Home » Blog » Bouwtekeningen » Ontdek het ultieme stappenplan voor een bouwtekening schuur!

Ontdek het ultieme stappenplan voor een bouwtekening schuur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Heb je een bouwtekening schuur nodig? Lang niet iedereen is in staat om een goede bouwtekening van een schuur te maken. Wanneer is een bouwtekening goed en waar moet je op letten? Ik weet precies wat jij nodig hebt om een schuur te bouwen zonder al te veel problemen. Als jij de schuur bouwtekening volgt, kan jij een prachtige schuur bouwen.

Het is geen geheim dat je op de bouwtekening alle cruciale informatie voor de bouw van je schuur kunt vinden. Maar welke informatie dat precies is, lees je verderop.

Wanneer je een schuur gaat bouwen heb je in negen van de tien gevallen een bouwvergunning nodig. Of je een bouwvergunning nodig hebt kunt checken bij het omgevingsloket. Om je bouwvergunning rond te krijgen zijn er goede bouwtekeningen nodig.

Vroeger ging het heel gemakkelijk je maakte even een schetsje en ging langs de gemeente. Vroeger keurden ze het goed en kon je beginnen. Deze tijd is echter al lang voorbij en gelukkig maar want een goed bouwplan is voor de veiligheid wel erg belangrijk.

De eisen waaraan een goede bouwtekening moet voldoen

Bouwtekening schuur: De eisen waar een goede bouwtekening aan moet voldoen zijn:

Persoonlijk stel ik diverse voorwaarden aan een bouwtekening voordat deze ook echt bruikbaar is. Zo ook voor de schuur bouwtekening, waar jij gebruik van kunt maken om je eigen schuur te bouwen. We hebben het hier over een bouwproject dat enige tijd in beslag kan nemen, maar dat met de juiste instelling goed haalbaar is.

Eisen wat schalen op de bouwtekening betreft

De eisen waar ik mijn bouwtekening aan laat voldoen zijn onder andere;

  1. Lay-outs en aanzichten schaal 1:100 of 1:50
  2. Bouwdetails Schaal 1:10 of 1:5.
  3. Locatieschets schaal 1:1000 of 1:500
  4. Fundatie en riolering.

In de bouwtekening schuur zijn de lay-outs 1:100 verwerkt. Maak van elke verdieping een layout indeling. Dus van de eerste verdieping tot en met het dak.

Verschillende aanzichten

Om een duidelijk beeld te krijgen van de schuur die je wilt bouwen moeten er op de bouwtekening verschillende aanzichten staan. OP een goede bouwtekening staan minimaal 4 aanzichten en 1 doorsnede. De verschillende aanzichten zijn:

  1. Bovenaanzicht.
  2. Rechter zijaanzicht.
  3. Linker zijaanzicht.
  4. Vooraanzicht.
  5. Doorsnede

Minimaal benodigde bouwdetails

Om je schuur bouwtekening geschikt te krijgen voor vergunning aanvraag moeten er verschillende details op de tekening staan. De bouwdetails die minimaal op je bouwtekening schuur horen te staan zijn:

  1. 1 Fundering detail
  2. 3 raam details (indien aanwezig)
  3. 3 deur details. Een detail van de bovenkant deurkozijn, zijkant deurkozijn en de dorpel
  4. 1 Goot detail
  5. 1 Nok detail

Locatie schets

Op de locatie schets zie je hoe de schuur staat ten opzichte van andere gebouwen in de directe omgeving. Details kun je opvragen bij je lokale gemeente. Het is belangrijk dat jij goed oplet of je de beschikbare ruimte in je tuin kunt gebruiken voor de schuur. De schuur bouwtekening geeft je direct informatie over de ruimte die nodig is voor jouw nieuwe schuur. Gebruik deze informatie dan ook om te controleren of het realiseren van een schuur mogelijk is.

Naast alle aanzichten en doorsnedes heb je ook een funderingstekening met eventueel de heipalen op en een riolering tekening nodig. Zodat de gemeente kan zien hoe je jouw afvalwater verwerkt.

Al met al komt er heel wat kijken voor een bouwvergunning schuur. We hebben daarom wat bouwvergunning tekeningen verzameld voor je en naast deze tekeningen hebben we nog meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen over allerlei onderwerpen zoals het bouwen van tuinhuisjes, kippenhokken, tafels, stoelen, banken, krukken, steigerhouten meubelen en nog veel meer

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

 

Bouwtekening schuur
Bouwtekening schuur

Bouwtekening schuur nodig? Laat ze maken en let op de genoemde punten.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.