Home » Blog » Meubels » Houten tuinmeubelen maken met de bouwtekeningen van Fred!

Houten tuinmeubelen maken met de bouwtekeningen van Fred!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Kom jij ook wel eens langs een bouwmarkt en zie jij ook met enige regelmaat prachtige houten tuinmeubelen staan? Ik ook, en daarom heb ik enkele jaren geleden besloten zelf ook houten tuinmeubelen te maken. Na een groot aantal houten tuinmeubelen gemaakt te hebben, heb ik de bouwtekeningen hiervan ondergebracht in mijn bouwtekeningenpakket. Het maken van deze bouwtekeningen is gedaan met als doel mijn kennissen te helpen bij het bouwen van hun meubeldromen. Nu kan ook jij profiteren van deze bouwtekeningen en de Tuinmeubelen gids. Deze gids bevat alles wat je nodig hebt om de mooiste tuinmeubels te kunnen maken.

Want de echte klussers weten de waarde van een goede uitleg. Helemaal als deze uitleg door een rasklusser gemaakt is. Je hebt mogelijk eerder met mij te maken gehad bij een van de andere projecten waar mijn naam aan verbonden is. Zo is Fred’s Bouwtekeningen het adres voor vrijwel ieder doe-het-zelf project dat met hout te maken heeft.

In dit artikel vertel ik je precies welke houten tuinmeubelen jij allemaal kunt maken en waar je allemaal op moet letten als je met hout werkt dat uiteindelijk buiten gebruikt wordt. Welke houten tuinmeubelen jij ook wilt maken, je kunt vrijwel ieder tuinmeubel maken met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket. Benieuwd? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij je eigen houten tuinmeubelen kunt maken!

Alle projecten die ik voor buitenruimtes hebt getekend, zoals de steigerhouten eettafel en de tuinbank, zijn in de Tuinmeubelgids te vinden. Deze gids bevat iedere bouwtekening voor meubels in de tuin die jij zelf kunt maken. En zoals iedereen van mij gewend is, zijn de tekeningen alles wat je nodig hebt om deze projecten te kunnen uitvoeren. Geen lastige aanwijzingen of onduidelijke stappen. Duidelijk advies om je eigen tuinmeubels te bouwen.

Waar moet ik op letten bij het maken van houten tuinmeubelen?

Omdat je waarschijnlijk jouw houten tuinmeubelen op een plek gaat plaatsen waar ook regen en sneeuw kan komen, is het van belang dat je weet welke houtsoorten je wel en niet kunt gebruiken. Er zijn houtsoorten die je helaas niet voor je houten tuinmeubelen kunt gebruiken, voorbeelden hiervan zijn MDF, spaanplaat en de binnenhuisversie van multiplex. Je hoeft echter niet bang te zijn dat dit betekent dat er nog maar een paar houtsoorten overblijven, want er zijn nog zat houtsoorten die jij kunt gebruiken om houten tuinmeubelen mee te maken. Zo kan jij houten tuinmeubelen maken met;

No.Houtsoort hoe behandelen met?
1Teak wel behandelen door te oliën of beitsen
2Merbau wel behandelen door te oliën of beitsen
3Meranti wel behandelen door te oliën of beitsen
4Eiken wel behandelen door te oliën of beitsen
5Berken wel behandelen door te oliën of beitsen
6Steigerhout aflakken met grondverf of beits
7Grenen aflakken met grondverf of beits
8Vuren aflakken met grondverf of beits
9Multiplex (Buiten) aflakken met grondverf of beits

Alle bovenstaande houtsoorten kun jij gebruiken om prachtige houten tuinmeubelen mee te maken. Je moet je natuurlijk wel beseffen dat hier twee maal jaarlijks onderhoud bij komt kijken. Met dit onderhoud kan jij er zelf voor zorgen dat de levensduur van het hout langer is dan wanneer je het niet zou onderhouden. Hierdoor kan je vele jaren langer van je hout genieten zonder na enkele jaren verplicht te worden om weer nieuwe houten tuinmeubelen te maken.

