te voren zoveel mogelijk wat de afmetingen zijn. Maak een zaaglijst. Je kunt deze dan in een bouwmarkt afgeven en op maat laten zagen. Je kunt deze zaaglijst ook gebruiken voor jezelf. Door alles kant en klaar te (laten) zagen blijft er en bouwpakket over. Dit kun je nu gemakkelijk in elkaar zetten. Wil je kant en klare bouwtekeningen van bureaus?

Hoe kun je het beste bouwen? Volg deze stappen.

 1. Druk te bouwtekening af.
 2. Zorg dat je alle benodigde gereedschappen in de buurt hebt.
 3. Zaag alles op maat volgens de materialenlijst.
 4. Werk op een vlakke vloer.
 5. Ga zo nauwkeurig mogelijk te werk.
 6. Denk aan je veiligheid en gebruik oor en oogbescherming.
 7. Maak alles zoveel mogelijk in je werkplaats en zet daar in elkaar wat kan.
 8. Schuur al het hout zo glad mogelijk zodat je geen last van splinters in je vel krijgt.
 9. Hou de werkplaats zo schoon mogelijk zo voorkom je dat je struikelt over gereedschappen of materiaal.
 10. Breng de onderdelen op de locatie waar je het wil zetten.
Bureau maken

Bureau maken

Een bureau maken doe je zelf met goede bouwtekeningen is het super gemakkelijk.

Maar twijfel je er nog steeds over of je het zelf wil maken of toch maar liever gaat kopen? Dan hier de voor en de nadelen van kopen ten opzichte van maken op een rij gezet

Voordelen van kopen

 1. Je bent geen arbeidstijd kwijt.
 2. Geen tekening nodig
 3. Gereedschappen heb je ook niet nodig.

Nadelen van kopen

 1. Erg duur
 2. Lange levertijden voor maatwerk
 3. Weinig variatie
 4. Geen invloed op de kwaliteit

Wanneer je een bureau gaat kopen waar doe je dit dan?

Waar zou je nu echt een goed bureau kunnen kopen dat ook nog betaalbaar is? Je kunt dit bij een meubelzaak doen alleen weet je dan zeker dat je veel te veel betaald. Natuurlijk kun je het ook op maat laten maken maar dan betaal je helemaal veel te veel. De beste plaats waar je kunt kopen is via internet. Maar dan weet je nog niet of een bepaalde zaak wel of niet betrouwbaar is. Om je te helpen zijn wij voor je opzoek gegaan. Via deze website kun je het beste kopen.

Dit is een door en door betrouwbaar bedrijf met goede leveringsvoorwaarden en een groot aanbod.

De voordelen van zelf maken

 1. Heel goedkoop.
 2. Snel te maken.
 3. Beste kwaliteit want dit bepaal je helemaal zelf.
 4. Veel variatie wat afmetingen betreft bepaal je ook helemaal zelf.
 5. Gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent wat tijd kwijt al valt dat reuze mee
 2. Een bouwtekening is onmisbaar al hebben wij daar een goede oplossing voor gevonden waardoor dit ook niet echt een groot probleem is.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen maken of kopen zet het in een reactie onder dit bericht