Home » Blog » Verschillende soorten pluggen en hun toepassingen

Verschillende soorten pluggen en hun toepassingen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een van de meest basale doe-het-zelf klussen in huis is het in de muur boren van een schroef of het in de muur timmeren van een spijker. Er is altijd wel een schilderij, een lamp of een ander object dat aan de muur bevestigd moet worden. Maar een muur is stevig en beweegt nooit mee. Een schroef in de muur draaien kan dan ook lastig zijn. Vooral ook omdat een schroef voorzien is van een schroefdraad, maakt dit het inbrengen van een schroef nog lastiger. Daarbij is ook het risico dat het gat in de muur groter wordt en de schroef niet goed meer op zijn plaats blijft zitten. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van een plug. Moet je een schroef in de muur boren? Pluggen en schroeven gaan dan altijd samen.

Wat zijn pluggen?

Inhoudsopgave

De huidige pluggen die het meest gebruikt worden zijn bekend als universele nylon pluggen met hieraan enkele weerhaken. Het is nodig om eerst een gat in de muur te boren. De diameter van het gat moet overeenkomen met de diameter van de plug.

Vervolgens kan de plug in het gat geschoven worden. Veel nylon pluggen hebben een soort van schroefdraad in de plug, waardoor de schroef heel eenvoudig in de plug geboord kan worden. Tijdens het indraaien van de schroef zal de plug uitzetten en de weerhaken haken zich vast in de muur.

Zo blijft de schroef gegarandeerd goed in de muur zitten. De pluggen van Fischer zijn de meest bekende soort pluggen en de pluggen van Fischer zijn in vele soorten en afmetingen te koop. Fischer mag gezien worden als de uitvinder van de plug die wij vandaag de dag kennen.

De techniek kan per soort plug wat anders werken, zoals bij metalen pluggen vaak het geval is. Het uiteinde wordt bij het indraaien van de schroef naar achteren getrokken en zet zich zo vast in de muur.

Bij houtverbindingen is er ook sprake van een plug, maar we noemen dit dan een deuvel of houtplug. In de houten onderdelen die aan elkaar verbonden moeten worden zit een gat waarin een houten staafje inpast.

In combinatie met houtlijm wordt zo een sterke verbinding tot stand gebracht. Als het gaat om zeer zware objecten die aan de muur gehangen moeten worden of het aanbrengen van zware constructies, dan voldoet een plug niet meer. Een alternatief hiervoor is dan een anker, die ook in vele vormen te verkrijgen is.

Pluggen
Pluggen

Soorten pluggen

Hoewel de nylon plug het meest bekend is bij iedereen en het meest gebruikt wordt, zijn er talloze andere soorten pluggen. Wanden, schroeven en spijkers zijn niet allemaal hetzelfde en iedere toepassing vergt weer een eigen soort plug.

Voor gipswanden zijn er speciale gipspluggen en ook is de vraag welke plug bij welke schroef past. Welke soorten schroeven en pluggen zijn er te verkrijgen? Een overzicht van de vele soorten pluggen die te koop zijn.

Wat is een alligator plug?

De alligator plug heeft niet voor niets deze naam gekregen. Wanneer je de zijkant va de alligator plug bekijkt, dan zal je zien dat deze uit een rond kokertje bestaat met tanden die in elkaar geklapt zijn. Het lijkt zonet een alligator bek.

De alligator plug bestaat uit polypropyleen, een zeer taaie soort kunststof. Dit is nodig, want de alligator plus is zeer geschikt voor grotere toepassingen en moet supersterk zijn.

Deze plug is zeer geschikt voor bouwmateriaal die met een stuclaag zijn uitgevoerd en andere lastige muren. Je gebruikt hem ook als je boorgat eigenlijk iets te groot is, vooral als de alligator plug is voorzien van een flens. Hoe werkt de alligator plus? Na het boren, breng je de plug in het boorgat aan en vervolgens schroef je de schroef erin.

Tijdens het indraaien gaan de twee delen van het omhulsel de plug uit elkaar. Zo lijkt de schroef op een open alligator bek. Beide delen zetten zich stevig vast in de muur. De alligator plug is geschikt om meerdere malen schroeven in en uit te draaien en de plug draait nooit met de schroef mee.

