Elk stukkie afval heeft tegenwoordig z’n eigen kliko, bij ons op het dorp hebben we er al vier! Goeie reden om een mooie kliko ombouw bouwtekening te maken. Die deel ik graag met je. Plus: een stappenplan om de kliko ombouw te maken.

Mijn vrouw ergerde zich al jaren groen en geel (en grijs en oranje en blauw, hahaha) aan die lelijke plastic bakken. Toen we er een vierde bij kregen, was de maat vol.

“Fred,” zei ze, “tijd om je rechterhanden te laten wapperen.” Of ik dus even een ontwerp voor een kliko ombouw wilde maken.

Ach, zo moeilijk is het niet (al vertelde ik dat natuurlijk niet aan haar). Eerste stap: me door m’n vrouw de beste plek laten aanwijzen. Daarna alles opgemeten en vervolgens een kliko ombouw bouwtekening gemaakt. Het timmeren zelf was haast nog het simpelst.

Echt, een kliko ombouw maken is voor iedereen te doen, ook voor jou. Je maakt hem snel zelf. Volg gewoon de stappen. Dikke kans dat je zelfgemaakte kliko ombouw in een paar uur af is.

Hoef je nooit meer tegen die lelijke bakken aan te kijken. En je vrouw wil nooit meer scheiden (behalve dan afval J).

Lees snel verder en maak ook je eigen kliko ombouw.

Kliko ombouw inspiratie op doen hoe je van je lelijke kliko’s af kun komen

Hoe kun je die lelijke kliko’s eindelijk wegwerken? Een kliko wegwerken op een nette manier doe je door er een mooie containerberging om heen te zetten. Je wilt natuurlijk een kliko ombouw die precies past in je tuin. In dit filmpje wat inspiratie van verschillende kliko ombouwen

Kliko ombouw kopen of maken

Je kunt bij verschillende bouwmarkten zoals Gamma, Karwei, Praxis of Hornbach of ook wel in grote tuincentrums zoals Intratuin een kliko ombouw kopen. Bij Praxis en Hornbach staat een kliko ombouw te koop als containerberging. Nu je dit weet dat er een verschil in benaming is per bedrijf dat ze aanbied kun je heel makkelijk zoeken. Het viel mij op dat zelfs Bol.com een groot assortiment verkoopt van verschillende kliko-ombouwen. De prijzen variëren erg per bedrijf.

Maar overal waar je een kliko ombouw wil kopen heb je het probleem dat ze erg duur zijn. De kosten zijn zo hoog dat je een kliko ombouw veel beter zelf kunt maken. Het grote voordeel van zelf maken is dat je grote invloed hebt op de kwaliteit en materiaalkeuze.

Met een kliko ombouw bouwtekening werken

Het is absoluut niet lastig om met een kliko ombouw bouwtekening een mooie kliko ombouw te maken. Door stapsgewijs te werk te gaan, kan jij je kliko ombouw al binnen enkele uren af hebben. De stappen die jij moet zetten om dit te doen, zijn duidelijk weergegeven op de kliko ombouw bouwtekening. Het realiseren van jouw eigen kliko ombouw is een kwestie van tijd, waar jij zelf invloed op hebt. De kliko ombouw bouwtekening is er al, alleen jij moet nog aan de slag!

Kliko-ombouw maken stappenplan

Kliko ombouw maken in 5 stappen download

Voor je een kliko-ombouw gaat maken is het raadzaam om rekening te houden met de volgende stappen:

  1. Locatie bepalen
  2. Kliko afmetingen
  3. Aantal kliko’s
  4. Afmetingen bepalen
  5. De ombouw maken

Stap 1: Locatie bepalen voor de kliko ombouw

Logische stap lijkt het toch. Maar waar ik op doel is dat het handig is om te kijken waar je deze kliko ombouw gaat zetten zodat de kliko’s goed bereikbaar blijven maar de kliko ombouw niet het hele zicht beneemt in je tuin. Aan de ene kant wil je dat de kliko ombouw gelijk naast je straatwerk komt maar aan de andere kant zet je deze het liefste op een locatie waar je normaal gesproken toch niet heel veel mee doet. Zo wordt de loze ruimte nuttig gebruikt. Het is praktisch om daar goed over na te denken. Heb je naast je tuin een brandgang bijvoorbeeld dan zou je in dat geval de kliko ombouw deel uit kunnen laten maken van je tuinafscheiding. Zo zijn er tal van creatieve mogelijkheden te bedenken.

Verder kun je om er voor te zorgen dat het nog minder opvalt door er klimplanten tegen te zetten.

Stap 2: Kliko afmetingen

Meet de verschillende kliko’s eerst goed op. Momenteel de meest gebruikte kliko’s van 240 liter en van 140 liter. Hoe weet je of je een kliko van 240 liter of van 140 liter hebt? Dit kun je in de rand van het deksel aflezen. Wat je ook kunt doen is de kliko zelf opmeten het deksel van een:

  1. 240 liter kliko is breedte = 583 mm x diepte = 740 mm hoogte = 1100 mm
  2. 140 liter kliko is breedte = 505 mm x diepte = 555 mm hoogte = 1100 mm

Deze afmetingen heb je nodig om de gewenste afmetingen van de kliko ombouw te bepalen hier kom ik later op terug

Stap 3: Aantal kliko’s

Hoeveel kliko’s heb je? Momenteel is het gemiddelde 3 kliko’s per gezin. 1 kliko voor grofvuil, 1 kliko voor groen afval en 1 voor oud papier. Verder wordt er ook nog plastic opgehaald voor dit afval zou je ook gelijk een ruimte kunnen maken in je kliko ombouw. Zo voorkom je gelijkertijd dat er katten, muizen of ratten in gaan zitten. Op die manier kun je de kliko ombouw nuttig inzetten en ben je in een klap van al die lelijke kliko’s af.