Er is natuurlijk nog veel meer waar jij straks op moet letten. Waar ik je precies bij adviseer om op te letten leg ik je liever per onderdeel uit. Dat stelt jou namelijk in staat om tuinmeubels te maken welke per stuk geoptimaliseerd zijn voor de locatie en toepassing. Zo kan je kiezen tussen het maken van een tuin picknicktafel, inklapbare picknicktafel en een kinderversie. Bij meer projecten is dit het geval. En daardoor heb je veel meer vrijheid tijdens het klussen.

Deel de beschikbare ruimte verstandig in

Als je een enorme tuin hebt om de meubels in te plaatsen, is dit onderdeel van dit artikel mogelijk wat minder relevant. Nog steeds kan het zeer belangrijk zijn om te kijken naar de indeling van je tuin. Een verkeerde indeling is namelijk niet gezellig en ziet er veelal niet mooi uit.

Daarom wil je zelfs als je voldoende ruimte hebt hier genoeg tijd aan besteden. Want je mag dan wel tuinmeubels kunnen maken; als het niet mooi in de tuin staat voel jij je er nog steeds niet tevreden bij.

Maar hoe kan je dan de ruimte verstandig inrichten zodat jij je er ook prettig bij kunt voelen?

De meeste klussers die hier de fout bij ingaan, doen dit door te veel tuinmeubels maken. En als je tuin op den duur met een enorme tuin set collectie gevuld is zal je niet meer weten wat je precies moet doen om de tuin ook echt gezellig te maken. Een leefbare tuin is namelijk lastiger te bereiken dan het bouwen van een lounge set of nieuwe tuinstoelen.

Makkelijker kan het gehele project worden wanneer je per deel werkt aan je tuin. Maak eerst de tuin set van steigerhout voordat je naar andere delen gaat kijken. Hoeveel ruimte is er nu gevuld? Wil je deze ruimte echt voor nog een lounge set gebruiken of wil je hier misschien wel een buitenkeuken voor maken?

De Tuinmeubel gids geeft je veel opties voor het maken van verschillende meubels. En vooral wanneer de tuin wat kleiner is, kan je hier meubels vinden waar je uitstekend gebruik kunt maken van de ruimte die je wel hebt.

Ontdek nu de Tuinmeubelgids van Fred’s Bouwtekeningen

Tuinmeubels maken voor in een kleine tuin

Veel mensen vinden een kleine tuin nadelig. Dit om de simpelere reden dat er minder ruimte is. Er zijn echter ook voldoende redenen waarom een kleine tuin geen nadeel hoeft te zijn. Je hebt minder onderhoud, hoeft minder geld uit te geven om om de tuin mooi te maken en je kunt altijd de meubels op maat bouwen. Daardoor maakt het helemaal niet uit hoe de meubels eruitzien!

De tuinmeubel gids is voorzien van meerdere bouwtekeningen waarin meubels staan die perfect in een kleine tuin passen. Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar deze bouwtekeningen kunnen jou toch echt helpen bij het maken van fijne meubels voor in een kleine tuin.

Het ideale van het zelf bouwen van de tuinmeubels is dat jij compleet invloed hebt op het eindresultaat. In het geval van een kleine tuin betekent dit natuurlijk dat je zelf kunt aanpassen hoe groot de meubels zijn. Heb je vooraf met de tuinmeubel bouwtekening al door dat de aangegeven maten niet gaan passen in jouw tuin? Dan kan je alsnog tuinmeubels maken door de maten procentueel aan te passen!

Dit is een zeer handige manier om van een kleine tuin toch een fijne plek te maken waar je lekker wilt luieren. En dat kan je doen door een compacte tuin set te maken van steigerhout of een lounge set welke strak in de hoeken gebouwd zijn. Er zijn ongekend veel mogelijkheden met de tekeningen uit de tuin meubelgids. Een belangrijk voordeel is dat je daardoor niet alleen beter gebruik van de ruimte kunt maken, maar je ook nog eens goedkoper uit bent dan wanneer je een nieuw tuinmeubel zou kopen.

Kies voor een project waarbij steigerhout de houtsoort is

Steigerhout staat dus centraal bij veel van deze bouwtekeningen. Dit is niets voor niets een van de handigste houtsoorten om mee te werken als het om houten tuinmeubels gaat. De levensduur van een steigerhouten tuinmeubel, zoals een eettafel, is aanzienlijk langer dan wanneer het ander hout is.