Waar wordt een alligator plug voor gebruikt?

De alligator plus is geschikt voor vele soorten muren, zoals gasbeton, kalkzandsteen, baksteen en gipsplaten met tegels. Aan de alligator plug worden vooral zwaardere objecten gemonteerd, zoals een ophangsysteem voor een flatscreen televisie, trapleuning, badkamermeubel, een magnetron of een kast. Heb je per abuis een plug 6mm geboord terwijl deze maar 4mm moest zijn?

Een alligator plug is geschikt om de ruimte op te vullen en alsnog voor een goede schroefverbinding te zorgen.

Waar kun je een alligator plug kopen?

Een alligator plug kun je het beste hier kopen

Wat is een betonplug?

Een betonplug is zoals de naam al zegt geschikt voor beton. Een beton plus is niet één bepaald soort plug Vele soorten pluggen zijn geschikt om in beton aan te brengen.

Je moet bij het aankopen van een bepaald soort plug altijd kijken of de plug ook voor beton geschikt is. Er zijn wel chemische pluggen. Dit zijn wel specifieke beton pluggen en zijn een soort van ankers.

Na het boren van het boorgat, vul je het boorgat geheel met een chemisch goedje. Hierin breng je vervolgens een draadstang of binnendraad huls in. Het chemische goed is na uitharden nog sterker dan beton en zal niet meer loskomen.

Dit komt omdat chemische pluggen uit een pasta of lijmsoort van twee componenten bestaan die gezamenlijk een chemische reactie teweeg brengen.

Waar wordt een betonplug voor gebruikt?

Beton pluggen of chemische pluggen worden enkel in beton gebruikt. Een betonplug zorgt voor een stevige verbinding met het beton en chemische pluggen zorgen dat de draadstang onwrikbaar in het beton wordt geplaatst.

Betonpluggen zijn vooral geschikt om grote betonnen constructies of een houten constructie op beton met elkaar te verbinden.

Wat is een cellenbeton plug (gasbeton pluggen)?

Cellenbeton, vroeger ook wel gipsbeton genoemd is een betonsoort dat bestaat uit cement, kalk, water en kwartszand. Verder wordt er een toeslagstof aan gevoegd, zoals chloorkalk, aluminiumpoeder of calciumcarbid. Hierdoor ontstaan lichte blokken waarmee zowel dragende als niet dragen muren gebouwd kunnen worden.

Wanneer je in deze muur een schroef wilt aanbrengen, moet je gebruik maken van cellenbeton pluggen of gasbeton pluggen. Zowel cellenbeton pluggen als pluggen voor gasbeton zijn ongeveer dezelfde soort pluggen.

Omdat cellenbeton enigszins poreus is, zijn de standaard weerhaakjes aan deze pluggen niet altijd verstandig.

In de meeste gevallen hebben cellenbetonpluggen een schroefdraad aan de buitenzijde, zodat de plug goed in het cellenbeton geschroefd zit. Hierin kan vervolgens de schroef aangebracht worden.

Waar wordt een cellenbeton plug voor gebruikt?

Cellenbeton pluggen zijn dus specifiek te gebruiken in cellenbetonblokken. Meestal wordt er met cellenbetonblokken een gehele muur gebouwd en moet er ook nog een stuclaag aangebracht worden.

Cellenbeton pluggen en pluggen voor gasbeton lenen zich hier het beste voor.

Waar kun je een cellenbeton plug kopen?

Een cellenbeton plug kun je het beste hier kopen

Wat zijn Gibo pluggen (gipsblokken pluggen)?

Gibo pluggen zijn pluggen voor gipsblokken. Gipsblokken lijken op cellenbetonblokken, maar zijn uitsluitend geschikt voor niet dragende tussenwanden.

Het materiaal is wel wat zwaarder dan cellen- of gasbeton, maar heeft mindere eigenschappen. Zo zijn Gibo blokken alleen luchtisolerend en minder vochtbestendig.

De Gibo blokken kunnen ook alleen binnenshuis gebruikt worden. Gibo pluggen zijn pluggen voor gipsblokken die erg veel lijken op cellenbeton pluggen.

