Home » Blog » Hoe maak ik een steigerhout bartafel?

Hoe maak ik een steigerhout bartafel?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je kent het vast wel, even lekker met wat vrienden of familieleden in de bar een drankje drinken tijdens een feestje of verjaardag. Het geeft aan iedere festiviteit sfeer en dat is daarom ook een goede reden om een bartafel in huis te halen. Bij sommige keukenmakers kan je ervoor kiezen om een bartafel in te laten bouwen. Dit kost al snel vele honderden euro’s. In dit artikel vertel ik je echter hoe je zelf een bartafel kunt bouwen en wel van steigerhout. Een steigerhout bartafel is een prachtige toevoeging voor je huis en je gasten zullen het ook vast en zeker op prijs stellen dat ze aan jouw nieuwe steigerhout bartafel een lekker drankje kunnen drinken of wat nootjes kunnen verorberen.

Verder lees je hier hoe het maken van een eigen steigerhout bartafel in zijn werk gaat en hoe jij andere meubels kunt maken die goed bij een steigerhout bartafel passen. Want een steigerhout bartafel is natuurlijk pas echt af als jij deze voorziet van verschillende houten barkrukken.

Klaar om meer te weten te komen over het maken van een steigerhout bartafel en andere meubels? En wil je weten waar jij de juiste bouwtekening hiervoor kunt vinden? Ga dan snel verder met lezen en wie weet ben jij binnenkort wel in het bezit van een steigerhout bartafel!

Een steigerhout bartafel maken

Je steigerhout bartafel komt er niet zomaar, je moet wel gemotiveerd en aandachtig te werk gaan. Doordat je gebruik maakt van een bouwtekening is het gelukkig mogelijk om het grootste gedeelte van het bouwproces in goede lijnen te laten verlopen doordat de bouwtekening je precies vertelt wat en wanneer je iets moet doen.

Je bartafel moet namelijk heel stevig zijn en er zal vast wel eens op geleund worden. Stabiliteit is daarom heel belangrijk. Je kunt dit natuurlijk testen door meerdere malen na te kijken of de steigerhout bartafel stabiel is als je er op leunt. Maar dat is natuurlijk niet de manier waarop je wil bouwen. Volg het onderstaande stappenplan dan zit je altijd goed.

Stappenplan

 1. Voorbereidingen
 2. Bouwen
 3. Afwerken

Stap 1: Voorbereidingen

Goede voorbereidingen zijn wel heel belangrijk. Voor je kunt gaan bouwen moet je het volgende weten:

 1. De locatie
 2. Gewenste afmetingen
 3. Bouwtekening
 4. Materialen bestellen

Stap 1.1: De locatie

Het belangrijkste is om de gewenste locatie te weten.

 1. Waar wil je deze tafel precies gaan zetten? Dus: komt hij binnen, buiten of onder je afdak te staan?
 2. Hoeveel ruimte heb je daar? Zorg dat je voldoende ruimte hebt om je barkrukken kwijt te kunnen. Zorg dat je tafel bereikbaar is om de drankjes en hapjes er op te kunnen zetten ook als hij vol zit.
 3. Voor hoeveel mensen moet deze tafel geschikt zijn? Is het voor een feestje of alleen voor je gezin?

Geef voor jezelf antwoord op de bovenstaande vragen zodat je de gewenste afmetingen kunt bepalen

Stap 1.2: Gewenste afmetingen

Nu je de locatie weet en antwoord hebt gegeven op het aantal mensen dat aan de tafel moet kunnen kun je de gewenste afmetingen bepalen. Maak de tafel voldoende ruim om er lekker aan te zitten. De hoogte van de tafel is afhankelijk van hoe hoog je zelf bent.

Stap 1.3: Bouwtekening

Zoek nu de gewenste bouwtekening erbij. Je hebt keuze uit veel verschillende tafels. Het is daarom de moeite waard om daar even goed naar te kijken. Heb je de gewenste tafel gevonden dan druk je die bouwtekening af. Op elke bouwtekening staat een materialenlijst aan de hand van deze materialenlijst kun je heel makkelijk alles bestellen.

Stap 1.4: Materialen bestellen

Je materialen kun je op verschillende manieren bestellen. Je kunt de materialen bestellen via:

 1. Houthandel
 2. Bouwmarkten
 3. Internet
Houthandel

Bij een houthandel is het kopen van je materialen goed te doen. Je betaald over het algemeen wel redelijk veel voor je hout. Meestal zijn de houthandels voor bepaalde materialen heel goedkoop. Op alle andere materialen zitten ze dan wel wat hoger. Het kan zeker de moeite waard zijn om er even langs te gaan. Het nadeel is wel dat je zelf een kar nodig hebt om je hout thuis te krijgen.

Bouwmarkten

Via een bouwmarkt kun je de materialen ook kopen. De meeste bouwmarkten hebben alles op voorraad wat je nodig hebt. Al zijn ze wel erg beperkt wat de verschillende lengtes betreft. Daarnaast kunnen de prijzen aardig oplopen bij de bouwmarkten. Hier moet je ook zelf met je hout slepen.

Internet

Via internet is verreweg de beste optie. Je kunt qua prijzen zelf goed vergelijken. Je hout wordt netjes thuis afgeleverd. Let altijd wel even goed op de garantie en leveringsvoorwaarden.

Stap 2: Bouwen

Hoe begin je met bouwen? Leg de tekening naast je. Volg stap voor stap de afgedrukte tekening. Werk altijd van een vlakke vloer dat werkt het beste. Boor de schroefgaten voor zo voorkom je dat je hout gaat splijten.

Stap 3: Afwerken

Wanneer alles klaar is kun je het hout gaan beschermen tegen intrekkend vocht. Je kunt kiezen voor een beits in elke gewenste kleur. Het is wel verstandig om je hout te beschermen zo gaat het veel langer mee en dit zal houtrot voorkomen.

Barkruk voor je steigerhout bartafel maken

Je steigerhout bartafel is pas echt af wanneer jij deze voorziet van mooie zelfgemaakte barkrukken. Deze barkruk kan jij maken met de bouwtekening uit mijn bouwtekeningenpakket. Ook het bouwen van een barkruk is een verre van lastig bouwproject. Jij kunt door de bouwtekening te volgen binnen korte tijd een mooie barkruk maken voor jouw nieuwe steigerhout bartafel!

Ook tal van andere meubels zijn te bouwen met deze bouwtekeningen. Wil je weten waar je deze kunt vinden? Lees dan snel verder!

Bouwtekening steigerhout bartafel

Een bartafel van steigerhout maken kan niet zonder een goede bouwtekening. En goede bouwtekeningen zijn precies wat jij kan vinden in Freds Bouwtekeningenpakket. De vele duizenden bouwtekeningen die jij in dit pakket kunt vinden helpen jou bij het creëren van de mooiste meubels. Je kunt van alles bouwen met dit pakket, zo is het bouwen van een eettafel met stoelen of het maken van een complete set tuinmeubels geen probleem.

Iedere bouwtekening is zo gebruiksvriendelijk mogelijk opgesteld zodat je weet wat je moet doen om een bepaald meubel in elkaar te zetten. Ben jij klaar om je nieuwe steigerhout bartafel te maken? En wil je hier ook barkrukken bij maken? Lees dan hier hoe jij aan dit bouwtekeningenpakket kunt komen

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Steigerhout bartafel maken doe je zelf
Steigerhout bartafel maken doe je zelf met de juiste bouwtekeningen

Een steigerhout bartafel maak je zelf met de juiste bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.