Daarom zijn de tuinmeubels die in de gids te vinden zijn, vooral gericht op deze houtsoort. En dan hebben we het nog niet over het belangrijkste voordeel gehad. Besluit jij om je tuinmeubels te maken van steigerhout, dan kies je automatisch voor de houtsoort waarvan de prijs veruit het laagst is. Je kunt dus niet alleen profiteren van de lage prijs van deze houtsoort, maar ook van de kwaliteit en de duurzaamheid voor in de tuin.

Voordat ik je uitleg welke houten tuinmeubels allemaal te bouwen zijn met de gids, is de keuze tussen steigerhout en andere houtsoorten al te maken. Ga naar de Hornbach of een lokale bouwshop waar steigerhout op voorraad is. Ontdek waar je de laagste prijs krijgt en koop voldoende steigerhout in om tuinmeubels te bouwen van deze houtsoort!

Ga slim met je materialen om

Ben je klaar met een doe-het-zelf project? Dan heb je waarschijnlijk nog materialen over. Vergis je niet hoeveel van je oude materialen je kunt gebruiken voor nieuwe projecten. Helemaal als we het over tuinmeubels hebben. Je kunt namelijk nieuwe tuinmeubels maken van oude gebruikte meubels. Zelfs als ze al jaren in je tuin hebben gestaan. Zonde om ze zomaar weg te gooien toch?

Op de tuinmeubel bouwtekeningen uit de gids staan diverse materialenlijsten. Op deze lijsten staat precies welke materialen je nodig hebt om het desbetreffende tuinmeubel te maken. Dus ook als je met oude materialen werkt kan je hier precies zien wat je nodig hebt!

Leren klussen
Zelf klussen

Welke houten tuinmeubelen kan ik maken?

In mijn bouwtekeningenpakket zijn een groot aantal bouwtekeningen te vinden waarmee jij je eigen houten tuinmeubelen kunt maken. Een veel genoemd voorbeeld hiervan is de loungeset. In een eerder artikel op mijn blog kon je al lezen hoe je een loungeset van steigerhout kon maken, en daaropvolgend zijn er behoorlijk mensen geweest die hun eigen steigerhouten loungeset gemaakt hebben. Het maken van een steigerhout loungeset is voor iedere doe-het-zelver een haalbaar project, net zoals het maken van je eigen schutting of schommelstoel. Ook is het maken van een houten tuinbank een schoolvoorbeeld van een houten tuinmeubel dat jij zelf kunt maken. Zolang jij gemotiveerd bent, is het maken van vrijwel ieder houten tuinmeubel mogelijk.

Je bent vast ongelofelijk geïnteresseerd welke tuinmeubels je allemaal kunt maken. Iedereen wil wel weten wat de tuinmeubel gids nu precies voor inhoud heeft. En dit is de enige pagina, samen met de informatieve tuinmeubelgids pagina die onderaan deze pagina te vinden is, waar je echt de volledige inhoud kunt ontdekken.

Een tuinmeubel maken gaat met deze gids aanzienlijk makkelijker dan wanneer je het zonder enige hulp van bouwtekeningen zou doen. Klussers komen vaak voor problemen te staan wanneer ze proberen zonder de juiste bouwtekening een project aan te gaan. Het gevolg hiervan kan bijvoorbeeld zijn dat de kwaliteit niet zo goed is als met een tuinmeubel bouwtekening. Een andere optie is dat de meubels minder sterk zijn en daardoor een korter leven hebben.

Per populair houten tuinmeubel dat jij kunt bouwen, of het nu van steigerhout is zoals de eettafel of niet zoals een boomhut, leg ik je uit wat precies het project jou aan mogelijkheden geeft.

Ben je klaar om je eigen houten tuinmeubelen te maken en wil je weten hoe je aan de bouwtekeningen kunt komen?

Tuinset maken met diverse mogelijkheden 

Het meest populaire tuinmeubel project is veruit de tuinset ofwel loungeset. Alleen wist jij dat bij Fred’s Bouwtekeningen een tuin set maken niet hetzelfde is als een lounge set?

Ik heb namelijk meerdere versies tuin sets ontworpen. Maar ook verschillende lounge sets! Dat betekent dat je behoorlijk wat opties hebt als het gaat om deze sets.

Je hebt vrijuit de keuze uit deze sets. En als je een speciale combinatie zoekt, dan kan je dit doen door onderdelen te combineren uit beide sets!

