Een eigen ombouw verwarming maken

Klaar om met een ontzettend leuk doe-het-zelf project te starten? Een project waarmee jij je woonkamer of welke kamer dan ook binnen enkele uren een enorme boost kan geven? Dan kan jij een ombouw verwarming maken! Dit is een leuk en doeltreffend project dat met een bouwtekening goed uit te voeren is.

Een ombouw verwarming maken is namelijk niet ingewikkeld, je moet de bouwtekening goed gebruiken om met eenvoud een prachtige ombouw verwarming te maken.

In dit artikel leg ik je uit wat je allemaal moet weten voor het maken van een ombouw voor je verwarming. Dit geeft jou de kans om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Ook ontdek je hoe jij je ombouw verwarming nog verder mooi kunt maken. Dit is tevens door iedere klusser te doen, want verven kunnen we allemaal toch? Benieuwd naar mijn tips en de bouwtekening voor een ombouw verwarming maken? Lees dan snel verder!

Kopen of zelf maken ombouw verwarming?

Beide opties hebben hen voor en nadelen.

Voordelen van kopen

  1. Geen tijd kwijt
  2. Geen bouwtekening nodig
  3. Gereedschappen heb je ook niet nodig

Nadelen van kopen

  1. Erg duur
  2. Beperkte afmetingen
  3. Lage kwaliteit

Waar goedkoop kopen?

Kies je toch liever voor kopen dan zelf maken. Let er dan op dat je dit bij een bedrijf doet dat goede voorwaarden heeft wat levering betreft en een goed retourbeleid. Via Google kun je deze wel vinden.

Voordelen zelf maken

  1. Hoge kwaliteit
  2. Onbeperkt wat afmetingen betreft
  3. Veel voldoening
  4. Benodigde gereedschappen heb je al in huis

Nadelen zelf maken

  1. Kost een beetje tijd
  2. Bouwtekening nodig. (dit bezwaar is niet heel groot want we hebben daar een mooie oplossing voor dit lees je verderop.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Verwarming ombouw zelf maken

De eerste stappen

Het is een doe-het-zelf project dat in eerste instantie wat minder vaak voorkwam. Maar naar mate de jaren vorderen kopen steeds meer mensen een huis zonder een ombouw verwarming. Dit zorgt ervoor dat we met de dag vaker tegen een lelijke radiator moeten aankijken.

Ik ben van plan daar verandering in te brengen met de ombouw verwarming bouwtekening. Met deze bouwtekening is het voor iedereen mogelijk om te beginnen met een ombouw verwarming maken. Dit bespaart je niet alleen geld, maar zorgt er ook voor dat je die lelijke (witte) radiator eindelijk kan verbergen. Ook maak je er een plekje bij om een mooie vaas op te zetten. Ook kan je er een foto venster van maken door verschillende fotolijstjes op de ombouw verwarming te plaatsen. Zat mogelijkheden dus! Lees snel het stappenplan dan kan het niet misgaan.

Het eerste stappenplan

Volg dit onderstaande filmpje voor alle stappen.

Tweede stappenplan zelf maken van een radiator ombouw

  1. Voorbereidingen
  2. Bouwen
  3. Afwerking

Stap 1: Voorbereidingen ombouw verwarming

De voorbereidingen bestaan uit:

  1. Inmeten
  2. Bouwtekening
  3. Materialen bestellen
  4. Gereedschappen

Stap 1.1: Inmeten

Een belangrijke voorbereiding van het bouwen van een ombouw is het inmeten van de radiator. Let er op dat je voldoende ruimte hebt voor, boven en naast de ombouw. Dit moet minimaal 5 centimeter zijn. De reden hiervan is dat je moet voorkomen dat het hout krom zou trekken wanneer het te warm wordt.

Daarnaast is het ook goed dat de warmte weg kan. Zou je het te dicht op de verwarming zetten dan kan er geen goede lucht circulatie plaats vinden. Hierdoor wordt de radiator dan niet goed benut en zal de ruimte niet goed verwarmd worden.

Stap 1.2: Bouwtekening

Om een goede start te maken voor het maken van je ombouw is een bouwtekening onmisbaar. Wat verderop in dit artikel laat ik zien waar je deze kunt vinden.

Stap 1.3: Materialen bestellen

Aan de hand van de gekozen bouwtekening kun je nu de materialen bestellen. Op elke tekening vind je een handige materialenlijst. Zo weet je zeker dat je alles kunt bestellen. Op deze materialen lijst vind je per item precies terug wat je nodig hebt.

Stuur deze lijst door naar het bedrijf waar je de materialen gaat bestellen.

