Home » Blog » Houtsoorten en Handelsmaten » Handelsmaten steigerhout

Handelsmaten steigerhout

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Steigerhouten planken zijn meestal gemaakt van vurenhout. Heel af en toe wordt ook wel larikshout of grenen gebruikt. Dit hout is meestal afkomstig uit Noord-Scandinavië (Noorwegen, Zweden en Finland). De handelsmaten steigerhout kunnen we onderverdelen in nieuwe steigerhouten planken, gebruikte steigerhouten planken en vergrijsde steigerhouten planken. Om jou voorzien van de meest gebruikte handelsmaten, heb ik een tabel opgesteld waarmee jij precies kan ontdekken wat je nodig hebt. Sla deze pagina op als favoriet zodat jij de steigerhout handelsmaten altijd bij de hand hebt!

Tabel handelsmaten steigerhout

Hieronder zie je een tabel met de meest gangbare handelsmaten steigerhout.

[table “” not found /]

[table “” not found /]

[table “” not found /]

[table “” not found /]

[table “” not found /]

[table “” not found /]

Wat je verder moet weten over steigerhout

Gebruikte steigerhouten planken zijn aan de kopse kanten voorzien van een stalenband of kramplaat. De hoeken van de kopse kanten zijn bij gebruikte steigerhouten planken altijd afgezaagd. De kramplaten zijn aangebracht om te voorkomen dat de planken zullen scheuren. Gebruikte steigerhouten planken geeft jouw meubelen een extra unieke look. Omdat het lastig is om aan gebruikt steigerhout te komen is dit over het algemeen de duurste variant.

De beste kwaliteitsklasse van nieuw steigerhout is klasse A. De kwaliteitsklasse is echter lastig te controleren. Aan deze klasse hangen kwaliteitseisen als sterkte, hoeveelheid scheuren en kwasten. De planken uit kwaliteitsklasse A worden handmatig gesorteerd. Voor sloophout wordt ook een kwaliteitsklasse A gebruikt hierdoor kun je in verwarring raken. Dus ga je steigerhoutenplanken kopen kijk zelf naar de kwaliteit dan zit je altijd goed.

Zelf ook meubels maken van steigerhout?

Zelf steigerhouten meubelen maken? Dit kun je heel gemakkelijk doen met behulp van de steigerhouten meubelengids waarin wij steigerhouten bouwtekeningen hebben verzameld. Naast deze steigerhout meubelengids hebben we nog duizenden andere bouwtekeningen klaar staan. Eigenlijk kan jij je pas voorstellen hoeveel bouwtekeningen er zijn als je een kijkje neemt in het pakket. Want ik weet dat echt alles mogelijk is met dit pakket, hoe gek je het ook kan bedenken. Een klein project zoals het maken van een onschuldig koffietafeltje tot een enorme tv-kast of bed. En een groot deel van deze meubels zou jij ook van steigerhout kunnen maken, zoals een bed en bank. Dus die steigerhout handelsmaten komen wel van pas als jij straks aan het werk gaat met dit bouwtekeningenpakket. Ik vertel je graag meer over dit pakket, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten. Meer zien klik hier

handelsmaten steigerhout
Handelsmaten steigerhout (vergrijst steigerhout)

In de bovenstaande tabel vind je de handelsmaten steigerhout verwerkt.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.