De tuinset is uit de gids op diverse manieren te bouwen. Ten eerste kan je kiezen voor een brede tuinset. Deze set is te maken uit pallets of steigerhout, waardoor je twee totaal unieke sets zou kunnen maken. Behalve dat, kan je ook de set verbreden door een van de andere lounge sets hierbij te maken.

Hoekbank in meer dan 15 types

De hoekbank is in tientallen types opgenomen in de tuinmeubel gids. Ik weet dat dit het voor jou ook niet makkelijker gaat maken. Want welke hoekbank moet je nu dan maken?

Om het idee van het kiezen van de perfecte hoekbank al wat eenvoudiger te maken kan ik de eerste opdeling al maken. Wil je een hoekbank met opbergruimte? Dan kan je daar al een splitsing tussen maken. Want niet iedere hoekbank heeft een bergruimte. Heb je wel een bergruimte nodig voor bijvoorbeeld je tuinkussens, dan zal je daar een van de vele hoekbank bouwtekeningen inclusief opbergruimte voor kunnen gebruiken. Van alle tuinmeubels is dit weer zo’n topper waar je met weinig ruimte toch heel veel kunt doen.

En daarna kan je nog verder selecteren. Wil jij een hoekbank waar het loungen vooropstaat? Of wil je een hoekbank waar vooral lekker op gezeten moet kunnen worden?

Er zijn types tuin hoekbanken waar er extra aandacht is voor het zitten versus het loungen. De lounge hoekbanken kennen een diepere rugleuning. Logischerwijs is voor de zit hoekbanken gekozen voor een ontwerp waarbij er een rechtere rugleuning aanwezig is.

Tenslotte, vanuit de sectie hoekbanken, is er ook nog de u-bank. Deze bank is voor een kleine tuin absoluut niet ideaal. Maar, heb jij wel een grote tuin? Dan is de u-bank van steigerhout voor in de tuin echt helemaal het einde.

Op deze u-bank kan je met grote groepen plaatsnemen en heerlijk borrelen. Ook kan je languit op de bank liggen met twee anderen doordat de U-bank drie lange zijdes heeft. Gewoon perfect om heerlijk op uit te rusten of met een groepje vrienden op te genieten.

Tuinbankjes in meer dan 20 types

Klassieke tuinbanken zijn er altijd al geweest. In een fatsoenlijke tuin, waar ook maar een enkel tuinmeubel in kan staan, moet op zijn minst een tuinbank te vinden zijn. Ik zie de tuinbank als zo’n vast onderdeel van de tuinmeubel gids, dat hier niet meer dan 15, maar zelfs meer dan 20 types van te vinden zijn. En dat gaat van een kleine klassieke tuinbank tot een hippe steigerhouten tuinbank.

Ook kan je, zoals bij diverse andere tuinmeubels, gebruik maken van de voordelen van verschillende bankjes en deze combineren. Ik ben er echter zeker van dat de tuinbank die jij zou willen maken, al onderdeel is van de gids.

Met de meest standaard tuinbank die je kunt maken, bedoel ik de bank die in de gids ook wel Type D wordt genoemd. Het maken van zo’n simpel bankje is bijzonder goedkoop. Maar het is misschien ook wel saai om voor het makkelijkste model te kiezen toch?

Van het simpelste tuinbankje, kunnen we meteen door naar de lastigste bank welke we in de tuin kunnen plaatsen. Deze bank staat natuurlijk het mooist om een boom heen. Als er geen boom is, kan je ook wat anders in het middendeel van de bank plaatsen. Ik heb het natuurlijk over de boombank. Dit is een ronde bank met in het middel een cirkel waar de bank omheen gemaakt is.

Tussen deze twee projecten in zitten dus een groot aantal tuinbankjes dat voor tal van andere doeleinden te maken is. Voor tegen het schuurtje aan? Check. Tuinmeubels maken met een bankje voor je voeten? Ook dat kan. Probeer creatief om te gaan met de tuinbankjes en opeens zie je mogelijkheden die jij je anders niet had kunnen voorstellen.

