Home » Blog » Pallets » Zelf een pallet bank maken (PLUS: hoe kies je pallets?)

Zelf een pallet bank maken (PLUS: hoe kies je pallets?)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Super populair project: de pallet bank. Ik krijg er altijd veel vragen over. Vandaar dat ik een speciale handleiding over de pallet bank heb gemaakt.

Het is een vrij uitgebreide gids geworden, ik doe nu eenmaal nooit dingen half J

Wat vind je op deze pagina zoal terug?

  • Hoe maak je zelf een pallet bank?
  • Welke pallets zijn veilig (en welke wil je ECHT NOOIT in je huis halen)?
  • Hoe haal je pallets makkelijk uit elkaar (en wat is handig gereedschap)?
  • Hoe kom je aan bouwtekeningen voor een pallet bank?
  • Hoe werk je je pallet bank af?
  • En nog veel en veel meer…

Een pallet bank maken is eigenlijk niet moeilijk. Gauw verder (bekijk ook het stappenplan, vooral stap 3 wordt vaak vergeten).

Waarom zelf een pallet bank maken?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen om zelf een bank te maken. Daarbij speelt mee dat je volledige vrijheid krijgt. Koop je een bank in de winkel, dan zullen dit meestal banken zijn in standaard afmetingen en designs. Jij bepaald zelf hoe groot je bank wordt en wat het design gaat worden. Bij de duurdere winkels wil een bank nog wel eens in opdracht gemaakt worden, maar de meeste mensen zullen naar een goedkope zaak gaan. Deze zaken verkopen banken die in massaproductie zijn gemaakt.

Kostenbesparing is dan het belangrijkste, snelheid komt daarna en dan volgt kwaliteit nog eens een keer. Ga jezelf een bank maken, dan beslis jij welk materiaal je gebruikt en kun je kiezen voor materiaal met een lange levensduur, zoals pallets.

Jij weet dus hoe de constructie van je bank is en dat deze stevig genoeg is voor jaren plezier. Mensen die een bank kopen zien over het algemeen enkel de bekleding. De constructie van de bank hebben zij nog nooit gezien. Eigenlijk heel raar, want je betaald voor een bank toch een behoorlijk bedrag. Daarnaast is zelf een bank maken ook heel leuk om te doen. Helemaal als de bank af is. Je loopt dan over van trots en voldoening en je zult van iedereen de nodige complimenten krijgen. En ook als je denkt dat je helemaal niet handig bent, met de juiste hulpmiddelen en tekeningen kom je zeker een heel eind. Sterker nog, als je de smaak eenmaal te pakken hebt, wil je veel meer meubels zelf gaan maken.

 
Pallet bank
Pallet bank

Waarom kiezen voor pallets?

De belangrijkste reden om voor pallets te kiezen voor je bank is heel Nederlands: het is heel goedkoop hout en er zijn zelfs mogelijkheden om gratis aan pallets te komen. Hierdoor kun je een bank maken die vele malen goedkoper is dan een bank die je in de woonwinkel koopt.

Maar er zijn meer redenen. Niet voor niets wordt pallethout gebruikt voor pallets, dit hout is namelijk ontzettend sterk en niet stuk te krijgen. Als je nagaat hoeveel duizenden kilo’s pallets kunnen dragen, dan zegt dit al genoeg over de kwaliteit van het hout. Je kunt wel stellen dat pallethout de meest ultieme kwaliteitstesten heeft ondergaan. Is dit ook zo voor hout dat in banken wordt verwerkt die je in de winkel koopt? Daarnaast heb je ook een keuze voor gebruikte pallets of nieuwe pallets.

Gebruikte pallets hebben gebruikssporen en dit geeft je bank extra charme. Daarom zijn meubels van pallets tegenwoordig zo ontzettend populair en trendy. Je verkrijgt hier een heel authentieke look mee. Mocht er tijdens het gebruik van de bank toch eens een krasje ontstaan, dan is dit geen grote ramp, maar voegt dit wat aan het hout toe. Maar ook als je voor nieuwe pallets kiest, dan heb je stevig hout die je ook nog eens in elke kleur kunt schilderen, beitsen of lakken.

Het is ook nog eens heel gemakkelijk hout om te bewerken. Je kunt ervoor kiezen om complete pallets in je bank te verwerken, maar je kunt een pallet ook uit elkaar halen en de losse planken voor je bank gebruiken. Kortom, pallethout heeft alles in zich om gebruikt te worden om een pallet bank zelf te maken en het is nog hip en trendy ook.