Net zoals andere gips pluggen zijn ook gipsblokken pluggen aan de buitenzijde voorzien van een schroefdraad. Hiermee zit de plug goed vastgedraaid in het beton. Soms zit er nog een weerhaak aan die uitzet wanneer de schroef ingeboord wordt.

Waar worden Gibo pluggen voor gebruikt?

Ook Gibo blokken zijn relatief poreus dus speciale pluggen voor gipsmuur zijn hier nodig. Met gipsblok pluggen heb je betrouwbare pluggen voor een gipswand.

Een wand van gipsblokken is relatief gemakkelijk en snel opgebouwd en kan ook direct worden afgewerkt. De muur hoeft niet van stuc te worden voorzien.

Wat is een gipsplaatplug?

Zoals de naam al aangeeft zijn gipsplaat pluggen gipspluggen speciaal voor een wand of plafond met gipsplaten. Hiervoor worden vaak gipsplaten gebruikt.

Om gipsplaten aan een wand te bevestigen met schroeven kun je het beste gipsplaat pluggen gebruiken. Van pluggen voor gipsplaat zijn diverse varianten.

De meest gebuikte gipsplaatplug is een kunststof spiraalplug. Kunststof is namelijk beter dan een metalen plug en je vermindert het risico op afbrokkelen van de gipsplaat.

De spiraal zorgt ervoor dat de gipsplaatplug zich gemakkelijk in de gipsplaat boort. Metalen pluggen zijn ook als een plug voor gipsplaat verkrijgbaar, maar dan voor stevigere gipsplaten, zoals fermacell.

Overigens kan een hollewandplug en wokkel plug ook als een plug voor gipsplaat gebruikt worden.

Gipsplaatplug
Gipsplaatplug

Waar wordt een gipsplaatplug voor gebruikt?

Gipsplaten worden meestal als afwerkingsplaten voor wanden en plafonds gebruikt. Deze platen moeten goed aan de achterwand of aan een geraamte worden geschroefd.

Hiervoor zijn gipsplaat pluggen zeer geschikt om te gebruiken. Vooral de kunststof gipsplug zal de gipsplaat niet beschadigen en zorgt voor een stevige hechting van de gipsplaat.

De gipsplug van Fischer pluggen zijn zeer goede pluggen voor een gipsmuur van gipsplaten.

Waar kun je een gipsplaat plug kopen?

Een gipsplaat plug kun je het beste hier kopen

Wat is een hollewandplug?

Een hollwandplug is een speciale plug die gebruikt wordt voor holle wanden. Dit gaat om wanden die niet massief zijn. Het bijzondere aan pluggen holle wand, is dat deze pluggen zich achter de holle wand vasthechten.

Een hollewandplug bevestigen gaat dan ook niet zomaar. Hiervoor heb je een speciale hollewandplug tang nodig.

Dit hoeft overigens niet altijd, bijvoorbeeld als je een hollewandplug gaat bevestigen van kunststof. Voor een metalen hollewandplug is een hollewandplug tang zeker nodig.

De tang schuift de plug in de wand en zorgt ervoor dat de vleugels van de plug aan de achterzijde van de wand blijven haken.

Een hollewandplug m8 is de meest gebruikte diameter. Met een hollewandplug m8 heb je voldoende ruimte om de plug goed aan de achterzijde van de wand te laten klemmen.

Wil je een metalen hollewandplug verwijderen, dan is het niet gemakkelijk om de volledige pluggen uit de holle wand te verwijderen.

Door de plug in te boren, kun je de metalen hollewandplug verwijderen en het gat weer dichtsmeren.

Waar wordt een hollewandplug voor gebruikt?

Pluggen voor een holle wand zorgen ervoor dat je ook in een muur die hol is schroeven kunt bevestigen. Zonder deze plug zullen schroeven nooit goed in de muur blijven zitten.

Een voorbeeld van een holle wand is een wand met gipsplaten. Het zijn dus ook zeer geschikte pluggen voor gipsplaat. Wanneer je geen specifieke gipswand plug gebruikt, dan is de hollewandplug een goed alternatief voor een gipswand.

