Home » Blog » Doe het zelf » Hout beschermen? Leer hier hoe!

Hout beschermen? Leer hier hoe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Veel mensen hechten veel waarde aan hun meubels. Het is doorgaans wel bekend hoe meubels van stof en leer beschermd kunnen worden. Hier zijn namelijk tal van onderhoudsproducten voor die ervoor kunnen zorgen dat je hout nog langer meegaat en zijn originele uiterlijk behoudt. Maar hout beschermen blijkt toch nog vaak relatief onbekend terrein te zijn voor veel bezitters van houten meubels. Doordat ik zelf regelmatig met deze vraag geconfronteerd word, heb ik besloten hier een artikel aan te wijden. Want als jij wilt dat jouw houten meubels nog vele jaren langer meegaat, is hout beschermen hier een belangrijk onderdeel van. Gelukkig is het niet lastig om je hout te beschermen van bijvoorbeeld houtrot. Je hebt misschien in mijn artikel over houtrot behandelen al gelezen dat wanneer je met houtrot te maken hebt, je hier niets meer aan kunt doen. Wel is het mogelijk om houtrot te voorkomen door het hout op de juiste manier te beschermen. Hoe je dit kan doen, lees je in dit artikel!

Met welke producten kan ik mijn hout beschermen?

Er zijn gelukkig behoorlijk wat producten waarmee het hout beschermen mogelijk is. Een groot voordeel van deze onderhoudsproducten is dat ze nog eens goedkoop zijn ook. Daardoor kan jij voor een laag bedrag ervoor zorgen dat jouw houten meubels vele jaren langer mee gaan. Hout beschermen hoeft dus totaal niet duur te zijn. De prijzen van deze producten kunnen onderling nog wel verschillen als we naar de verschillende bouwmarkten kijken. Vergelijk dus voordat jij een product om je hout te beschermen aanschaft, want het kan zomaar zijn dat je bij een andere bouwmarkt goedkoper uit bent. Ook kunnen lokale doe-het-zelf zaken stukken goedkoper zijn dan de gemiddelde bouwmarkt.

Wat zijn de ideale omstandigheden voor houten meubels?

Als jij je hout wilt beschermen van houtrot en in het geval van steigerhout kiersplitsing, is het belangrijk dat je houten meubel niet op een plek geplaatst wordt waar het te maken kan krijgen met grotere hoeveelheden vocht. Natuurlijk kan jij jouw houten meubel, indien het voor bijvoorbeeld je tuin bestemd was, buiten laten staan. Maar zoek dan wel een plek op waar er voldoende zon en wind kan komen zodat jouw houten meubel op deze manier beschermd kan worden. Deze twee elementen zorgen er namelijk voor dat het vocht minder kans krijgt om zich te manifesteren en beschermen jouw hout dus eigenlijk automatisch.

Staat jouw houten meubel binnen? Zorg dan ook dat het nooit te vochtig wordt en als er een keer water of een andere vloeistof op valt, dat je het zo snel mogelijk af dept. Het is niet erg als het hout soms een beetje nat wordt maar het mag niet te vaak voorkomen en je moet altijd proberen dit zo snel mogelijk te drogen(tot zover dat mogelijk is).

Bouw zelf je eigen houten meubels!

Nu je weet hoe je hout kan beschermen, is het misschien wel interessant om ook zelf houten meubels te gaan maken. Hier bespaar je op de lange termijn honderden, zo niet duizenden, euro’s mee. Je hoeft namelijk niet meer naar die dure meubelzaken te gaan en meer dan duizend euro te betalen voor een mooie bank. Met de bouwtekeningen van Fred kan je namelijk zelf al je meubels maken! Een bank van steigerhout maken? Met de bouwtekeningen van Fred is dat mogelijk! Een complete eettafel van steigerhout bouwen? Ook mogelijk! Met de meer dan tienduizend bouwtekeningen die dit bouwktekeningenpakket rijk is kan jij alle meubels en constructies maken die je maar kan verzinnen.

Maar met dit pakket kan je meer dan alleen meubels maken, want je eigen pooltafel maken is ook mogelijk. Kortom, bouwplezier zat met het bouwtekeningenpakket van Fred! Wil je meer weten? Klik dan snel hier en ontdek hoe jij dit pakket kunt bemachtigen!

Hout beschermen
Hout beschermen

Hout beschermen? De beste manier van hout beschermen is preventie (het voorkomen van vocht)

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.