Wat moet je weten over pallets?

Het is zinvol om als je zelf een bank van pallets gaat maken, dat je ook het nodige weet over de herkomst en het gebruik van pallets. De pallet is op de markt gekomen na de Tweede Wereldoorlog en was een idee van de Europese spoorwegmaatschappijen (UIC) om het bevrachten van goederenwagons gemakkelijker te maken.

Het hele proces van productie en distributie van pallets lag ook in handen van de UIC. In de jaren 90 is European Pallet Association (EPAL) opgericht om toezicht te houden op het hele ruilproces van pallets in Europa.

Dankzij hen maken we in Europa nu gebruik van de Europallet. De Europallet is de standaard in heel Europa met ook door het EPAL vastgestelde afmetingen. De officiële afmetingen zijn 800x1200x144 millimeter.

Verder is de Europallet gecertificeerd tot een draaglast van 1.500 kilogram. Belangrijkste kenmerk van de Europallet zijn de klossen. Een aantal van negen klossen zijn gemonteerd tussen vijf bovenplanken, drie onderplanken en drie dwarsplanken. Op één van de linkerklossen staat het merkteken ‘EUR’ of ‘EPAL’ en op de middelste klos staat de naam van de producent of opdrachtgever.

Hieraan kun je herkennen dat je te maken hebt met een officieel Europallet. De kanten van de onderste drie planken zijn afgeschuind, zodat de pallet gemakkelijker op te pakken is door een heftruck of pallettruck. Je ziet, met een pallet krijg je veel hout, dus elf planken voor weinig geld. De beperkte afmetingen van de planken zijn ideaal om een bank van pallets te maken.

(Bron: Wikipedia)

Waar zijn Europallets van gemaakt?

Europallets zijn gemaakt van vurenhout. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar.

Voordelen van vurenhout is dat het zeer gemakkelijk te bewerken hout is en vergeleken met andere houtsoorten ook relatief goedkoop is. Ga je een bank maken van pallets, dan is het wel noodzakelijk om het hout te bewerken. Omdat het hout kan gaan splinteren moet je het goed gladschuren en je kunt ze dan gemakkelijk schilderen of lakken. Je hoeft niet bang te zijn dat je er eventueel gevaarlijke bacteriën, insecten of andere organismen in het hout zitten. Hier is namelijk al rekening mee gehouden bij het oorspronkelijk gebruik van pallets.

Omdat pallets wereldwijd vervoerd worden en veel landen zeer strenge eisen stellen aan hout, ondergaan Europallets een zogenaamde fytosanitaire behandeling. Deze behandeling doodt alle aanwezige organismen in het hout en maakt het hout duurzamer. Het uitvoeren van een fytosanitaire behandeling kan met diverse methodes, maar voor Europallets is dit een warmtebehandeling.

Het hout wordt hierbij zo’n 30 minuten verwarmd, waarbij het kernhout op een temperatuur van 56° Celsius wordt gebracht en dat de aanwezige organismen doodt. In het verleden werden pallets chemisch behandeld. Deze pallets waren minder geschikt om voor een bank te gebruiken, want deze chemische middelen wil je niet in je woonkamer hebben. Ga je een pallet bank zelf maken, dan ben je met Europallets veilig, want deze pallets zijn niet chemisch behandeld.

De voordelen van een palletbank zelf maken

  1. Je bepaald zelf hoe je bank eruit komt te zien en hoe groot je bank wordt. Je bent niet gebonden aan de standaard afmetingen van banken die in de winkel worden verkocht.
  2. Pallethout is zeer gemakkelijk te bewerken. Hierdoor is het maken van een pallet bank niet zo heel moeilijk, zelfs als je niet zo handig bent.
  3. Pallets zijn goedkoop in de aanschaf. Hierdoor maak je je eigen bank voor een fractie van wat een bank in de winkel kost.
  4. Een pallet bank is robuust en zeer stevig. Je kunt hier jaren mee vooruit en de bank kan veel hebben.
  5. Meubels van pallets zijn momenteel erg trendy. Ook al maak je zelf de bank, je hebt altijd een trendy bank in huis of in de tuin staan.
  6. Je kunt allerlei soorten banken zelf maken van pallets, zoals een bank voor in de woonkamer, tuinbankje, loungebank of een hoekbank.
  7. Een pallet bank is authentiek. Vooral als je gebruik maakt van gebruikte pallets, dan zullen de gebruikssporen de bank extra charme geven.
  8. Er zijn veel mogelijkheden met pallets. Je kunt pallets in zijn geheel verwerken in de bank, maar het is ook mogelijk om de pallets uit elkaar te halen om de planken in je bank te verwerken.