Waar kun je een hollewandplug plug kopen?

Een hollewandplug kun je het beste Hier kopen

Wat is een houtplug?

Houten pluggen zijn logischerwijs van hout en zijn ook enkel toe te passen in hout. Pluggen in hout worden ook wel deuvels genoemd en zijn specifiek te gebruiken voor het maken van houten verbindingen.

Een houtplug is een houten staafje die in de boorgaten van beide houten onderdelen wordt geslagen. Het boorgat moet dezelfde afmeting hebben als de houten pluggen, zodat de houtplug stevig vast in het hout blijft steken.

Vaak wordt er houtlijm bij gebruikt voor een nog betere hechting. Meestal zijn pluggen in hout ronde en rechte staafjes, maar afhankelijk van het soort boorgat en de constructie zijn er ook houten pluggen die in een punt aflopen.

Waar wordt een houtplug voor gebruikt?

Houten pluggen, oftewel deuvels worden gebruikt in houten werkstukken om houten onderdelen aan elkaar te bevestigen. Een voordeel van houten pluggen is dat houten onderdelen onzichtbaar met elkaar verbonden worden. Er zal geen schroef of spijker aan de buitenzijde van het hout meer te zien zijn. Pluggen in hout zijn daarom zeer geschikt om te verwerken in houten meubels.

Waar kun je een houtenplug plug kopen?

Een houtenplug kun je het beste hier kopen

Wat is een kozijnplug?

Kozijnpluggen lijken erg op spijkerpluggen alleen zijn kozijnpluggen de grotere variant. Het zijn smalle pluggen die met de zogenaamde doorsteekmethode worden gemonteerd.

Dit houdt in dat je de plug in een voorgeboord gat slaat met een hamer en dat het object direct in de muur geboord kan worden. De kozijnplug is dan specifiek bedoeld voor zwaardere en massieve onderdelen.

Waar wordt een kozijnplug voor gebruikt?

Zoals de naam het al aangeeft, worden kozijnpluggen gebruikt voor het monteren van de massieve onderdelen van raam- en deurkozijnen. Wordt bij spijkerpluggen een spijker in de plug geslagen, bij kozijnpluggen wordt er een schroef in de plug geboord.

Waar kun je een kozijnplug plug kopen?

Een kozijnplug kun je het beste hier kopen

Wat is een messing plug?

Een messing plug wordt gebruikt voor het monteren van bouten in massieve materialen (beton en metselwerk). Boren in een massieve betonwand is erg moeizaam. Als je dan een grote plug M12 bijvoorbeeld in de wand moet boren ben je wel even bezig.

Met een messing plug hoef je niet diep te boren. Een messing plug is klein van afmeting, maar heeft toch voldoende kracht om zware objecten te dragen. Als de plug is aanbracht zal de plug na het inbrengen van de bout zich vastzetten in het materiaal. Een messing plug voorkomt zwaar boorwerk in massieve wanden en toch bereik je een hoge draagkracht.

Bij Fischer zijn de messingpluggen beschikbaar in de volgende maten

Boordiameter (mm) Boorgat diepte (mm) Messingplug lengte (mm) Geschikt voor draadeind
5 20 15 M4
6 25 18 M5
8 27 22 M6
10 35 28 M8
12 39 32 M10
15 46 37 M12
20 50 43 M16

Waar wordt een messing plug voor gebruikt?

De messing plug is klein van stuk maar toch zeer sterk en aan te raden om te gebruiken in massieve wanden en vloeren. Het zijn bijvoorbeeld geen geschikte pluggen voor gipsplaat of pluggen voor een gipswand. Als betonplug is een messing plug wel zeer ideaal. Messing pluggen kunnen zware objecten dragen en zijn hierdoor beter dan kunststof pluggen.

Waar kun je een messing plug kopen?

Een messing plug kun je het beste hier kopen

Wat zijn metalen pluggen?

Metalen pluggen zijn niet één bepaalde soort plug. Dit kunnen alle soorten pluggen zijn. De meeste pluggen zijn van nylon of kunststof, maar dezelfde soorten pluggen kunnen ook van metaal zijn.