Kom alles weten over de Tuinmeubelgids van Fred’s Bouwtekeningen

Stoelen van kleine tot grote modellen

Om in jouw tuin aan die nieuwe steigerhouten eettafel te kunnen zitten wil je vast en zeker een mooie set stoelen hebben. En deze stoelen kan jij vanzelfsprekend maken met de bouwtekeningen uit de tuin meubel gids.

Je hoort af en toe wel eens mensen zeggen dat houten stoelen niet ideaal zijn voor in een tuin. Kijk maar naar het aantal stoelen dat een merk als Hartmann jaarlijks verkoopt. Maar wil jij echt honderd euro per stoel betalen?

Het enige goedkope en slimme alternatief hiervoor zijn stoelen van hout. En het zal je verbazen wat voor prachtige stoelen jij allemaal voor jouw tuinmeubels kunt maken. Bouwen van een grote set stoelen is goed te doen middels de tekeningen uit de eerder genoemde gids.

In de gemiddelde tuin kunnen tientallen verschillende soorten stoelen staan. Hoe groter de tuin is, hoe meer ruimte er is om te spelen met de vormen van de klassieke stoel.

Want het vertrekpunt is altijd hetzelfde: een zitoppervlak met een specifiek doeleinde. Loungen? Dineren? Schommelen?

Op het moment zijn er 14 soorten stoelen onderdeel van de tuinmeubel gids. Deze stoelen kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen. Zo kan jij een stoel maken voor je tuin om aan de eettafel te plaatsen, maar zijn ook loungestoelen mogelijk. En voor de pure levensgenieter is er de schommestoel. Lekker schommelen en genieten van de omgeving. Dat is wat het zelf maken van tuinmeubels mogelijk maakt.

Maar als je stoelen gaat maken dan doe je dat natuurlijk voor een eettafel. En wist je dat je ook een tuintafel bij Fred’s Bouwtekeningen kunt maken?

De mooiste stoelen horen bij een sterke steigerhouten tafel onderdeel van de tuinset. Dit zijn de tafels die jij kunt maken;

Tafels om aan te eten, loungen of barbecuen 

Bij Fred’s Bouwtekeningen is niets te gek. En al helemaal niet bij de categorie tafels van de tuinmeubels die jij kunt maken. De tuinmeubel bouwtekeningen bestaan deels uit ontwerpen voor tafels. Vooral op dit vlak kan jij dan ook echt alle kanten op.

Omdat ik zelf ook wel van een drankje houd, zijn er meerdere bartafels te vinden. Er is zelfs een bartafel bouwtekening inclusief bierbak te vinden. Deze tekening stelt jou in staat een bier statafel te maken waar je zo een kratje bier in kunt plaatsen. Hebben jij en je vrienden zin in een biertje? Dan kan je het biertje zo uit de bier statafel trekken. Een uniek tuinmeubel al zeg ik het zelf.

Natuurlijk mag ik de barbecueliefhebbers niet teleurstellen. Daarom is er een geweldige BBQ Loungetafel bouwtekening te vinden. Jij kunt deze tuin/loungetafel maken en daar jouw gas- of kolenbarbecue in bouwen.

Als het dan zover is en we weer kunnen barbecuen, heb jij een prachtige plek om dit te doen. Jouw gasten zullen versteld staan van hoe handig deze tafel is om aan te grillen en dineren. Want tijdens het bbqen kan er al direct eten geprikt worden vanaf diezelfde loungetafel. Dat zijn nog eens tuinmeubels om te maken!

In een typische tuin zal je goed gebruik kunnen maken van bijzettafels. Zo zal een bijzettafel onmisbaar zijn wanneer een van jouw gasten, of jijzelf natuurlijk, een plek voor een drankje zoekt. Je gaat toch niet de hele avond in je tuin met een drankje in je hand zitten?

Deze bijzettafeltjes zijn in diverse vormen en maken te maken. Een industriële vorm of een klassiek houten tafeltje bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet de diverse soorten picknicktafels en bankcombinaties die in de gids te vinden zijn. De picknicktafel is al meer dan 70 jaar een bekend gezicht. Je kunt er niet omheen, de picknicktafel is de meest praktische oplossing voor een kleine tuin. Je hebt nauwelijks plek voor tuinmeubels. Maar wist jij dat er een tekening in de tuinmeubel gids is waarmee jij een tafel en bank kunt maken? Doordat de tafel in te klappen is tot een bank, heb je een combinatie van bank en tafel in twee. Superhandig als je weinig ruimte hebt voor andere tuinmeubels en wel zelf iets wil maken.