Nadelen van een palletbank zelf maken

  1. Ben je niet zo heel handig, dan kun je schroom hebben om zelf een pallet bank te maken. Maar laat je hier niet door tegenhouden, want met een goede tekening gaat het je ook lukken.
  2. Gebruik je oude pallets, dan kan het zijn dat deze nog chemisch behandeld zijn. Het is niet aan te raden om deze pallets vanwege de aanwezigheid van chemische middelen te gebruiken voor een bank.
  3. Een ander nadeel van het gebruik van oude pallets is dat het hout dusdanig slecht is dat ze niet meer geschikt zijn voor de bouw van een bank.
  4. Zelf een bank maken kost natuurlijk wat tijd. Als je hier geen tijd voor hebt, dan kun je een bank kopen, ook als deze van pallets is gemaakt.
  5. Een pallet bank heeft een robuuste uitstraling. Als je interieur wat meer verfijnt is, dan past een dergelijk bank misschien niet in je interieur.
  6. Het pallethout moet wel bewerkt worden. Als het hout niet wordt geschuurd, dan is er kans dat mensen zich bezeren aan splinters. Ook moet je het hout goed nakijken op uitstekende spijkers of schroeven.
  7. Om je bank een lange levensduur te garanderen is goed onderhoud wel noodzakelijk. Jaarlijks het hout opnieuw verven, beitsen of lakken is aan te bevelen.

Nu je zo de voor en de nadelen op een rij hebt staan is het wat makkelijker om de juiste keuze te maken. Persoonlijk zou ik er altijd voor kiezen om een pallet bank zelf te maken. Met onze bouwtekeningen is dit super makkelijk.

Wil je gebruik maken van een van mijn Pallet bank bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Een pallet bank kopen

Besluit je omdat je niet handig bent of omdat je geen tijd hebt om niet zelf een bank van pallets te maken, maar je wilt wel een pallet bank? Dan kun je ook een pallet bank kopen. Wanneer je online hier op zoekt, dan vindt je een legio aan timmerbedrijven, meubelfabrieken of hobbyisten die banken van pallets kopen. Deze bedrijven lopen heel goed, want meubels van pallets zijn razend populair en hierdoor ook zeer trendy.

Ook een industrieel interieur is momenteel een trend en laat dit nu net een interieurstijl zijn waar een pallet bank ideaal in past. Een pallet bank kopen bespaard je tijd die je kwijt bent aan het zelf maken van een bank en je hebt de garantie dat de bank kwalitatief goed in elkaar zit. Daarnaast krijg je garantie op je bank voor extra zekerheid. Hieronder zie je waar je het beste een pallet bank kunt kopen:

Een pallet tuinbank

Naast een bank voor in de woonkamer kun je ook een tuinbank van pallets maken. Een tuinbank pallets staat in elke tuin goed. Hout heeft sowieso een natuurlijke uitstraling, waardoor een pallet tuinbank opgaat in de de tuin.

Een tuinbank pallets is wat eenvoudiger in opzet en daardoor ook gemakkelijker te maken. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt om een tuinbank van pallets te maken, kun je ook meerdere tuinbanken maken, waardoor je een geheel eigen tuinset hebt gemaakt. Zo kun je ook een pallet loungebank maken als onderdeel van een tuinset.

Loungesets zijn zeer populair en trendy, maar kunnen wel erg prijzig zijn. Ga je zelf loungebank maken van pallets, dan maak je zeer voordelig een eigen hippe loungeset die kwalitatief misschien nog wel beter is en net zo comfortabel ligt. Zelf een loungebank maken van pallets zorgt ervoor dat jij zomers vol trots in je tuin ligt op je eigen eigen loungebank pallets.

Omdat een tuinbank voortdurend buiten staat is de nazorg wel belangrijk. Je moet het hout beschermen tegen de weersinvloeden door het pallethout te beitsen. Zorg ervoor dat je jaarlijks voordat de zomer weer start de tuinbank lichtjes opschuurt en een nieuwe laag beits geeft.

