Heb je al eens op het internet rondgekeken wat je doorgaans moet betalen voor een bolderkar? Dat is vaak al voldoende reden om geen bolderkar te kopen, maar even een totaal andere keuze te maken. Bolderkar of niet, je wilt wat realiseren dat je minder geld gaat kosten. Gelukkig kan hoef jij niets uit je hoofd te zetten, want je gaat een bolderkar maken voor veel minder geld dan de verkoopprijs van diezelfde kar!

Het is niet lastig om zelf er zelf één te maken met een bouwtekening, waardoor je efficiënt en effectief dit kunt realiseren. Of de het nu voor jezelf of voor je kind is, je kan eigenhandig de kar maken en er nog lang gebruik van maken. Ik zie maar al te graag dat mensen zelf met zulke projecten aan de slag gaan, vooral omdat het zo goed haalbaar is. Ik vertel jou hieronder wat je moet doen om er één te maken!

Waarom voor een bolderkar kiezen?

Het voordeel hiervan is dat je heel makkelijk veel spullen mee kunt nemen naar het strand of in het bos. Door de grote wielen rijd je overal lekker. Rul zand of een bospad beiden is geen enkel probleem. Je kunt verrassend veel spullen meenemen in de bak. Zou je een gewone trekkar nemen dan merk je dat je al snel vast loopt in het zand. Het trekken gaat daardoor veel zwaarder. Je kunt er ook meerdere kinderen in kwijt. Zo worden ze niet zo moe en kun je zelf stevig doorlopen.

Wat kan je op de bolderkar bouwtekening zien?

Met de bolderkar bouwtekening is het straks eenvoudig mogelijk om de kar te maken zoals jij dat zelf van plan bent. Natuurlijk is er op de bolderkar tekening weergegeven wat voor basisconstructie je moet maken. Tijdens de bouw kan je echter veel persoonlijke invloeden verwerken. De bolderkar bouwtekening is er vooral om tijdens het maken een stevige constructie te maken.

 • De bolderkar bouwtekening vertelt je precies welke materialen je nodig hebt. Dat kan gaan van de planken tot de wielen. Vaak hebben klussers zelf ook al wat materialen in huis, waardoor het niet altijd nodig is om de materialen te kopen. Kijk daarom goed op de bolderkar bouwtekening en ga na of je zelf al wat van deze materialen in je bezit hebt.
 • De maten voor de bolderkar maken zijn ook op de bouwtekening weergegeven. Je hoeft dus alleen maar de lijst af te werken en de juiste maten direct te kopen of zelf te verkleinen. Hierdoor kan je dus na deze taak meteen aan het werk met het in elkaar zetten van de bolderkar.
 • Hoe jij de bolderkar in elkaar moet zetten, lees je vervolgens ook op de tekening. Iedere stap is namelijk zo uitgewerkt, dat het maken van de bolderkar helemaal niet meer lastig is. Je hoeft je daarom ook geen zorgen te maken als jij een beginnende klusser bent, de bolderkar kan ook dan gemaakt worden!

Hoe jij aan de bolderkar bouwtekening kunt komen, lees je aan het einde van dit artikel!

De bolderkar moet netjes worden afgewerkt

Het is van zeer groot belang dat de bolderkar netjes wordt afgewerkt, vooral als je van plan bent de bolderkar aan je kind te geven. Mogelijk zal een ander kind wel eens in de bolderkar gaan zitten, waardoor er geen splinter te vinden mag zijn. Intensief schuren is dus een vereiste en een grondige controle ook.

Dit is de enige manier om netjes de bolderkar te maken en hier met plezier gebruik van te maken. Zo bespaar je niet alleen geld, maar maak je ook nog eens iemand heel erg gelukkig!

De bolderkar bouwtekening downloaden en direct met het maken van de kar beginnen? Lees dan hieronder verder!

Behandelen

Het is slim om het hout en ook het staal goed te behandelen tegen vocht. Zou je het staal niet behandelen dan zal het snel gaan roesten dat wil je natuurlijk niet. Je moet door weer en wind kunnen rijden. Het hout kun je het beste behandelen met behulp van een beits. De stalenprofielen kun je het beste behandelen met een goede hamerslag staalverf. Deze verf kan wel tegen een stootje dat is precies wat je wilt hebben.

Beginnen met het maken van de kar

Wil jij direct de bolderkar bouwtekening in je bezit krijgen? En met de bolderkar maken van start gaan? Dan heb je het bouwtekeningenpakket van Fred absoluut nodig, want hier is de tekening in te vinden. Het kost maar weinig werk om de tekening te downloaden, daarna begint het echte werk pas!

Wist je dat in het pakket van Fred nog eens duizenden andere tekeningen te vinden zijn? Tekeningen waarmee je de mooiste meubels kunt maken?

Dat betekent dus dat je ook voor iedere kamer in je huis meubels kunt bouwen. Van een hippe salontafel of tv-kastje tot een grote eettafel. Ook de achtertuin kan worden voorzien van een tuinhuis of schutting met dit pakket. Na de bolderkar maken staat er dus nog wel wat op de agenda..

Wil je nu de bolderkar bouwtekening downloaden?

Op deze pagina vind je meer informatie!

Bolderkar maken _ Bolderkar bouwtekening

Bolderkar maken met deze Bolderkar bouwtekening

Een kar maken met deze bolderkar bouwtekening is heel makkelijk

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Kopen of maken?

Twijfel je of je wilt gaan kopen of maken? Hieronder de voor en de nadelen op een rij gezet.

Voordelen van zelf maken

 1. Snel in huis.
 2. Je hebt geen klustijd nodig.
 3. Bouwtekeningen of gereedschappen heb je niet nodig.

Nadelen van zelf maken

 1. Kosten best hoog
 2. Kwaliteit vaak matig

Wanneer je wilt gaan kopen waar doe je dit dan?

Niet overal is het slim om te gaan kopen. Je wilt zeker dat je een goede kwaliteit hebt en ook niet teveel betalen. Verder wil je graag dat alles wordt geleverd en ook een goede garantie voorwaarde. Via deze website kun je dit het beste doen

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit
 2. Goed te maken met behulp van onze bouwtekeningen
 3. Goedkoop

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost je best wat tijd
 2. Je hebt een lasapparaat nodig om de profielen aan elkaar te lassen of je moet het laten lassen
 3. Een bouwtekening is onmisbaar

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!