Home » Blog » Kapstok » Stijlvol je jas ophangen? Maak een steigerhout kapstok!

Stijlvol je jas ophangen? Maak een steigerhout kapstok!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Niets is voor mensen zo belangrijk als de eerste indruk. Het is vaak niet meer mogelijk om een slechte eerste indruk van een huis weg te werken door hier aanpassingen aan te doen. Daarom is het een uitstekend idee om het eerste wat mensen zien in je huis alvast geen negatieve invloed te laten hebben op de eerste indruk. Want wanneer jij een prachtige steigerhout kapstok hebt, zullen mensen meteen met een positieve blik naar jouw huis kijken. Er zijn namelijk maar erg weinig mensen met een kapstok van steigerhout dus wanneer jij deze zou hebben maak je vrijwel zeker een onvergetelijke indruk op je visite.

Maar een kapstok maken kan nog best wat tijd in zitten om te maken. Het mooie is om je kapstok zo uniek mogelijk te maken

Voorbeelden van verschillende kapstokken

Je kunt een eenvoudige kapstok maken. Dan is het gewoon recht toe recht aan. Je kunt er ook voor kiezen om gelijk een hele mooie betimmerde wand te maken in combinatie met een mooie kapstok. Je kunt kiezen voor een kapstok met daarboven een boord. Daar kun je dan een hoed, pet, sjaal of handschoenen leggen.

De meeste klanten kiezen voor een kapstok die gemonteerd is aan de muur. Maar je kunt ook voor een staande kiezen.

Mogelijkheden genoeg het is aan jou om de juiste keuze te maken.

Hoe maak ik een steigerhout kapstok?

Voor je de kapstok kunt maken is het handig om het onderstaande stappenplan aan te houden

Stappenplan steigerhout kapstok

De stappen voor het maken van een kapstok kun je onderverdelen in drie stappen.

  1. Voorbereidingen
  2. Bouwen
  3. Afwerken

Stap 1: Voorbereidingen.

De volgende stappen zijn belangrijk bij de voorbereidingen

  1. Locatie
  2. Gewenste afmetingen
  3. Bouwtekening
  4. Materialen bestellen
Stap 1.1: Locatie

Waar ga je de kapstok maken? In je gang of in je bijkeuken. Je kunt hem ook in je schuur maken. In de gang en bijkeuken zullen er over het algemeen jassen aan je kapstok komen te hangen. In je schuur komen er vaak een overal, doorwerkjassen aan te hangen.

Ga na voor hoeveel jassen en eventueel overals je de kapstok gaat maken.

Wordt het een kapstok voor volwassenen of een kinderen? Mogelijk een combinatie van beiden

Stap 1.2: Gewenste afmetingen

Nu je de locatie weet is het belangrijk om de gewenste afmetingen te bepalen. Je weet het aantal stuks kleding wat je kwijt wil. Aan de hand hiervan bepaal je de gewenste maat. Neem een tussenruimte van ongeveer 25 centimeter.

Stap 1.3: Bouwtekening

Aan de hand van de gewenst afmetingen ga je opzoek naar de bouwtekening die je het beste vind passen bij je wensen. Druk deze tekening af. Op elke tekening staat een materialenlijst. Deze kun je gebruiken voor het plaatsen van de bestelling. Hier kom ik later in dit artikel nog op terug.

Stap 1.4: Materialen bestellen

Als je eenmaal de juiste keuze hebt gemaakt kun je gaan bestellen. Waar kun je het beste je bestelling doen? Je hebt drie mogelijkheden.

  1. Bouwmarkt
  2. Houthandel
  3. Online

Bouwmarkt

In de bouwmarkt kun je alle gewenste materialen vinden. De kosten zijn meestal wel redelijk hoog. Verder is het aanbod wat lengtes betreft heel beperkt. Wil je een breder aanbod dan kom je al snel bij een houthandel uit.

Houthandel

Bij elke houthandel bij jou in de buurt kun je het hout dat je nodig hebt wel vinden. De prijzen verschillen wel heel erg wees kritisch voor je de aankoop doet. Je kunt veel geld besparen door te vergelijken. Een nadeel is wel dat je zelf met je hout moet gaan zeulen. Dit hoef je bij een online bestelling niet te doen.

Online

Het meeste voordeel heb je toch nog steeds wanneer je de bestelling online doet. Je kunt heel makkelijk bij verschillende bedrijven de materialen vergelijken. Zo weet je al heel snel waar je voor de scherpste prijs kunt kopen.

Stap 2: Bouwen

Heb je de materialen eenmaal in huis dan kun je aan de hand van de bouwtekening alles heel makkelijk stap voor stap bouwen. Boor alles zo goed mogelijk voor. Hierdoor voorkom je dat het hout zal splijten.

Stap 3: Afwerken

Het afwerken van je kapstok is een leuk werk. Het is verstandig om je kapstok te behandelen met beits. De beits zorgt er voor dat je hout goed kan blijven ademen en er geen vocht in trek.

Stap 3.1: Voorbehandeling

Begin voor je de kapstok met beits behandeld met het gladschuren van je kapstok. Hoe gladder hoe beter het is. Je voorkomt dan dat je houtsplinters in je huid krijgt. Daarnaast heb je op glad hout ook minder beits nodig.

Stap 3.2: Je steigerhout kapstok nog mooier maken

Om je steigerhout kapstok nog mooier te maken is het slim om deze te beitsen. Iedere kleur staat je steigerhout kapstok mooi, dus ga zelf op zoek welke kleur het best bij jouw interieur past. Om je steigerhout kapstok te onderhouden, is het van belang dat je jouw steigerhout kapstok regelmatig blijft onderhouden. Dit kan je doen met goedkope lak en beits. Zo weet je zeker dat je over tien jaar nog steeds met plezier gebruik kunt maken van je steigerhout kapstok.

Bouwtekening steigerhouten kapstok

Om je steigerhout kapstok te maken, moet je nog wel in het bezit zijn van een bouwtekening. Deze bouwtekening is te vinden in Freds Bouwtekeningenpakket. Samen met maar liefst tienduizend bouwtekeningen kan jij je steigerhout kapstok bouwtekening vinden. Met deze bouwtekening is je steigerhout kapstok zo gemaakt en ben je slecht enkele tientallen euro’s armer. Een nieuwe kapstok kost al snel aardig veel geld. Maar wanneer jij deze zelf maakt, ben je vaak al voor weinig geld klaar.

Behalve een steigerhout kapstok, kan je ook nog meubels als kasten, tafels, stoelen en banken maken met de vele bouwtekeningen die jij uit dit bouwtekeningenpakket kunt gebruiken. De bouwtekeningen helpen je stap voor stap met het zetten van de juiste keuzes zodat je precies weet wat er gedaan moet worden.

Meer weten? Lees dan nu hier hoe je aan dit bouwtekeningenpakket kunt komen!

Steigerhout Kapstok
Steigerhout Kapstok zelf maken

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Een steigerhouten kapstok maak je zelf met goede bouwtekeningen

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…