Stap 1.4: Gereedschappen

Zoek de benodigde gereedschappen bij elkaar. Het is namelijk handig om te weten wat je nodig hebt. Wat heb je nodig?

  1. Accuboormachine
  2. Afkortzaag of handzaag
  3. Blokhaak
  4. Boortjes
  5. Cirkelzaag
  6. Rolmaat
  7. Potlood
  8. Waterpas

Heb je niet alles zelf in huis geen probleem je hebt vast wel een familielid of kennis dit dit wel heeft.

Stap 2: Bouwen

Druk daarom eerst de bouwtekening af. Aan de hand van de bouwtekening ga je nu aan de slag met het bouwen van de ombouw. Werk altijd op een vlakke vloer. Dan werk je het fijnste en dat geeft ook het beste resultaat. De tekeningen kun je stap voor stap volgen.

Begin met alles op maat te zagen. Leg tijdens het bouwen de bouwtekening altijd in de buurt zodat je snel kunt kijken wanneer je even twijfelt.

Stap 3: Afwerking

Nu je helemaal klaar bent met bouwen is het als laatste tijd om de ombouw netjes te schilderen. Schuur daarom het hout zo glad mogelijk met schuurpapier. Je kunt dit met de hand doen of met een schuurmachine. Maak je gebruik van een schuurmachine let er dan op dat je niet teveel drukt op een bepaald punt. Want dan krijg je putjes en dat zie je wanneer je hout is geschilderd.

Voor het schilderen kies je verf dat warmte bestendig is. Zo voorkom je dat de verf er af gaat bladderen. Je kunt de verf met een roller op het hout aanbrengen of met een kwast. Dit is afhankelijk van wat jij zelf het fijnste vindt. Kies in beide gevallen een roller of kwast die geschikt is voor de verf die je gebruikt.

De kleur die je kiest is afhankelijk van de kleuren van je meubelen. Heb je meubelen in een ral kleur 9010 dan kies je voor de ombouw dezelfde kleur of een bijpassende kleur. Natuurlijk is alles geheel afhankelijk van jouw smaak.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Check deze pagina voor meer informatie!

Met een bouwtekening een Radiator ombouw maken

Zoals ik je al vertelde gaan we met een bouwtekening een ombouw verwarming maken. Schrik niet, want een bouwtekening is niet ingewikkeld. Als je voor het eerst een bouwtekening gebruikt kan het even wennen zijn, maar bouwtekeningen zijn makkelijker in het gebruik dan dat jij waarschijnlijk denkt. Het voornaamste doel van de bouwtekening is om je te voorzien van alle informatie die jij mogelijk nodig zou kunnen hebben.

Zo ontvang je bij een bouwtekening voor een ombouw verwarming maken ten eerste informatie over de materialen die in jouw bezit dienen te komen. Want welke houtsoort heb je nodig en in welke afmetingen? Dit is op de bouwtekening te vinden. Ook de wijze waarop jij de ombouw verwarming gaat maken is nauwkeurig te vinden op de overzichtelijke bouwtekening.

Doordat je met een bouwtekening gaat werken kan je de kosten besparen die je anders aan een dure ombouw verwarming kwijt was geweest.

Je kunt overigens na het maken van de ombouw verwarming ook nog je ombouw verwarming in de kleur verven die het best bij jouw huidige inrichting past. Kijk goed naar je huidige meubels om de juiste kleur voor jouw nieuwe ombouw verwarming te vinden. Zo kan je zelf een prachtige ombouw verwarming maken!

Bouwtekening voor een verwarming ombouw maken

De bouwtekening om een ombouw verwarming maken te realiseren is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Meer dan tienduizend bouwtekeningen, allemaal om jou te helpen bij het realiseren van iedere bouwdroom. Van een ombouw verwarming maken tot je eigen bed van steigerhout. Voor in de tuin meubels maken? Dan kan je ook kiezen om je tuinmeubels te maken met mijn bouwtekeningen. Hier zijn ook alle bouwtekeningen van te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Dit zorgt ervoor dat je kunt besparen op de kosten die je anders kwijt zou zijn in een meubelzaak. En dat zou wel eens op kunnen lopen tot vele duizenden euro’s.

Dus wil jij direct beginnen met een ombouw verwarming maken en meer te weten komen over mijn bouwtekeningenpakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Jolie over een ombouw verwarming maken

Je eigen ombouw verwarming maken doe je met goede bouwtekeningen

Als je nog aanvulling hebt op dit artikel of vragen over dit artikel zet dit dan in de reactie.

Categories: Radiatorombouw

One Response

  • Wat een leuke, geldbesparende, tips! Ik ga het eens proberen met iets eenvoudigs en dan door naar een tuinhuisje!

X