Stap 4: Gewenste afmetingen bepalen

Nu je het aantal kliko’s weet en de afmetingen kun je de gewenste kliko ombouw te bepalen. Zo is het makkelijk om een keuze maken uit de kliko ombouw bouwtekeningen.

Mocht je geen gebruik maken van onze kliko ombouw tekeningen houdt er dan rekening mee dat de deur opening voldoende groot zijn zodat de kliko er makkelijk uit kan. Hou ook rekening met de inbouwmaten van het hout zelf. Neem de benodigde ruimte liever wat royaler dan te krap.

Stap 5: De ombouw maken

Voor de de kliko ombouw gaat bouwen is het handig om eerst de bestrating te voorzien waar je kliko ombouw komt te staan. Bouw daarna stap voor stap alles op volgens de bouwtekeningen.

Hoe begin je met het maken van de ombouw? Je begint met het maken van de achterkant en de zijkanten. Zorg dat er schoorverbindingen in de achter en zijwanden zitten. Hierdoor zorg je dat de kliko ombouw straks een stevig geheel is wat wel een windstootje kan hebben. Schroef de achter en zijkanten aan elkaar vast. Zorg dat ze goed haaks staan ten opzichte van elkaar. Maak daarna het frame van voorkant. Dan maak je de deuren en de scharnierende deksels. Schroef deze vast en dan ben je klaar.

Hoe kan ik een mooie kliko ombouw maken?

Een simpele kliko ombouw maken is natuurlijk zo gedaan, maar een echte mooie kliko ombouw is natuurlijk veel en veel leuker! De kliko ombouw bouwtekening vertelt jou alleen maar hoe je de kliko ombouw kunt maken, maar niet hoe jij je kliko ombouw kunt laten onderscheiden van andere. Daar komt namelijk jouw eigen creativiteit naar voren. Je kunt namelijk zelf invloed uitoefenen op het resultaat van jouw kliko ombouw. Door de kliko ombouw te verven of door hier extra ruimtes aan toe te voegen, kan je jouw kliko ombouw tot een ware uitblinker maken. Dit is veel makkelijker dan je denkt, omdat wanneer jij je ombouw al een andere kleur zou verven het al op een soort mini tuinhuisje zou lijken. De kliko ombouw bouwtekening zorgt ervoor dat je kliko ombouw er staat, jij moet ervoor zorgen dat deze er nóg mooier uitziet!

Waar kan ik een kliko ombouw bouwtekening vinden?

Dan hoef je nu alleen nog maar te weten waar jij een kliko ombouw bouwtekening kunt vinden. En daar kan ik, Fred Schouten, jou bij helpen! Zoals ik al zei is deze bouwtekening namelijk terug te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Deze bouwtekening gaat jou helpen bij het maken van je eigen kliko ombouw. Maar behalve een kliko ombouw bouwtekening, kan je in dit pakket nog wel tienduizend andere bouwtekeningen vinden waarmee jij van alles kunt maken. Zo kan jij je eigen meubels maken en zitten er zelfs bouwtekeningen tussen waarmee het bouwen van een bruggetje, tuinhuis en complete loungeset mogelijk is. Kortom, met mijn bouwtekeningenpakket kan je nog vele jaren genieten van de doe-het-zelf vakmanschap die jij door dit pakket optimaal kan benutten.

Wil je meer weten over dit bouwtekeningenpakket, en hoe jij hier aan kunt komen?

Kliko ombouw bouwtekening Type B

Kliko ombouw bouwtekening nodig?

De juiste kliko ombouw bouwtekening vind je hier..

Wil je gebruik maken van een van mijn kliko-ombouw bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wil je nog meer weten welke kliko-ombouw tekeningen we voor je hebben staan? Hier onder wat inspiratie

Kliko-ombouw maken voor 2x kliko 585mm breed en voor 1 kliko van 480mm breed

Kliko-ombouw maken voor 2x kliko 585mm breed en voor 1 kliko van 480mm breed

Kliko-ombouw maken 3 klikos Type B

Kliko-ombouw maken 3 kliko’s Type B

Kliko ombouw bouwen 3 kliko's

Kliko ombouw bouwen 3 kliko’s

Kliko-ombouw tekening voor 3 grote kliko's

Kliko-ombouw tekening voor 3 grote kliko’s

Kliko-ombouw 3 grote kliko's

Kliko-ombouw 3 grote kliko’s gewoon zelf maken

Kliko-ombouw 2 grote containers

Kliko-ombouw 2 grote containers

Kliko-ombouw gemaakt door een van onze klanten

Kliko-ombouw gemaakt door een van onze klanten

Kliko-ombouw gemaakt door een van onze klanten

Kliko-ombouw gemaakt door een van onze klanten

Kliko-ombouw zelf maken met deze bouwtekeningen kijk hier!