Zo houd je de tuinbank in goede conditie en verleng je de levensduur. Bij een bank die je voor de woonkamer maakt moet je vanzelfsprekend ook pallet bank kussens plaatsen. Voor een tuinbank hoeft dit niet. Vooral als je het bankje van pallets als accessoire in de tuin gebruikt kan een tuinbankje zonder kussens zelfs meer charme hebben. Ga je zelf een loungebank van pallets maken, dan horen hier wel pallet bank kussens in. Dit ligt veel comfortabeler. Kussens voor loungesets zijn kant en klaar te koop, maar als je het kunt, zou je ook zelf je kussens voor de palletbank kunnen maken.

pallet tuinbank maken
pallet tuinbank maken

Een pallet hoekbank maken

Pallets lenen zich uitstekend voor het maken van een mooie grote pallet hoekbank. Als je veel ruimte hebt, dan zal een hoekbank van pallets hier schitterend staan. Een hoekbank van pallets ziet er stoer en robuust uit en de mogelijkheden voor een hoekbank zijn groot. Wil je bijvoorbeeld een hoekbank dat bedoeld is om te zitten of wil je van je hoekbank ook een pallet loungebank maken?

Met een pallet loungebank in een hoekbank kun je aan één zijde zitten en aan de andere zijde lekker liggen. Met een pallet loungebank in hoekvorm heb je een hele trendy bank qua vorm en uitstraling. Een hoek loungebank van pallets is daarnaast een comfortabele bank en vele malen goedkoper dan wanneer je een hoek loungebank in de winkel gaat kopen.

Pallet hoekbank
Pallet hoekbank

Pallets kopen

Ga je zelf een loungebank pallets maken, dan zul je op zoek moeten naar kwalitatief goede bank pallets. Ga altijd voor Europallets. Europallets hebben de ideale afmetingen om voor je bank te gebruiken en ze zijn ecologisch verantwoord behandeld. Hierdoor haal je geen chemisch bewerkt hout in huis en dat is beter voor het leefklimaat. Europallets voldoen aan de strengste eisen, dus je weet zeker dat het hout ook van goede kwaliteit is.

Je zult alleen nog een keuze moeten maken of je gebruik wilt maken van gebruikte pallets of van nieuwe pallets. Dit is een afweging die afhangt van je persoonlijke smaak. Houd je van authenticiteit, dan voldoen gebruikte pallets hier geheel aan. Deze pallets zijn in mindere mate of intensief gebruikt en dat is aan de gebruikssporen te zien. Natuurlijk zijn grove stukken verwijderd, maar krassen en butsen zijn nog goed te zien. Dit geeft je bank de authentieke en doorleefde uitstraling.

Bij gebruikte pallets heb je vaak de keuze uit de A-keuze en de B-keuze. De pallets van A-keuze zijn maar enkele malen gebruikt. Ze zien er nog relatief nieuw uit, enkel een paar gebruikssporen verraden dat ze al eens zijn ingezet. Je kunt ook kiezen voor pallets uit de B-keuze klasse. Dit zijn veel gebruikte pallets waar flinke gebruikssporen op kunnen zitten en ze kunnen ook licht verkleurd zijn. Deze pallets zijn ideaal als je een bank met een doorleefd uiterlijk wilt.

Zie je het niet zitten om gebruikte pallets te kopen, dan kun je ook splinternieuwe pallets kopen. Deze pallets zijn niet in omloop geweest en zien er hagelnieuw uit. Met een mooie verf- of laklaag creëer je hier een prachtige bank voor in de woonkamer, een pallet loungebank of een pallet bank tuin mee.

Pallets uit elkaar halen

Je kunt ervoor kiezen om hele pallets in je bank te gebruiken. Je krijgt dan een vierkant gevormde bank en het is eenvoudiger om te maken. Wil je toch een bank met iets meer design, dan kun je ervoor kiezen om pallets uit elkaar te halen en daar zelf loungebank maken van pallets, een pallet bank tuin of voor in de woonkamer. Je hebt met de planken dan meer mogelijkheden, ook om er vormen in te creëren.

Maar een pallet uit elkaar halen moet voorzichtig gebeuren. Vurenhout heeft de eigenschap om te splijten of te scheuren bij het uit elkaar halen van de pallet. In het gunstigste geval kun je hiervoor de achterkant van een hamer gebruiken om de spijkers eruit te trekken. Als dit lastig gaat, dan zijn er ook speciale palletbrekers te koop.