En dan waar de meesten van jullie op zoek naar waren; de eettafel. Grote eettafels van steigerhout zijn er in overvloed in het pakket. En wel de volgende types;

Steigerhouten eettafels van industrieel tot picknicktafel

De steigerhouten tuintafel is niet meer voor te stellen zonder de beroemde industriële poten. Deze poten kunnen X-poten zijn, maar ook U- poten zijn ontzettend populair. Deze tuintafel is te maken in deze industriële vorm, en dat zal je zonder twijfel gelukkig maken.

Bij het bouwen van een tuintafel van steigerhout, eettafel of niet, komt meer werk kijken dan bij een van de eenvoudigere projecten. Bij dit project ben je ook tijd kwijt aan het bewerken van het hout, wat onmisbaar is bij een mooie tuintafel. De tafel moet namelijk goed bestand zijn tegen het weer in ons land. En met de juiste coating is dat prima mogelijk.

Jouw favoriete tafel zal van je eigen hand kunnen komen als je met de juiste creativiteit aan de slag gaat. En ik help je hierbij door je van de bouwtekening te voorzien. Een tuintafel maken is voor de tuinmeubel gids geen probleem. Jij kiest de tekening uit de tuinmeubelgids en je kunt meteen beginnen met het inkopen van de juiste materialen.

Grote eettafel maken
Grote eettafel maken

Salontafels en statafels

In totaal zijn er meer dan 100 bouwtekeningen voor tafels onderdeel van de tuinmeubel gids. De reden hiervoor heeft alles te maken met het grote aantal mogelijkheden dat er is voor tuintafels. Tafels als vuurtafels en kindertafels zijn namelijk ook onderdeel van de gids. Alleen als we het ook daarover moeten hebben, zijn we morgen nog steeds bezig.

Daarom als laatste categorie tafels; salon- en statafels. Voor feestjes onmisbaar en voor de eigen loungehoek net zo belangrijk. Statafels kunnen op feestjes voor de gezelligheid zorgen doordat staand een drankje gedronken kan worden. De salontafel kan op zijn beurt weer ingezet worden als loungetafel. Je kunt je voeten erop rusten, een grapje op maken of juist als koffietafel in je tuin gebruiken.

Het maken van deze tafels is eenvoudiger dan een grote steigerhouten tuintafel. Van de tuinmeubels zijn dit de tafels die handig te maken zijn. Voor bouwtekeningenliefhebbers zijn deze modellen natuurlijk te vind2en in de gids. Zoals je van mij gewend bent staat hier een duidelijke werkomschrijving en materialenlijst bij zodat je precies weet wat je moet doen!

Koop nu de Tuinmeubelgids van Fred’s Bouwtekeningen

Bar, barkrukken en Buitenkeukens

Ruimte genoeg in je tuin voor nog vettere tuinmeubels? Dan zijn er nog tal van opties open om jouw tuin de volgende stap te laten nemen. Ten eerste door een bar toe te voegen. Met je vrienden of op een verjaardag is het heerlijk om plaats te kunnen nemen aan een bar. Voelt altijd net wat gezelliger toch? Dit tuinmeubel kan je maken vanuit de tuinmeubelsgids. Van een wat smallere bar tot een brede variant waar je met meer dan vier mensen eenvoudig aan kunt plaatsnemen. En je kunt zelfs de barkrukken bij deze bar maken!

Voor de klussers die een uitdaging zoeken, zijn er versies in de tuin meubel gids opgenomen waarbij we ook met steigerbuizen werken. Ideaal om je voeten op te rusten. En het ziet er ook nog eens hartstikke mooi uit. Of wat denk je van een grote hoekbar? Heb jij voldoende ruimte om voor lekkere drankjes te zorgen en jouw gasten ruim genoeg plek om te zitten.

Samen met de vele statafels die jij kunt maken, zijn er mogelijkheden die jou continu kunnen laten klussen. Zelf maak jij de perfecte tuin. En wel met de juiste tuinmeubels uit de gids.

