Hondenmand zelf maken? Dat kan gewoon!

Je wilt toch ook dat jouw hond een plekje heeft waar hij lekker kan uitrusten? Verdient jouw hond niet het allerbeste? Door een hondenmand zelf te maken, draag jij bij aan het leefgenot van je hond. Want een hondenmand zelf maken biedt jou de kans een plek te maken die precies bij jouw hond past.

Je kunt zelf de bouwtekening aanpassen naar eigen wens, door bijvoorbeeld de hondenmand nog een stuk groter te maken of juist nog comfortabeler. Dat is juist zo leuk aan een bouwtekening, je kan blijven combineren met invloeden totdat je iets creëert dat perfect bij jouw doel past. Zo ook bij een hondenmand zelf maken, want je kunt zelf alles indelen. Ben jij benieuwd hoe dat eigenlijk in zijn werking gaat? Dan kan je snel verder lezen om alles te weten te komen over het zelf maken van een hondenmand!

hondenmand zelf maken

Kopen hoeft niet meer, maak het zelf!

Een belangrijk voordeel van een hondenmand zelf maken is natuurlijk dat je de kosten lekker laag kunt houden. De hondenmanden die je kunt kopen zijn veelal niet van hout, maar dat is nu juist waar wij naar opzoek zijn. Voor een hondenmand zelf maken kan je onder andere besparen door;

  • Goedkoper of tweedehands hout te gebruiken dat je mogelijk kunt vinden via kennissen of Marktplaats;
  • Je hoeft natuurlijk geen mand te kopen, dus daar zit altijd al een behoorlijk prijsverschil tussen!
  • Nog een extra mand te maken en die te verkopen via Marktplaats
  • Een hondenmand zelf te maken en die cadeau te geven!

Vooral op de materialen kan je besparen als je zelf een hondenmand wilt maken. Je kan vaak namelijk ook materialen vinden in je eigen voorraad als je even goed zoekt die goed te gebruiken zijn. Op de bouwtekening is een lijst met aanbevolen materialen te vinden, waar je, indien je dat zou willen, van af zou kunnen wijken. Voor de beginnende klussers raad ik aan de lijst te volgen, maar voor ervaren klussers hoeft dit geen probleem te zijn.

Verder kan je de kosten ook laag houden door de mand altijd schoon te houden. Als je dan een andere mand koopt, kan je de hondenmand die jij zelf hebt gemaakt altijd nog doorverkopen!

Hoe gaat het zelf maken van een hondenmand

Een hondenmand zelf maken is verre van lastig en dat zal je snel genoeg merken. Voor de klussers die zo slim zijn om een bouwtekening te gebruiken, zal dit project geen moeilijkheden met zich meebrengen. Overigens is de hondenmand bouwtekening er in veel verschillende versies, waardoor je dus niet gebonden bent aan het zelf maken van 1 soort hondenmand.

Als jij besluit om zelf een hondenmand te maken, dan raad ik je dus vooral aan om de bouwtekening intensief te volgen. Hier lees je op in welke volgorde je alles moet maken, welke materialen je nodig hebt, welke afmetingen deze materialen moeten zijn en je ontvangt natuurlijk ook nog een handige schets. Alle informatie die je nodig hebt, vind je dus in de bouwtekening!

Bouwtekening voor een hondenmand

Wil jij een hondenmand zelf maken? Dan kan je met de bouwtekening aan de slag. De bouwtekening waar ik het over heb is er voor diverse maten te vinden en natuurlijk allemaal in Freds Bouwtekeningenpakket.

In het pakket van Fred zitten duizenden bouwtekeningen, inclusief de tekeningen voor een hondenmand. Alle bouwtekeningen kunnen gebruikt worden voor doe-het-zelf projecten, waarvan sommige nog leuker dan andere. Tuinhuis bouwen? Of kleiner beginnen met een stoel? Dat is onder andere mogelijk met dit bouwtekeningenpakket!

Laat je verbazen door het enorme aantal tekeningen dat in dit pakket zit. Meer weten? Dan kan je hier verder lezen over het bouwtekeningenpakket.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Een hondenmand kopen of maken?

Twijfel je nog of je zelf aan de slag wil gaan of toch liever wilt kopen? Hier dan de voor en nadelen op een rij gezet.

Voordelen van kopen.

  1. Makkelijk je hebt er geen werk aan.
  2. Snel in huis.
  3. Gereedschappen heb je niet nodig.
  4. Bouwtekening is ook niet nodig.

Nadelen van kopen.

  1. Best duur.
  2. Kwaliteit kan tegenvallen je hebt er geen invloed op.

Waar kun je het beste een hondenmand kopen?

Wanneer je een hondenmand wilt kopen doe het dan bij een bedrijf waar het ook betrouwbaar is. Het beste bedrijf hier voor kun je hier vinden. Je hebt hier goede voorwaarden wat levering en garanties betreft.

De voordelen van zelf maken.

  1. Beste kwaliteit.
  2. Goedkoop.
  3. Elke gewenste afmeting.
  4. Gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken.

  1. Je bent wat klustijd kwijt.
  2. Een bouwtekening is onmisbaar al hebben we daar een goede oplossing voor zoals  je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Categories: Hondenhok
X