Een konijnenhok maken is het beste alternatief voor het kopen van een konijnenhok. Voor je een konijnenhok gaat maken is het belangrijk om te weten welke konijnen je wil gaan houden. Daarna moet je meteen bedenken wat de locatie van je konijnenhok moet worden. Je eigen konijnenhok maken heeft verder als voordeel dat je jouw konijnenhok elke willekeurige afmeting en vorm kan geven wat bij jou het beste past. Een konijnenhok maken vereist wel wat voorbereidingen. Wil je een verplaatsbaar konijnenhok hebben die je op elke willekeurige plaats op je gras kunt zetten of kies je voor een vast opstelling? Beide opties hebben zo hun voordelen.

Wil jij aan de slag met dit leuke project? Begin dan nu met een konijnenhok maken!

De voordelen van een hok voor je konijnen bouwen

Ik kan er kort over zijn, je zal niet alleen geld overhouden maar ook nog eens zelf kunnen bepalen hoe je konijnenhok eruit komt te zien. Dat is een luxe die maar weinig mensen gegeven is. Een konijnenhok maken is verre van lastig, iets wat je straks snel genoeg zult merken. Maar waarom moet jij voor dit project kiezen?

De voordelen van een mobiel konijnenhok zijn:

  1. Je kunt je konijnenhok overal plaatsen waar je maar wilt en op deze manier je gras laten maaien
  2. Je hoeft je konijnen minder voer te geven omdat ze telkens vers gras hebben.

Nadelen van een mobiel konijnenhok:

  1. Je moet het konijnenhok telkens verplaatsen
  2. De grote van je konijnenhok is erg beperkt omdat het anders niet meer te tillen is.
  3. Beperkt aantal konijnen
  4. In de winter moet je het op een droge plaats zetten anders gaan je konijnen dood

Daarnaast kan je ook nog eens kiezen voor het maken van een hok voor je konijntjes met een vaste opstelling. Daar zitten ook weer diverse haken en ogen aan vast. Een konijnenhok maken met een vaste opstelling heeft ook zijn voordelen en nadelen. De voordelen van een vaste opstelling zijn:

  • Je kunt het konijnenhok zo groot maken als je maar wilt
  • Je kunt door de juiste opstelling jouw konijnen zomer en winter in het zelfde hok houden. Door een binnen en buitenverblijf te maken.
  • De buiten ren kun je in elke willekeurige vorm maken waardoor je het op elke willekeurige plaats in je tuin kunt maken

Voor beide opstellingen is wat te zeggen. Een en ander is puur afhankelijk van je eigen keuze. Maak je eigen konijnenhok gewoon zelf. Het maken van je konijnenhok is het makkelijkst aan de hand van goede stap voor stap bouwtekeningen en bouwplannen.

Zelf een konijnenhok maken middels de bouwtekening

Je wist misschien allang dat je met een bouwtekening dit project kan uitvoeren. Dat is natuurlijk alleen maar goed, want je weet dan ook hoeveel mooier jij het hok kunt maken doordat je zelf bezig bent. Een konijnenhok maken gaat iets worden waar jouw persoonlijke invloed in terug te zien is. Mix je eigen invloeden achteraf en bouw een hok dat perfect voor jouw lieve dieren is.

Daarom hebben wij voor jou een pakket met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en plannen samengesteld. Met onder andere bouwtekeningen van konijnenhokken maar ook van kippenhokken, hondenhokken, schildersezels, schuurtjes, tuinhuisjes, vogelhuisjes, meubelen, tuinartikelen, steigerhouten meubelen en nog veel meer.

Direct door naar de bouwtekeningen kan door hier te klikken!

Voorbeelden van wat er straks mogelijk is

konijnenhok maken konijnenren konijnenflat
konijnenhok konijnenhok flat

Een konijnenhok maken met de juiste bouwtekeningen is erg gemakkelijk.