Vroeger maakte we al het speelgoed van hout. En dat zag er meer dan geweldig uit. Het nostalgische maar tijdloze ontwerp van houten speelgoed heeft ervoor gezorgd dat het nu weer hip is om speelgoed van hout te maken. Deze ambacht kunnen nog maar weinig mensen echt uitoefenen. Dat terwijl jij ook gewoon houten speelgoed kunt maken. Neem bijvoorbeeld een speelgoed containerschip, waar wij vroeger allemaal wel mee hebben gespeeld. In mijn tijd had echt iedereen een speelgoed containerschip. Tegenwoordig zie je ze alleen in speciaalzaken. En dan betaal je pas echt de hoofdprijs.

Ik wil jou helpen om voor jouw kind, of simpelweg als een cadeau voor een neefje of nichtje, een speelgoed containerschip te maken. Het is een van de leukste cadeau’s die je kunt verzinnen. Dan hebben we het er nog amper over gehad hoe origineel je bent als je met een speelgoed containerschip als cadeau voor de dag komt.

Wil jij direct kunnen beginnen met een speelgoed containerschip maken? Lees dan vooral snel verder!

Voordat we beginnen: wat jij moet weten

Als je meteen de bouwtekening wilt downloaden om een speelgoed containerschip te maken, dan kan je onderaan deze pagina een link vinden om hier meer over te ontdekken. Als je verstandig bent, lees je eerst wat ik je heb te vertellen over het maken van zo’n schip.

Het maken van een speelgoed containerschip is vooral een project waar de tijd in de afwerking gaat zitten. Je kunt een simpel schip maken binnen een aantal uur. Maar het is veel leuker om een speelgoed containerschip te maken waar alles een kleurtje heeft en er daardoor nog leuker mee gespeeld kan worden.

De spullen voor het maken van een speelgoed containerschip hebben veel mensen al deels in huis liggen. De benodigde materialen zijn beschreven op de bouwtekening voor het maken van dit schip. Daardoor hoef je niet te gaan gokken of urenlang na te denken welke materialen je nodig hebt.

Alle materialen die jij nodig hebt, heb ik alvast weergegeven op de bouwtekening met de bijbehorende afmetingen. Zoals ik al zei, hebben veel klussers al enkele materialen in hun huis liggen die ze hiervoor nodig hebben. Kijk daarom eens goed rond, want zo kan je toch aardig wat geld besparen.

Hoe lastig is dit project eigenlijk Fred?

Het helpt als je al vaker met zulke doe-het-zelf projecten hebt gewerkt. Omdat het af en toe precisiewerk is, zal je als beginner zeker meer tijd aan dit project kwijt zijn. Maar dat vinden gelukkig veel doe-het-zelvers niet erg, want dit is onze hobby.

Een speelgoed containerschip moet ook mooi zijn en daar is simpelweg tijd voor nodig. Als je een geweldig cadeau wilt maken, hoort daar de investering van tijd bij. En zoals ik je al vertelde, gaat die tijd vooral in de afwerking zitten. Want daar kan jij de grootste stappen maken. De containers kunnen zo speciaal gemaakt worden als jij zelf wilt, door bijvoorbeeld namen hierop te schrijven en alle containers een leuk kleurtje te geven.

Ik kan je garanderen, dat je na afloop van het maken van een speelgoed containerschip helemaal gelukkig bent met het resultaat. En ik weet wel heel erg zeker, dat er iemand is die nog veel gelukkiger dan jou gaat zijn..

Je kunt de speelgoed containerschip bouwtekening hier downloaden!

Al mijn bouwtekeningen, wat er duizenden zijn, kan je vinden in Fred’s Bouwtekeningenpakket. Het pakket heb ik over de afgelopen jaren flink uitgebreid met de meest uiteenlopende bouwtekeningen. Dat betekent dat je altijd wel dat kunt maken wat je wilt maken. Want we stoppen natuurlijk niet na het bouwen van een speelgoed containerschip met doe-het-zelf projecten.

Een leuk voorbeeld, is het maken van een schommel of zelfs een boomhut. Dat is allebei mogelijk met dit pakket. Maar voor jezelf zijn er ook veel meubels die met de bouwtekeningen te maken zijn. Heb je ooit al eens gedacht aan een nieuwe (grote) eettafel? Of een iconische kloostertafel? Je kan het straks allemaal zelf maken met de bouwtekeningen die ik voor je heb.

Het bouwtekeningenpakket downloaden van Fred’s Bouwtekeningen? Start nu met klussen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Houten speelgoed containerschip zelf maken

Houten speelgoed containerschip zelf maken

Speelgoed containerschip kopen of maken?

Twijfel je nog of je zelf aan de slag wil gaan of wil kopen? Hieronder de voor en de nadelen op een rij gezet.

Voordelen van kopen

 1. Binnen een dag in huis
 2. Geen klustijd
 3. Gereedschappen niet nodig
 4. Bouwtekening is ook niet nodig

Nadelen van kopen

 1. Erg duur
 2. Lage kwaliteit
 3. Geen voldoening die je hebt wanneer je zelf zou maken

Wanneer je een speelgoed containerschip wilt kopen waar kun je dit het beste doen?

Loop je er tegenaan dat je eigenlijk te weinig tijd hebt om er zelf mee aan de slag te gaan? Dan heb je de optie om te kopen. Waar kun je dit het beste doen? Je kunt naar een speelgoedwinkel gaan maar meestal valt daar het assortiment erg tegen. Het is ook logisch omdat een speelgoedwinkel heel veel verschillende soorten speelgoed moet hebben staan. Ze kunnen niet alles op voorraad nemen. Maar dat is voor jou natuurlijk niet handig.

Gelukkig is er een betere optie. Je speelgoed containerschip online bestellen. Let er dan wel op dat het een webwinkel is die betrouwbaar is en goede leveringsvoorwaarden heeft. Ook het retourbeleid is belangrijk. We hebben hier een goede winkel voor gevonden. Kijk maar hier

De voordelen van een speelgoed containerschip zelf maken

 1. Je kunt het heel goedkoop bouwen
 2. Makkelijk te maken met behulp van onze bouwtekening
 3. Een super leuk project om te maken
 4. Veel voldoening en waardering
 5. Gereedschappen heb je al in huis.
 6. Hout heb je waarschijnlijk ook allemaal al in huis. Zeker wanneer je vaker klust.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent klustijd kwijt
 2. Een bouwtekening is onmisbaar. Hier hebben we zoals je al hebt kunnen zien een goede oplossing voor.

Mijn conclusie is dat je lekker zelf aan de slag moet gaan met het bouwen van je containerschip.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Laat het hier onder in een reactie weten