Home » Blog » Doe het zelf » Wat kan je maken van hout?

Wat kan je maken van hout?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Voor velen hoef ik deze vraag eigenlijk niet te beantwoorden, want ‘Wat kan je maken van hout’ is natuurlijk buiten om je heen te zien. Vooral rond de streken waar veel klussers wonen zie je vaak in de voor- en achtertuin al voorbeelden staan van wat zij kunnen maken van hout. Wat te veel mensen niet weten, is dat deze klussers vaak hobbyisten zijn en geen professionals. Met deze constatering probeer ik je te laten zien dat ook als beginnende klusser alles mogelijk is. Wat kan je maken van hout is namelijk voor een klusser met een bouwtekening geen vraag, maar een stap naar zijn volgende project. Wie je ook bent, man of vrouw, met een bouwtekening kan je een meubel zelf maken. Ook tuinmeubels en een groot project als een schuurtje, is met een bouwtekening mogelijk. Om je te laten zien wat je allemaal van hout kan maken, geef ik je een lijstje met verschillende meubels die je kunt maken. Wat kan je maken van hout? Dat vertel ik je hieronder!

Een bed maken van hout

Waarom zou je ongelofelijk veel geld betalen voor een bed van hout dat jij ook zelf zou kunnen maken? Ik heb het nooit begrepen waarom mensen die ook zelf iets zouden kunnen maken, zoveel geld zouden betalen voor een bedmeubel. Sommige bedden kosten zoveel geld dat je van datzelfde bedrag je hele huis zou kunnen inrichten met zelfgemaakte meubels. Een bed maken van hout is een van de ‘Wat kan je maken van hout’ top vijf.

Een bouwtekening voor een bed is het enige wat je in eerste instantie nodig hebt, hier staan namelijk alle benodigde materialen op die je vervolgens zelf allemaal kunt kopen. Daarna is het puur een kwestie van goed alle planken monteren, en je hebt gewoon zelf een bed gemaakt!

Wat kan je maken van hout? Je kunt een kast maken!

Een ongekend populair doe-het-zelf project uit mijn bouwtekeningenpakket is het maken van een kast. Aangezien vrijwel alle kasten van hout zijn, hoef je ook geen kast meer te kopen in de toekomst. Je kunt een kast van hout maken door de bouwtekening weer netjes te volgen. Het leuke aan een kast zelf maken, is dat je zelf kunt inrichten hoe de kast eruit komt te zien. Hoeveel vakken wil je maken, wil je allemaal vierkantjes of juist een groot vak voor bijvoorbeeld encyclopedieën?

Tuinhuisje van hout

Wat kan je maken van hout dat ook nog eens in je tuin staat en alles droog kan houden? Dat is natuurlijk een tuinhuisje. Van hout kan je een prachtig tuinhuisje bouwen waar je al je spullen in op kunt bergen. Dit gaat je op termijn veel geld schelen, want bijvoorbeeld een fiets gaat ook alweer langer mee. Minder snel gaat een fiets verroesten en de overige tuinspullen hebben ook een veilig plekje. Van alle ‘Wat kan je maken van hout’ projecten, is dit natuurlijk een lastiger project. Maar betekent dat dan meteen dat je het maar niet moet proberen?

Schuur

Je kunt allerlei soorten schuren maken. Zoals een kapschuur dit is een schuur met een ongelijk verdeeld dak. Lang naar achter en kort aan de voorkant. Een gewone schuur kun je maken in allerlei verschillende afmetingen en houtsoorten.

Bar van hout maken

Je eigen bar waar je met je vrienden een lekkere pilsener aan kunt drinken. Of een lekker glaasje whisky, hoe heerlijk is dat? Wat kun je maken van hout waar je echt van kunt genieten, dat is simpelweg een houten bar. Steigerhout, grenen, vuren, allemaal prachtige houtsoorten die je hiervoor kunt gebruiken. Ik zal je niet langer in de weg staan, lees snel hoe je de bouwtekeningen voor dit project kunt bemachtigen!

Bureau van prachtig hout

Wat kan je maken van hout dat ook nog eens praktisch is. Dat is een bureau! Een bureau van hout is natuurlijk veel beter dan welk materiaal dan ook. Dat is ook waarom je een bureau moet maken met een van de vele bouwtekeningen waar ik je zo meer over vertel. Er zijn namelijk meerdere bouwtekeningen van bureau’s in dit pakket te vinden. (overigens ook van tuinhuisjes, een bar, bed en kast). Dus je hoeft je niet verbinden aan één soort ontwerp, je hebt de keuze uit verschillende ontwerpen!

Decoratie

In hoeveel huizen zie je dit? Een houten wandbord, houten hart, schilderij, decoratie kastjes en nog veel meer.

Decoratieve muur van pallet
Decoratieve muur van pallet

Bouwtekeningenpakket van Fred Schouten downloaden

Vind jij het ook tijd om de ‘wat kun je van hout maken’ vraag af te sluiten en gewoon lekker aan de slag te gaan? Dan zijn wij het met elkaar eens, want ik ga je nu vertellen wat er verder in het bouwtekeningenpakket te vinden is.

Duizenden bouwtekeningen boordevol projecten zoals meubels voor binnen én buiten. Een tuinhuisje, loungebank, salontafel, bed of zelfs een simpel handdoekenrek. Je kan werkelijk waar straks alles zelf maken. Wat kan je maken van hout zal alleen nog maar een blik in het bouwtekeningenpakket vragen. Laat jezelf verbazen door het enorme bouwtekeningenpakket!

Meer informatie over het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten is op deze pagina te vinden.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

wat kan je maken van hout
wat kan je maken van hout

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.