Home » Blog » Doe het zelf » Wil je doe het zelf projecten maken? Ik vertel je hoe!

Wil je doe het zelf projecten maken? Ik vertel je hoe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ben jij een ervaren doe-het-zelver of wil je hier juist meer over leren? Dan ben je op het juiste artikel uitgekomen! Want je kan vrijwel ieder meubel onder het ‘doe het zelf’ motto maken. Aan de hand van mijn doe het zelf bouwtekeningenpakket is namelijk geen één meubel onmogelijk te maken, waardoor je enorm kunt besparen. In dit artikel vertel ik je welke meubels je allemaal kunt maken en voor welke doeleinden. Het maken van meubels is voor de meeste meubels bijzonder eenvoudig, maar hier heb je wel bouwtekeningen voor nodig. Met bouwtekeningen kan je creatief je eigen doe het zelf meubels maken waar je echt blij van kan worden.

Ik vertel je precies wat je moet doen om bepaalde meubels te realiseren. De kosten hiervan zijn veel lager dan je waarschijnlijk denkt, want er zijn bepaalde meubels waarop jij duizenden euro’s kunt besparen. Welke meubels dit onder andere zijn, lees je verderop in dit artikel. Als doe het zelf fanaat kan ik je alvast vertellen dat je eigenlijk alles kan maken. Of het nu een huis of stoel is, niets is onmogelijk als jij maar voldoende motivatie hebt! Benieuwd naar wat je kunt maken? Lees dan nu verder!

Wat voor doe het zelf meubels kan ik allemaal maken?

Er zijn duizenden soorten constructies en meubels doe jij als doe het zelf fanaat kan maken. Ik vertelde je al eerder over een doe het zelf meubel waarmee jij tenminste duizend euro kunt besparen, en een uitstekend voorbeeld hiervan is het maken van een (steigerhouten) bed. Je betaalt al snel meer dan duizend euro voor een goed en mooi houten bed. Waneer jij met de doe het zelf bouwtekeningen zelf een bed maakt, kan jij dit voor enkele honderden euro’s doen. Hiermee bespaar je in één klap gigantisch veel geld, wat door middel een simpele bouwtekening al mogelijk is. De bouwtekening helpt jou bij iedere stap van het in elkaar zetten en maken van je doe het zelf bed.

Behalve een bed, kan je ook nog meubels maken zoals een bank, tafel, stoelen en nog honderden andere meubels die je in je huis kunt plaatsen. Ook kan jij andere doe het zelf constructies maken, zoals een tuinhuis of een loungeset voor je tuin. Als je in het bezit bent van voldoende bouwtekeningen, kan je dus eigenlijk alles voor je huis en tuin maken. Er zijn verschillende houtsoorten die je voor je doe het zelf meubels kunt gebruiken maar de kosten van een bepaald doe het zelf meubel verschillen daardoor wel in prijs. Als je namelijk kiest voor een houtsoort als eikenhout, ben je altijd duurder uit dan wanneer je zou kiezen voor steigerhout. Wat je ook kiest, je kunt eenvoudig en snel prachtige doe het zelf meubels maken!

Zelf een schuur bouwen

Heel populair is het zelf bouwen van een schuur. Het is een project wat zeker wel de nodige ervaring vereist. In mijn schuur bouwen artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je dit zelf kunt doen. Er wordt gekeken of er een bouwvergunning nodig is. Blijkt je een vergunning nodig te hebben dan laten we ook gelijk zien waar je aan moet voldoen om deze vergunning te krijgen.

Je kunt enorm veel kosten besparen door het zelf te doen. Bekijk ook even het onderstaande filmpje hoe je in 18 stappen je eigen schuur bouwt.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Overkapping maken

Een overkapping zelf maken verdien je ook super veel mee. Het is een project waar je enorm veel voldoening uit kunt halen. Doordat je zelf aan de slag gaat scheelt dit je veel kosten. Arbeidskosten lopen al snel hoog op.

Een overkapping is heerlijk om onder te zitten. Dit kun je al doen vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar. Bouw je er gelijk een mooie buitenkeuken bij of een bad dan heb je helemaal wat moois.