Hiermee gaat het demonteren van pallets een stuk gemakkelijker. Als je op internet zoekt, dan zijn er ook genoeg voorbeelden te vinden om zelf een palletbreker te maken. Het demonteren is een belangrijke eerste stap bij het maken van je bank. Bij zorgvuldig gedemonteerde pallets heb je onbeschadigde houten planken die vrij zijn van scheuren. Als je een pallet uit elkaar hebt gehaald, dan heb je dus elf planken in perfecte afmetingen voor een bank. Een pallet levert je dus veel hout voor weinig geld.

Pallethout behandelen

Met pallethout kies je ook voor wat minder verfijnd hout. Er is een risico op splinters en vooral als je een pallet bank voor de tuin maakt, dan moet het hout alle weersomstandigheden doorstaan. Je ontkomt er dan niet aan om het hout te behandelen. Of je nu hele pallets gebruikt of dat je de pallet demonteert, schuren zul je het hout zeker moeten doen. Hierdoor voorkom je splintervorming van het hout en je schuurt er ondiepe krassen mee weg. Daarnaast maak je het hout klaar voor een behandeling. Verf of lak zal op geschuurd hout veel beter hechten.

Ga je een pallet tuinbank maken, dan is er ook een mogelijkheid dat je het hout behandeld met een speciaal impregneermiddel. Geïmpregneerd hout is veel duurzamer en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Je kunt de pallets ook een verflaagje geven als jij je bank in een specifieke kleur wilt. Als je de authentieke houtkleur wilt behouden, dan is beitsen of lakken een goed idee. Voor een authentieke sfeer is het hout behandelen met een white wash ook heel mooi. Je creëert daar een bank mee met een brocante look. Of je de pallets voor of na het in elkaar zetten van de bank behandeld hangt van jezelf af. Verven kun je beter achteraf doen omdat de verf tijdens het het maken van je bank kan beschadigen.

Pallethout met elkaar verbinden

Een bank van pallethout in elkaar zetten moet natuurlijk goed gebeuren. Schroeven zijn hierbij onontbeerlijk. Maar je wilt natuurlijk niet altijd dat je schroeven gezien worden. Gebruik daarvoor een verzinkboor. Zo maak je grotere schroefgaten, zodat de schroeven in het hout verzinken. Vervolgens vul je het boorgat op met kneedbaar hout en werk je het boorgat netjes af. Je kunt als je de pallets uit elkaar haalt ook mooie houtverbindingen maken. Zo passen de houten planken keurig in elkaar en desgewenst heb je zelfs geen schroeven nodig.

Welke schroeven je gebruikt kan belangrijk zijn in verband met de uitstraling van de bank of het gebruik van de bank. Het kan zijn dat je de schroeven juist wil laten zien als onderdeel van het design van de bank. Ga je een pallet bank maken voor buiten, dan is het verstandig om schroeven van roestvrij staal te gebruiken. Deze schroeven zijn bestand tegen de weersomstandigheden en gaan niet roesten. Wil je planken aan elkaar bevestigen om te verlengen, gebruik dan deuvels als een verbinding.

Wil je gebruik maken van een van mijn Pallet bank bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Stappenplan voor een bank maken van pallets

Dit is een heel simpel stappenplan om snel een bank te maken met hele pallets. Je wordt dus niet lastig gevallen met het uit elkaar halen van pallets en met allerlei lastige constructies. Hierdoor is deze bank zelfs nog te maken door een leek die bij wijze van spreken nog nooit een spijker in de muur heeft geslagen. Eigenlijk is dit een stappenplan voor een klein bankje van pallets of een grote fauteuil. Voor een echte bank dien je er hier twee van te maken die je naast elkaar zet. Je kunt ze dan aan elkaar monteren, maar als je ze los naast elkaar zet ben je heel flexibel en kun je ze ook als twee losse stoelen gebruiken. Met lekkere dikke kussens voor de pallet bank merk je niet eens dat de bank uit twee onderdelen bestaat.

De 9 stappen voor het maken van een pallet bank zijn

  1. Bouwtekening pallet bank
  2. Materialen aanschaffen
  3. De pallets behandelen
  4. Het zitgedeelte monteren
  5. Houten lat monteren
  6. Monteren van de rugleuning
  7. Onderste gedeelte rugleuning vastboren
  8. Zwenkwielen monteren
  9. Verven of lakken

Stap 1: Bouwtekening pallet bank

Een pallet bank maken kan op veel verschillende wijzes. Maar of je nu een standaard zitbank gaat maken, een pallet hoekbank of een pallet loungebank, zet eerst al je ideeën en gedachten op papier en visualiseer je bank op papier. Op een pallet bank bouwtekening teken je de bank uit zo je hem wilt hebben en zet je de maten erbij. Zo kun je veel beter nagaan hoeveel materialen je nodig hebt en welke materialen. Een bouwtekening bij de hand werkt echt veel beter en geeft je enig houvast. Soms kom je tijdens het tekenen erachter dat bepaalde dingen toch anders moeten of niet kunnen. Het is beter om er tijdens het tekenen achter te komen dan tijdens het bouwen van je bank. 

