Home » Blog » Steigerhout » Van alles over geschaafd steigerhout

Van alles over geschaafd steigerhout

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geschaafd steigerhout, het is een populair fenomeen dat vooral de laatste maanden erg vaak voorkomt. Deze mooie strakke planken maken ieder meubel tot een waar kunstwerk. Doordat steigerhout op dit moment tegen een fatsoenlijke prijs verkrijgbaar is wordt het steeds vaker en vaker door Nederlanders gekocht. Bij vrijwel iedere bouwmarkt kan het gekocht worden, wat het tot een absolute topper maakt. Geschaafd steigerhout is zeer snel te beitsen waardoor de levensduur ook nog eens eenvoudig verlengd kan worden. De vele voordelen van geschaafd steigerhout zijn dus al voldoende reden om voor deze steigerhout soort te kiezen wanneer jij een meubel gaat maken.

Je kan in dit artikel van alles over geschaafd steigerhout lezen. Vooral hoe jij meubels kunt maken van geschaafd hout kan erg leerzaam zijn. Wat jou gaat helpen bij het creëren van de mooiste meubels zijn de juiste bouwtekening. Daar kan je meer over lezen in de laatste alinea. Ben jij klaar om de mooiste meubels van geschaafde steigerhouten planken te maken en te lezen over hoe jij geschaafde steigerhouten planken kunt bemachtigen? Lees dan snel verder!

Ruw of geschaafd steigerhout kiezen?

Wil je ruw of geschaafd hout kiezen? Elke situatie is anders. De keuze maakt je meestal aan de hand van wat het beste bij jouw zelf past en wat het mooiste in je je huis staat. Heb je ruwe houten meubelen dan kies je voor een nieuw meubel ook ruw hout.

Voordelen van Ruw hout

 1. Goedkoper dan geschaafd hout
 2. Mooie robuuste uitstraling

Nadelen van Ruw hout

 1. Kans op splinters in je huid (dit kun je oplossen door de zaagkanten even te schuren)
 2. Je moet er echt van houden past niet overal bij

De voordelen van geschaafd steigerhout

 1. Het hout is heel glad
 2. Maatvast
 3. Past bij veel verschillende interieurs

Enkele nadelen van geschaafd hout

 1. Prijs is redelijk hoog
 2. Niet overal verkrijgbaar maar dit wordt wel steeds meer

Geschaafd steigerhout kopen

Waar kun je dit hout kopen?

 1. Bouwmarkten
 2. Houthandels
 3. Online

Bouwmarkten

Momenteel is geschaafd steigerhout vooral te koop in de verschillende doe-het-zelf zaken en bouwmarkten die Nederland kent. Doorgaans is geschaafd steigerhout wel iets duurder dan de ruwe versie van steigerhout, vooral omdat geschaafd steigerhout grondiger bewerkt is in tegenstelling tot de standaard versie. Daarnaast is het aanbod wel redelijk beperkt in de bouwmarkten wat verschillende lengtes betreft

Met beide vormen van steigerhout, normaal steigerhout en geschaafd steigerhout, kan jij meubels maken. Vrijwel alle andere soorten van steigerhout kan jij echter ook nog goedkoper krijgen. Gebruikt steigerhout is bijvoorbeeld te verkrijgen tegen een scherpe prijs bij bijvoorbeeld bouwplaatsen. Gebruikt steigerhout is echter wel lastiger te verven omdat het veel ruwer is dan geschaafd steigerhout.

Nog een nadeel is dat je zelf met je hout moet gaan slepen. Dus je een kar nodig hebt.

Houthandels

Via een houthandel bij jou in de buurt is dit geschaafde hout ook verkrijgbaar. Het voordeel is dat houthandels meestal over een groter aanbod beschikken dan de standaard bouwmarkt. Je kunt ook voor langere lengtes terecht bij een houthandel. Vaak willen ze het wel thuis bezorgen maar dan rekenen ze wel fors voor bezorgkosten.

Online

Het goedkoopste ben je over het algemeen online. Je hebt enorm veel keuze uit verschillende bedrijven die dit hout aanbieden. Daardoor kun je snel een prijsvergelijking maken. Dit is ideaal om zo goedkoop mogelijk je hout binnen te krijgen. Let via internet inkopen er wel op dat de garantie en leveringsvoorwaarden goed zijn. Dit wordt vermeld op de website van het bedrijf waar je zaken mee doet. Soms kan het hout wel goedkoop zijn maar dan zijn de verzendkosten weer best hoog. Let daar op goed op.

Verven van geschaafd hout

Geschaafd steigerhout kan je ook nog verven middels diverse verfwashes. Verfwashes geven het steigerhout een unieke tint waar je mensen mee kunt verbazen. De kosten van een verfwash zijn doorgaans laag, zodat jij al tegen een mooi bedrag een uniek meubel kunt maken van geschaafd steigerhout.

Ga eens langs bij je lokale doe-het-zelf zaak om je te laten informeren over verfwasjes en geschaafd hout in combinatie met het maken van meubels. Zo weet je precies waar jij op moet letten wanneer je met een bepaalde verfwash te werk gaat.

Je kunt prachtige meubels maken van geschaafd steigerhout. Of je het nu verft of niet, dit geschaafde steigerhout zorgt dat ieder meubel een uniek uiterlijk krijgt. Wil je weten hoe je aan de bouwtekeningen voor geschaafd steigerhout kunt vinden? Lees dan snel de laatste alinea!

Meubels maken van geschaafd hout

Het is natuurlijk hartstikke leuk om van alles te lezen over hout dat geschaafd is. Maar het maken van geschaafde steigerhouten meubels is natuurlijk het leukst. Want geschaafd steigerhout geeft ieder meubel een prachtig en uniek uiterlijk. Je hebt al kunnen lezen hoe jij geschaafde steigerhouten planken kunt bemachtigen maar nog niet hoe je de bouwtekeningen kunt vinden om meubels te maken van geschaafd steigerhout. De bouwtekeningen voor meubels van geschaafd steigerhout en tal van andere houtsoorten vind je in Freds Bouwtekeningenpakket. Met deze bouwtekeningen kan jij meubels voor iedere toepassing maken.

Een bed voor je slaapkamer maken van steigerhout of juist een bureau van eikenhout bouwen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de vele meubels die jij met dit bouwtekeningenpakket kunt maken. Tienduizend bouwtekeningen zijn te vinden in dit pakket, dus het duurt wel even voordat jij door de bouwtekeningen heen bent.

Wil je weten welke bouwtekeningen er nog meer in het bouwtekeningenpakket van Fred te vinden zijn? Of wat er nog meer in dit pakket zit? Klik dan snel hier om meer over dit bouwtekeningenpakket te weten komen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Geschaafd steigerhout
Geschaafd steigerhout

Met geschaafd hout maak je de mooiste meubelen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.