Tenslotte kan je ook voor in de tuin je eigen buitenkeuken bouwen. Je hoort het goed, een complete buitenkeuken voor in jouw tuin. Dat zijn de grote projecten waar rasklussers van houden. En dat weet ik, want ik heb de resultaten van veel doe-het-zelvers al mogen aanschouwen. De buitenkeukens hebben voor geweldige resultaten gezorgd.

Want zeg nu zelf, hoe vet is het om te kunnen grillen op een buitenkeuken die jij helemaal zelf gemaakt hebt? Je kunt je dus wel voorstellen waarom dit niet alleen het meest uitdagende, maar ook het meest lonende tuinmeubel is om te maken.

Onderhoud van je tuinmeubels (Belangrijk!)

Je bent eindelijk klaar met het maken van jouw nieuwe tuinset of andere tuinmeubels. En nu wil jij (natuurlijk) dat je zolang mogelijk kunt blijven genieten van jouw tuinbankje, ligstoel of eettafel. Dat kan, maar alleen als jij op de juiste manier te tafel blijft onderhouden.

De wijze waarop jouw tuinmeubels onderhouden moeten worden verschilt per gebruikte houtsoort. Laten we steigerhout als voorbeeld nemen. Voor overige houtsoorten kan je elders op fredsbouwtekeningen.nl/blog/ artikelen lezen over welke wijze van onderhoud bij welke houtsoort hoort.

Als jij hebt gewerkt met steigerhout is het onderhoud goed te doen. Wat vooral belangrijk is, is dat je het steigerhouten tuinmeubel voorziet van nano coating of houtlak. Ik kies persoonlijk het liefst voor een nano coating omdat daarvan algemeen bekend is dat het zich uitstekend kan weren tegen diverse weersomstandigheden. Stortregen, sneeuw of ijzige wind, een steigerhouten tuinmeubel met nano coating kan tegen iedere situatie.

Dus zelfs als het bij jou altijd lijkt te regenen hoef je niet bang te zijn. Met nano coating op steigerhout voorkom je dat jouw tuinmeubels er na een jaar als een scheepswrak bij liggen. Jouw tuinmeubels hoef je niet opnieuw te maken; ze blijven jaren goed met het juiste onderhoud.

De Tuinmeubelgids van Fred’s Bouwtekeningen

Geen hoofdprijs betalen voor dure tuinmeubels? Gewoon kunnen beginnen met het maken van tuinmeubels wanneer dat jou uitkomt?

De oplossing hiervoor is de Tuinmeubelgids, ontworpen door mijzelf; Fred’s Bouwtekeningen.

Ik heb de Tuinmeubelgids gemaakt voor iedereen die betaalbaar zelf tuinmeubels wil maken. Het mag niet zo zijn dat iedereen verplicht is om honderden euro’s uit te geven aan dure tuinsets. Een ligstoel voor 275 euro? Niet bij Fred’s Bouwtekeningen. Daar maak jij voor nog geen vier tientjes je eigen ligbed. En dan ziet het ligbed er nog specialer uit ook.

Door eenmalig de Tuinmeubelgids te kopen kan jij onbeperkt de bouwtekeningen uit deze gids gebruiken. Je kunt dus voor dit bedrag zoveel tuinmeubels maken als jij zelf wilt. Ik zal je niet tegenhouden ;-).

Van een buitenkeuken tot een tuinset en van een tuinbankje tot een ligstoel. Iedere bouwtekening die jij voor een tuinmeubel nodig hebt is inbegrepen. En dan zijn er voor de meeste tuinmeubels ook nog heel veel verschillende soorten. Je kunt kortom alle kanten op met de Tuinmeubelgids!

Bouwtekeningen voor het maken van houten tuinmeubels

Je eigen houten tuinmeubels maken doe je met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket, niet alleen omdat het de bouw van je tuinmeubels makkelijker maakt, maar ook omdat de kans op constructiefouten veel kleiner wordt. Je hoeft namelijk niet meer te gokken welke stap jij het best als volgende kunt nemen, de bouwtekening helpt je hierbij. Hierdoor bespaar je niet alleen geld maar ook tijd!

Wil je weten welke bouwtekeningen er allemaal in dit bouwtekeningenpakket te vinden zijn?

Ga dan naar http://www.fredsbouwtekeningen.nl !

Houten Tuinmeubelen
Houten Tuinmeubelen

De mooiste houten tuinmeubelen maak je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.