In dit onderstaande filmpje laat ik zien hoe je in 11 stappen zelf een overkapping maakt

In dit artikel ga ik uitgebreid op het maken van een overkapping in

Zelf een afdak maken

Ook hier hebben we een mooi artikel over. Alle wordt besproken. Van voorbereidingen tot bouwen

In dit onderstaande filmpje laat ik zien hoe je in 8 stappen een afdak maakt

Zelf een mooie buitenkeuken maken

De trots van veel klussers is naast een mooie overkapping een mooie buitenkeuken. Dit is makkelijker dan je zelf zou vermoeden. Ook hier hebben we mooie stappenplannen voor. Bouwtekeningen die stap voor stap zijn opgebouwd.

In dit artikel kun je er uitgebreid over lezen. Je leest over de verschillende mogelijkheden die er zijn voor het maken van je buitenkeuken.

In dit onderstaande filmpje laat ik zien hoe je in 11 stappen een buitenkeuken kunt maken.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Paarden

Voor de echte paarden liefhebbers is ook genoeg mogelijk. Zo kun je zelf een mooie schuilstal of gewone paardenstal bouwen. Het laten bouwen van een paardenstal of schuilstal kost echt heel veel. Er zit relatief veel werk in. Een bouwbedrijf zal eerst tekeningen laten maken. Dan gaan ze achter een vergunningaanvraag aan en daarna gaan ze bouwen.

Dit zijn stappen die je ook makkelijk zelf kunt ondernemen. Daardoor bespaar je geld. Wie weet er beter dan jij zelf wat goed is voor je paard?

Paardenstal of schuilstal

Paardenbox zelf bouwen

De kosten voor een paardenbox kunnen aardig oplopen. Je bespaard enorm wanneer je er zelf mee aan de slag gaat.

Hooiruif bouwen

Veel geld besparen door zelf een hooiruif te bouwen. Er staan ook verschillende hooiruif bouwtekeningen in ons pakket. In ons artikel over een hooiruif maken ga ik hier dieper op in. Hier laat ik ook zien waar je hooiruif aan moet voldoen. Volg ook het onderstaande filmpje om meer te weten over het maken van een hooiruif

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Kippenhokken

Kippen hebben echt een goed hok nodig. De eisen waaraan je kippenhok moet voldoen voor de ideale omstandigheden is in hoofdlijnen voor ieder kippenras het zelfde.

  1. Voldoende ruimte
  2. Afleiding
  3. Schuilmogelijkheid

In het artikel over een kippenhok bouwen vind je alles terug. Een kippenhok is een mooi klusproject.

Kinderkeuken zelf maken

Een leuk project om mee aan de slag te gaan is het maken van een kinderkeuken. Een kinderkeuken maken doe je in vijf stappen. Hiervan is ook een artikel geschreven. Zodat je precies kunt zien welke stappen je moet volgen. Volg ook het onderstaande filmpje.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Dit zijn maar een paar projecten waarmee je aan de slag kunt gaan.

Doe het zelf bouwtekeningen om prachtige meubels mee te maken!

Om je meubels te kunnen maken, heb je nog wel doe het zelf bouwtekeningen nodig. Deze bouwtekeningen zijn allemaal te vinden in mijn doe het zelf bouwtekeningenpakket. Dit bouwtekeningenpakket bevat duizenden bouwtekeningen die jou gaan helpen om al je doe het zelf dromen te realiseren. Welk meubel je ook wilt maken, de bouwtekening hiervoor is waarschijnlijk te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Iedere bouwtekening is prettig en duidelijk opgebouwd zodat je altijd weet wat de volgende stap in het doe het zelf bouwproces is. Aarzel daarom niet en begin nu met het maken van meubels met de doe het zelf bouwtekeningen!

Welke bouwtekeningen er allemaal in dit bouwtekeningenpakket te vinden zijn en hoe jij aan dit bouwpakket kunt komen kan je hier ontdekken!

Doe Het Zelf
Doe Het Zelf

Maak je eigen doe het zelf meubelen met goede bouwtekeningen

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

3 Comments

  1. vraag: Ik wil een vaste halveslag trap naar zolder maken, daar zoek ik een bouwtekening voor. Het lijkt me dat in het bouwtekeningenpakket slechts sprake is van een rechte steektrap.of niet?

    1. Eem halveslag trap zit er nog niet in ons pakket bij wel een trap met onderkwart links en ja ook steektrappen
      Trap met onderkwart links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…