Zo kunnen gipswand pluggen van metaal zijn, maar ook pluggen gipsplaat kunnen dit zijn. Het voordeel van metaal is de duurzaamheid en de sterkte. Een plug van kunststof zal sneller beschadigd raken dan metalen pluggen.

Waar worden metalen pluggen voor gebruikt?

Voor vrijwel alle toepassingen kunnen metalen pluggen gebruikt worden. Zowel voor een lichte wand, zoals gipswand pluggen, als ook voor zware wanden zoals beton pluggen.

Metalen pluggen geven altijd de garantie voor een stevige verbinding in de muur en in de regel zijn ze geschikt voor het ophangen van zware objecten.

Waar kun je een metalen plug kopen?

Een metalen plug kun je het beste hier kopen

Wat is een muurplug?

Ook een muurplug komt voor bij allerlei soorten pluggen. Kenmerk van muurpluggen is dat ze altijd bestemd zijn voor muren. Er kan een schroef ingedraaid worden of een spijker worden ingeslagen, zodat je met muurpluggen een stevige houvast in de wand krijgt.

Alle pluggen en schroeven die in de wand worden geboord of getimmerd zijn, zijn muurpluggen. Zo zijn gips muur pluggen ook een vorm een muurpluggen, maar ook pluggen gipswand. Muurpluggen verwijderen is relatief gemakkelijk bij de meeste muren door ze uit te boren of met een schroevendraaier uit de muur te draaien.

Waar worden muurpluggen voor gebruikt?

Het is duidelijk dat muurpluggen synoniem zijn voor alle soorten pluggen die in de muur worden gemonteerd. Of het nu pluggen voor een betonwand zijn, gips muur pluggen of pluggen voor gipsplaat, muurpluggen zijn voor alle wanden geschikt.

Dit houdt wel een grote verscheidenheid in van veel diverse schroeven en pluggen.

Waar kun je een muurplug kopen?

Een muurplug kun je het best hier kopen

Wat is een nagelplug?

Een nagelplug heeft wat weg van de spijkerplug, alleen is deze voorzien van een schroef die in de muur wordt geslagen. Eerst boor je een gat in de muur, waar je zowel de plug met schroef in duwt. Vervolgens sla je met een hamer de schroef met de plug verder in de muur. De nagelplug is een eenvoudig te bevestigen plug.

Waar wordt een nagelplug voor gebruikt?

Voor het monteren van niet al te zware toepassingen kun je een nagelplug gebruiken. Juist omdat de nagelplug snel een eenvoudig in de muur geslagen wordt, hangen je je objecten snel op. De nagelplug is geschikt voor alle soorten ondergronden, zoals gips, steen en beton.

Waar kun je een nagelplug kopen?

Een nagelplug kun je het best hier kopen

Wat is een parapluplug (tuimelplug)?

De parapluplug wordt ook wel eens tuimelplug genoemd. Deze parapluplug is een vorm van een hollewandplug, alleen de paraplu plug is altijd van metaal. Aan de achterzijde van de paraplu plug zit een veer die in de holle ruimte wordt geschoven en vervolgens als een paraplu uit elkaar zal klappen. Hierdoor is de paraplu plug goed verankerd in de holle muur.

Waar wordt een parapluplug of tuimelplug voor gebruikt?

Net zoals een hollewandplug wordt de parapluplug gebruikt voor holle wanden, maar ook voor holle plafonds. De parapluplug is zeer geschikt voor het ophangen van wandlampen aan de muur of hanglampen aan het plafond.

Waar kun je een tuimelplug kopen?

Een tuimelplug kun je het best hier kopen

Wat is een plafondplug?

Net zoals een muurplug voor de muur geschikt is, is een plafondplug geschikt voor het plafond. Kenmerk van plafond pluggen is dat er een grote trekkracht op de plug staat en dat de plug dit moet kunnen houden.

Vaak wordt een plafond plug gebruikt om lampen aan het plafond te hangen. Ook de plafondplug is niet één bepaald soort plug, maar dit kan bijvoorbeeld een parapluplug zijn of een hollewandplug. Plafond pluggen zijn dan ook in allerlei variaties te verkrijgen.

