Home » Blog » Doe het zelf » Hoe kan ik duurzaam bouwen?

Hoe kan ik duurzaam bouwen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Duurzaam bouwen het lijkt steeds populairder te worden om het anders aan te pakken. Of je nu een huis wilt bouwen of een bankstel in elkaar wilt zetten, duurzaam bouwen, alles moet tegenwoordig anders. Maar anders op welke manier? Precies: duurzaam bouwen. Je kunt je eigen huis bouwen en dat kun je duurzaam doen. Met verschillende tips hoe je duurzaam bouwen kunt, van een huis bijvoorbeeld. Je kunt jezelf verder op weg helpen om te beginnen en die droom uit te laten komen. Laten we eerlijk zijn: er is een grote kans dat het een droom van je is om een eigen huis te bouwen. En als je dat ook nog eens dat kunt doen: duurzaam bouwen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar ook natuurlijk verantwoord bouwen.

Waar moet je beginnen?

Het is waarschijnlijk de eerste vraag die bij je op komt als je wilt beginnen met het bouwen van een duurzaam huis: waar moet je beginnen? Hieronder vind je een aantal tips, zodat je het voor jezelf eerst op een rijtje kunt zetten voordat je verdere stappen onderneemt.

 • Zorg dat je de basis weet van het duurzaam bouwen van een huis. Dan hebben we het over wooncomfort, ontwerpmogelijkheden, bouwkosten, planvoorbereiding, uitvoering, maar natuurlijk ook de financiering
 • Vraag advies over de bovengenoemde onderwerpen, zodat je uiteindelijk niet voor verrassingen komt te staan als je begint met het duurzaam bouwen van je huis
 • Uiteindelijk is het belangrijk dat ook de uitvoering goed wordt geregeld. Je sluit als het goed is een aannemingsovereenkomst, eventueel met een bouwvereniging of met een architect. Dat ligt er natuurlijk ook weer aan hoeveel je uiteindelijk zelf wilt gaan doen of hoeveel je wilt uitbesteden

Wat is echt duurzaam bouwen?

Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen als ze duurzaam bouwen willen of duurzaam willen wonen. Gelukkig zijn er bepaalde handigheden die je kunt opvolgen om het te doen: duurzaam bouwen. Hieronder wat tips die daaraan kunnen bijdragen, dan kun je verantwoord bouwen.

Wellicht zou je het niet denken, maar het isoleren van je huis is een duurzame stap. Je zou kunnen kiezen voor verschillende soorten isolatie, zoals dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, maar ook bodemisolatie. En laten we eerlijk zijn: het kost wel wat, al die isolaties, maar uiteindelijk verdien je het allemaal terug binnen een paar jaar. Daarbij kun je ook duurzaam bouwen als je nadenkt over je vloer. Je kunt kiezen voor natuurlijke materialen en bepaalde ondergronden die niet zoveel stof vangen. Dat scheelt weer, waardoor je alweer je huis meer duurzaam hebt gebouwd.

En wat moet je verder weten?

Vaak denken mensen dat je grote stappen moet zetten om duurzaam een huis te kunnen bouwen. Het bouwen van een huis is natuurlijk enorm veel werk en dat doe je echt niet zomaar. Alleen het bouwen van een duurzaam huis is dan alleen maar nog iets extra’s dan nog een heel nieuw plan. Het is belangrijk dat je verder weet dat je nadenkt over alle kleine dingen die je onderneemt binnen je plan van duurzaam bouwen. En dan komt het zeker goed.

Duurzaam bouwen doe je met een bouwtekening

En waarom doe je dat met een bouwtekening? Omdat je minder hout verspilt als je in één keer de juiste stappen zet om een mooi houten meubel zoals een steigerhouten bank te bouwen. Maar waar kan je dan een bouwtekening vinden?

Gewoon hier, bij Fred! Fred biedt jou namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van zijn bouwtekeningen pakket, waar meer dan tienduizend bouwtekeningen in te vinden zijn. Met deze bouwtekeningen kan je vrijwel elk bouwproject uitvoeren, zoals de bouw van een tuinhuisje maar ook van een bruggetje in je tuin.

Dus wil jij ook duurzaam gaan bouwen? En vraag je je af wat je allemaal met dit bouwtekeningenpakket kunt maken? Klik dan nu hier! Wil je jouw huis zo duurzaam mogelijk maken? Laat je dan zoveel mogelijk inspireren door de bouwtekeningen uit ons pakket.

duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen

Duurzaamheid begint met de juiste kennis van zaken en met goede bouwtekeningen.

Twijfel je er over of je dit zelf wel wil doen? Kijk dan hier naar de voor en de nadelen van zelf bouwen ten opzichte van het kopen.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Zelf geen gereedschappen nodig.
 3. Je hebt geen bouwtekening nodig.

Nadelen van kopen

 1. Prijs is vaak erg hoog.
 2. Lastig om te bepalen of het echt duurzaam is.
 3. Kwaliteit valt vaak tegen je hebt er geen invloed op.
 4. Beperkte afmetingen.

Wanneer je duurzaam wilt kopen waar doe je dit dan?

Wil je zeker weten dat je goede producten koopt. Waar doe je dit dan? Via deze webwinkel hier heb je de beste voorwaarden wat levering en garanties betreft. De prijs kwaliteitsverhoudingen liggen hier nog beste goed.

De voordelen van zelf maken

 1. Heel goedkoop.
 2. De beste kwaliteit want je hebt hier zelf de invloed op.
 3. Duurzaam omdat je er zelf goed op let.
 4. Met behulp van onze bouwtekeningen is het heel makkelijk maken.
 5. Gereedschappen heb je al in huis.
 6. Veel voldoening.
 7. Elke afmeting is mogelijk want ook dit bepaal je zelf.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Bouwtekeningen zijn onmisbaar maar zoals je al eerder hebt kunnen lezen hebben wij daar een goede oplossing voor.
 2. Je bent wat klustijd kwijt. De meeste klussers vinden dit geen enkel probleem.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Kopen of zelf maken? Laat het in een reactie achter onder dit bericht.

 

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.