Stap 2: Materialen aanschaffen

Voor één gedeelte van de bank, dus ter grootte van de afmeting van de pallet heb je drie pallets nodig. Daarnaast een lading schroeven van ongeveer 50×4 millimeter. Ook heb je een houten lat nodig van 120 centimeter. Dit is de breedte van de pallet. Om de bank gemakkelijk te verplaatsen monteer je aan de onderzijde vier zwenkwielen, waarvan twee met een rem.

Stap 3: De pallets behandelen

Om zeker te zijn van een goede bescherming schuur je de pallets glad op en vervolgens breng je een beitslaag aan. Je bank is nu ook geschikt als bankje van pallets in de tuin.

Stap 4: Het zitgedeelte monteren

Voor het zitgedeelte heb je twee pallets nodig. De twee pallets stapel je op elkaar en schroef je met schroeven aan elkaar vast. Draai de schroeven in het hout vlak naast de klossen.

Stap 5: Houten lat monteren

De houten lat bevestig je aan de voorzijde van de bovenste pallet met vier schroeven. Je zult je afvragen waar deze lat voor dient? De lat voorkomt dat je bank een vierkant blok wordt. De lat zorgt ervoor dat je de rugleuning dusdanig kunt monteren dat hij een beetje schuin loopt. Dit staat mooier en zit comfortabeler. Wil je geen schuine rugleuning? Geen probleem dan heb je de lat niet nodig.

Stap 6: Monteren van de rugleuning

Neem nu de derde pallet en zet deze als rugleuning tegen het zojuist gemonteerde latje aan. Kijk goed of hij recht op de grond staat en gelijk is met de zijkanten van het zitgedeelte. Schroef de pallet nu vast aan de lat.

Stap 7: Onderste gedeelte rugleuning vastboren

Boor nu het onderste gedeelte van de pallet die als rugleuning dient vast aan het zitgedeelte. Omdat hier geen latje is gemonteerd zul je zien dat bij het inboren van de schroeven de rugleuning wat schuin gaat staan. Schroef de schroeven ook schuin in het zitgedeelte.

Stap 8: Zwenkwielen monteren

Schroef aan de onderzijde nu de vier zwenkwielen vast. Doe dit niet op de draaglatten, maar aan de zijkanten naast de klossen. Zo krijg je het effect van in de bank verzonken wielen die nagenoeg niet te zien zijn.

Stap 9: Verven of lakken

Nu kun je de bank pallets afwerken zoals jij dat wilt. Je kunt de bank een leuke kleur geven of je gaat de bank beitsen.

Je hebt nu een op eenvoudige wijze en snel een bank van pallets gemaakt. Maak er nog één en zet ze naast elkaar. Je hebt nu een volwaardige bank. Maak je er nog meer, dan kun je de verschillende delen in modules naast elkaar zetten en creëer je je eigen pallet hoekbank. Nu moet je alleen nog kussens voor je pallet bank gaan kopen om uiteindelijk ook comfortabel te zitten. Gelukkig kun je in een tuincentrum veel verschillende soorten kussens kopen in allerlei kleuren en motieven.

Ga je eigen pallet bank maken met een pallet bank bouwtekening

Er zijn talloze verschillende methodes om een pallet bank te maken. Heb je ook interesse in andere modellen pallet banken? Als je een bouwtekening voor de pallet bank die jij wilt maken hebt, kun je oneindig veel pallet banken maken. Misschien voor als je de smaak te pakken hebt en je familie en vrienden willen ook allemaal zo’n bank? Of misschien wil je ook andere meubels maken van pallets? Bekijk dan op deze website eens het aanbod voor de palletgids. Je krijgt dan toegang tot vele bouwtekeningen waarin pallets centraal staan en ben jij straks de expert het gebied van pallet meubels.

Wil je gebruik maken van een van mijn Pallet bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

  1. Bedankt voor het delen van de voor- en nadelen van palletbanken. We zouden er namelijk ook graag een zelf willen maken. Ik ga ervoor zorgen dat ik bewerkte pallets koop die al goed geschuurd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.