Waar wordt een plafondplug voor gebruikt?

De plafond plug kan in alle soorten plafonds worden aangebracht. Wel moet je je afvragen welke plug bij welke schroef hoort en natuurlijk het type plafond. Voor een verlaagd plafond kun je het beste een parapluplug of een hollewandplug gebruiken.

Terwijl voor een massief plafond een betonplug beter zal passen. Bestaat je plafond uit gipsplaat, dan kun je ook kiezen voor een gipsplaatplug. Fischer heeft diverse soorten plafond pluggen van uitstekende kwaliteit.

Waar kun je een plafondplug kopen?

Een plafondplug kun je het best hier kopen

Wat zijn slagpluggen?

Fischer slagpluggen zijn hoogwaardige pluggen die bovendien gemakkelijk aan te brengen zijn. Maar hoe werken slagpluggen? Slagpluggen gebruiken is helemaal niet moeilijk, want het principe is hetzelfde als nagelpluggen en spijkerpluggen.

De spijker of schroef is reeds aangebracht in de plug en moet alleen nog verder in de wand geslagen worden. Wanneer je veel slagpluggen gaat gebruiken, dan zal je hiermee veel sneller klaar zijn dan het inboren van andere soorten pluggen.

Waar worden slagpluggen voor gebruikt?

Het antwoord op de vraag ‘hoe werken slagpluggen’ is wel duidelijk en komt overeen met het gebruik van nagel- en spijkerpluggen. Slagpluggen kunnen in vrijwel alle soorten wanden aangebracht worden.

Tijdens het inslaan zal de plug zichzelf goed aan de wand vasthechten. De Fischer slagpluggen zijn van hoge kwaliteit en zijn de beste soort slagpluggen die je kunt kopen. Met Fischer slagpluggen heb je een betrouwbaar merk waarvan je zeker weet dat ze een leven lang meegaan.

Slagplug
Slagplug

Waar kun je een slagplug kopen?

Een slagplug kun je het best hier kopen

Wat is een spijkerplug?

Een spijkerplug is hetzelfde type plug als de slagplug en de nagelplug. In de plug zelf zit een spijker, waarbij de plug en spijker ineens in een boorgat wordt geslagen met een hamer.

Dit in tegenstelling tot de slagplug en nagelplug is de spijkerplug niet voor alle wanden geschikt. In deze plug kan in plaats van een spijker ook een schroef zitten en zijn in de regel water steviger.

Waar wordt een spijkerplug voor gebruikt?

Spijkerpluggen zijn ideaal om te gebruiken in houttoepassingen. Niet zoals houten pluggen om een verborgen verbinding te creëren, maar wel om bijvoorbeeld houten plinten en regels aan de wand te bevestigen.

Waar kun je een spijkerplug kopen?

Een spijkerplug kun je het best hier kopen

Wat is een wokkelplug?

Een wokkelplug is een ideale gipswand plug. Een wokkelplug is een soort van kunststof schroef en plug ineen. Mede doordat wokkel pluggen van kunststof zijn, zijn ze goed te gebruiken in gipsplaten zonder de gipsplaten te beschadigen. De naam wokkel komt van de helixvorm, zoals wokkel pluggen eruit zien. Wokkel pluggen zijn absoluut niet geschikt voor zware toepassingen.

Waar wordt een wokkelplug voor gebruikt?

Vrijwel altijd worden wokkel pluggen gebruikt voor het monteren van gipsplaten aan de wand of aan een geraamte. De kunststof wokkel plug garandeert een snelle bevestiging en de kans op het afbrokkelen van de gipsplaten is veel kleiner dan bij andere soorten pluggen.

Wat is een ytong plug?

Ytong blokken zijn een merknaam voor cellenbeton of gasbeton blokken. Hiermee kan een dragende of niet dragende muur gebouwd worden. Fischer heeft voor het merk ytong speciale ytong pluggen uitgebracht.

Wanneer je dus een muur van ytong blokken bouwt en je wilt er objecten aan bevestigen, dan gebruik je het beste ytong pluggen. De ytong pluggen zijn hetzelfde als cellenbeton pluggen, met een schroefdraad aan de buitenzijde die gemakkelijk in het binnenste van een ytong blok hecht.

