Home » Blog » Huis » Je eigen huis bouwen?

Je eigen huis bouwen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Altijd al van plan geweest je eigen huis te bouwen? Maar heb je nooit een bouwtekening op maat kunnen vinden om dit te kunnen doen? Dan is die tijd nu over, want ik kan jou helpen bij het bouwen van je eigen huis! Met een zelf eigen huis bouwen kan je tienduizenden euro’s besparen. Zelf heb ik dit een jaar of tien ook gedaan, en ik ben nog steeds tevreden over het resultaat. De waarde van mijn huis is onlangs getaxeerd op € 320.384, terwijl de kosten slechts € 120.000 waren. Zelf kan jij dit ook doen door mijn bouwtekening te volgen.

Hoe jij aan deze bouwtekening kunt komen, kan je verderop dit artikel vinden. Ik kan je alvast wel verklappen dat het bouwen van een huis behoorlijk wat tijd en vakmanschap verlangd. Maar als jij stapsgewijs de bouwtekening volgt, kan ik je er van verzekeren dat dit jou gaat lukken! Ben je klaar om zelf een huis te bouwen? Lees dan snel verder en ontdek hoe je aan deze bouwtekening kunt komen!

Stappenplan

Om zelf aan de slag te gaan heb ik pas een stappenplan geschreven. Zeker de moeite waard om eerst eens door te nemen.

  1. Uitzetten voor de bouw en uitgraven.
  2. Heien.
  3. Drainage aanleggen.
  4. Bekisting plaatsen.
  5. Voorbereidingen voor de sanitaire voorzieningen.
  6. Fundering storten.
  7. Zand aanvullen.
  8. Vloer begane grond leggen.
  9. Metselprofielen en kozijnen stellen.
  10. Binnenmuren bouwen.
  11. Vloer eerste verdieping plaatsen.
  12. Binnenmuren eerste verdieping opbouwen.
  13. Vloer tweede verdieping plaatsen.
  14. Bovenste binnenmuur opbouwen.
  15. Isolatie aanbrengen.
  16. Buitenmuren bouwen.
  17. Dak maken
  18. Dakgoten plaatsen
  19. Dakpannen leggen
  20. Aftimmeren
  21. Doorvoeringen
  22. Voegen
  23. Ramen en deuren plaatsen
  24. Meterkast.
  25. Leidingen voor water en elektra aanleggen.
  26. Muren stucen
  27. Warmtepomp.
  28. Vloerverwarming.
  29. Smeervloer of chapewerken.
  30. Wanden
  31. Douche en WC
  32. Keuken plaatsen
  33. Schilderen
  34. Vloeren bekleden
  35. Deuren afhangen

Zelf een huis bouwen

Het zelf bouwen van een huis is een behoorlijk uitdagende opdracht waar je niet al te licht over moet denken. Zelf ben ik zeker tien maanden kwijt geweest aan de bouw en had ik nog de nodige hulp van vakmannen die ik ken. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om dit sneller te doen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gebruik te maken van hout-skeletbouw. De voordelen hiervan zijn dat de kosten lager zijn dan de traditionele bouwvormen en dat een huis bouwen veel minder lang duurt. Je hebt wel wat minder vrijheid in het zelf ontwerpen van je eigen huis als je voor hout-skeletbouw kiest. Want hier ben je namelijk al snel verplicht aan een bepaald ontwerp. Als jij besluit een huis te bouwen op basis van je eigen creativiteit, kan je beter kiezen om de bouwvormen zelf in te richten. De bouwtekening die jij via mij kunt bemachtigen, kan jou al een heel stuk op weg helpen.

Onderhoud van je huis

Natuurlijk is een nadeel van een huis bouwen van hout dat je het regelmatig moet onderhouden. Wanneer je voor een huis van steen zou kiezen is het onderhouden hiervan eigenlijk niet nodig. Alleen om de authentieke stenen kleur te beschermen zou je hier regelmatig onderhoud aan kunnen plegen. Maar wanneer je kiest voor een huis bouwen van hout, is het belangrijk dat je met een groot aantal onderhoudsmaterialen het hout in optimale staat kan houden. Dit kan je doen door om de drie jaar je huis volledig in een andere kleur te verven. Investeer wel in verf van hoge kwaliteit, wanneer je kiest voor lage kwaliteit zou het namelijk kunnen voorkomen dat dit een negatief effect op de levensduur van je huis heeft. Een huis bouwen kan jij helemaal zelf, je moet alleen wel hier voldoende tijd en liefde in willen steken.

Waar kan ik een bouwtekening voor een huis op maat vinden?

Aan een standaard bouwtekening heb jij eigenlijk vrij weinig. Maar wanneer je kiest voor een bouwtekening op maat, kan je ervoor zorgen dat je een huis kunt bouwen dat precies aan al jouw wensen en eisen voldoet. Deze bouwtekening kan je vinden bij mij, Fred Schouten. Ik kan jou voorzien van een bouwtekening op maat waarmee jij een huis kunt bouwen waar je nog vele jaren van kunt genieten. Via dit contactformulier kan ik jou helpen aan een bouwtekening op maat. We zorgen voor het beste advies zodat jij jouw droomhuis kunt bouwen. Aarzel dus niet en neem nu contact op!

Wil je behalve een bouwtekening op maat om een huis te bouwen ook nog andere constructies maken? Of meubels? Dan kan je dit doen met mijn enorme bouwtekeningenpakket. In dit bouwtekeningenpakket kan je ontzettend veel handige bouwtekeningen vinden waarmee jij de mooiste meubels kunt maken. Zo kan jij je eigen bank, kast maar ook je eigen bed maken. Kortom, voldoende keuze met de meer dan tienduizend bouwtekeningen die jij in dit pakket kunt vinden. Wil je meer weten? Klik dan nu hier en ontdek!

Huis bouwen
Huis bouwen kijk hier voor bouwtekeningen

Een eigen huis bouwen kun je zelf met de juiste bouwtekeningen.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.