Home » Blog » Nestkasten » Nestkast mussen: Zelf een nestkast voor mussen maken

Nestkast mussen: Zelf een nestkast voor mussen maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Nestkast mussen: waarom een nestkast voor mussen? Je zou toch zeggen er zijn mussen genoeg. Toch is niet minder waar. De laatste jaren is de mussenstand erg afgenomen. Dit is mede te danken aan de dakpannen die tegenwoordig op de huizen liggen. Door huis zelf een nestkast voor mussen te maken kan jij hier wat aan doen. Je kunt door dit project uit te voeren niet alleen de mussen redden, maar ook nog eens een prachtig object aan je huis toevoegen. Zo ben je ook nog eens goed bezig voor jezelf! Benieuwd hoe jij zelf een mussenkast kunt maken? Lees dan snel verder!

Waarom jij een mussen nestkast moet maken

Vroeger had je de Oudhollandse dakpannen waar er voor de mussen plaats genoeg was om een nest gelegenheid te creëren. De oudere mensen weten het nog wel dan hoorde je geritsel op het dak. Erg gezellig klonk dat. Maar het zorgde ook voor de nodige vervuiling tussen de dakplaten en de dakpannen. Daarom heeft men er voor gekozen om de pannen zo te maken dat er geen mussen of ongedierte tussen kan komen. Je voelt hem al aankomen natuurlijk de mussenstand nam zienderogen af. Daarom is er door diergroepen gekeken om de mussenstand op pijl te houden door het plaatsen van mussen nestkasten.

Omdat mussen gezelschapsdieren zijn is het handig om een nestkast met meerdere openingen te maken. Dus eigenlijk gewoon drie of vier nestkasten aan elkaar. Je kunt ook een grote mussen nestkast maken dat geschikt is voor meerdere mussen tegelijk. Dus bijvoorbeeld een nestkast met 3 aparte ruimtes en 3 invlieg openingen. Dit kun je eindeloos uitbreiden. Mussen geven je tuin een gezellige aanblik. Wil jij ook de mussenstand op pijl houden? Maak dan zelf je eigen nestkast voor mussen. Nestkast mussen maken?

Alles over een nestkast voor de mus

Ik hoef er niet geheimzinnig over te doen want een nestkast voor mussen is gewoon hartstikke belangrijk. Laat zien dat je wilt dat de mus in ons landschap terug blijft komen door een nestkast te bouwen. Dit kan eenvoudig met mijn bouwtekening waarop je precies ziet staat wat er moet gebeuren. Hier zijn namelijk alle materialen op te vinden waarmee jij de nestkast kunt maken. Door zelf materialen te vinden kan je altijd nog een stuk goedkoper uit zijn voor je nestkast maken. De mussen vinden het al fijn dat ze een plekje hebben, dus wat goedkoper hout zal ze ook echt niet schelen

Nestkasten voor mussen: zijn noodzakelijk om de achteruitgang van de huismus tegen te gaan. Om de nestkasten zo te maken dat ze voldoen aan de eisen van de mus. Waarbij de mussen zich optimaal zullen voelen is het handig om tekeningen te hebben.

Om die nestkast voor al die lieve mussen te maken moet je nog wel in het bezit komen van de bouwtekening. Deze bouwtekening is dichterbij dan je denkt..

Nu heb ik voor jouw tekeningen verzameld van o.a.  mussen nestkasten maar ook van allerlei andere vogels. Naast deze tekeningen van vogelhuisjes vind je meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen van onder andere schuurtjes, pergola’s, overkappingen, schildersezels, houtenspeelgoed en nog heel veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn tekeningen van.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Nestkast mussen
Nestkast mussen

Kopen of maken?

Twijfel je nog steeds of je wil gaan kopen of zelf maken? Lees dan hier de voor en de nadelen ten opzichte van elkaar.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Geen klustijd nodig.
 3. Gereedschappen en bouwtekeningen zijn niet nodig.

Nadelen van kopen

 1. Best duur.
 2. Kwaliteit valt vaak tegen hier heb je geen invloed op.

Waar kun je het beste een mussen nestkast kopen?

Om zeker te weten dat je niet teveel betaald en ook bij een betrouwbaar bedrijf zit zijn we voor je opzoek gegaan naar een webwinkel die aan al deze eisen voldoet. Een mussen nestkast kun je het beste hier kopen. Dit bedrijf heeft hele goede levering en garantie voorwaarden. Dit zie je wel eens anders bij bedrijven.

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit want dit heb je helemaal zelf in de hand. Je bepaald zelf wat de beste materialen zijn.
 2. Heel goedkoop want waarschijnlijk heb je de materialen al in huis liggen.
 3. Gereedschappen heb je al.
 4. Leuk om te doen.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent wat klustijd kwijt maar dat vinden de meeste klussers niet echt een bezwaar.
 2. Een bouwtekening is wel zo handig. Zoals je hebt kunnen zien hebben wij daar een mooie oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen maken of kopen? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht.

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.