Waar wordt een ytong plug voor gebruikt?

Ytong plug wordt dus vooral gebruikt voor muren van ytong cellenbeton blokken. Uiteraard is het ook mogelijk om de ytong plug te gebruiken in cellenbeton blokken van andere merken.

Waar kun je het beste de gewenste plug kopen voor verschillende toepassingen?

Je kunt via bouwmarkten, houthandels of online de gewenste plug altijd vinden. De kosten kunnen best wat variëren daarom is het verstandig om eerst goed rond te kijken voor je de gewenste plug koopt. Zeker wanneer je er heel veel nodig hebt. Bij een bouwmarkt heb je best een redelijke variatie. De kosten zijn vaak wel redelijk hoog. De kwaliteit is gewoon goed mits je voor een goed merk kies zoals: Kelfort of Fischer.

Bij een houthandel is de variatie vaak wat minder daarom zal je al snel online terecht komen. Maar waar kun je dan het beste terecht? Alleen daar waar aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  1. Snelle levering binnen 24 uur.
  2. Goede garantie en leveringsvoorwaarden.
  3. Niet goed geld terug garantie.
  4. Goede kwaliteit.
  5. Een goede prijs.

Aan deze voorwaarden wordt bij deze webwinkel voldaan kijk hier

Pluggen verwijderen uit muur

Wanneer je een muur opnieuw gaat bekleden, dan kom je ongetwijfeld oude pluggen in de muur tegen. Een plug uit muur verwijderen is niet altijd even simpel, vooral als de plug diep in de muur zit.

Het hangt bij het pluggen verwijderen ook af welke plug je wilt verwijderen. Bij sommige pluggen, zoals een hollewandplug verwijderen kan het lastiger zijn. Of probeer maar eens slagpluggen te verwijderen als zij diep in de muur geslagen zijn. Pluggen verwijderen uit de muur kan dan ook op verschillende manieren. Soms heb je geluk en is het boorgat iets groter en zit de plug er los in. Met een tangetje is muurpluggen verwijderen dan heel gemakkelijk.

Maar hoe ga je een plug verwijderen die diep en strak in de muur zit? Je kunt veel soorten pluggen verwijderen door ze uit te boren.

Dit gaat dan vooral om kunststof pluggen. Gebruik hier een niet al te dikke boor voor. Door het boren zal de plug stuk gaan en naar buiten worden afgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk slagpluggen verwijderen.

Wil je een hollewandplug verwijderen? Deze plug zit aan de achterzijde van een holle muur verankert. Deze plug uit muur verwijderen doe je het beste door ze door te slaan. Gebruik een stalen of metalen staafje van dezelfde afmeting als de hollewandplug en sla de plug met een hamer door naar de andere kant van de wand.

Gipspluggen verwijderen kan met een schroevendraaier. De schroevendraaier moet kleiner zijn dan de gips plug, zodat je de plug kunt verwijderen. Gipspluggen verwijderen kan eventueel met een tangetje als de pluggen iets uit de muur steken. Na het verwijderen van de pluggen kun je de gaatjes gemakkelijk dichtsmeren en de wand afwerken.

Soms wordt er ook wel gebruik gemaakt van een kurkentrekker om een plug te verwijderen.

Altijd pluggen gebruiken in de wand en het plafond

Bij alle werkzaamheden waarbij je dingen aan de wand moet ophangen, van schilderij tot televisiestandaard, moet je pluggen gebruiken.

Welke plug je gebruikt is afhankelijk van de soort muur en het gewicht van het op te hangen object, zoals pluggen gipswand, als je een schilderij aan een gipswand wilt hangen. Wil je een leuke lamp maken voor aan de wand, een bankje of een mooie kast?

Kijk dan op onze website tussen de duizenden bouwtekeningen. Er is altijd wel iets leuks tussen te vinden en de tekeningen kunnen gebruikt worden door zowel beginners als gevorderden. Naast een mooi meubelstuk, tuinhuis of overkapping, zal je vooral genieten van de voldoening van het zelf creëren als je werkstuk gereed is.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.