Het lijkt allemaal zo makkelijk, een scheidingswand maken. Dit is echter een uitdagend doe-het-zelf project dat je absoluut niet te licht moet opvatten. Natuurlijk is het mogelijk om binnen korte tijd een scheidingswand te maken, echter moet je er dan niet vanuit gaan dat de scheidingswand er representatief uit zal zien. Een scheidingswand, die maak je helemaal zelf en wel met een bouwtekening. Dit doe-het-zelf project is een project waarbij je volledig los kan gaan. Je kan je scheidingswand er namelijk uit laten zien zoals je dat zelf wilt. Je hebt complete controle op het uiteindelijke eindresultaat. Het enige wat je moet doen, is het echt willen maken van een leuke scheidingswand.

De kosten voor een scheidingswand maken zijn beduidend lager dan wanneer je een scheidingswand bij een meubelzaak zou kopen. Afhankelijk van jouw creatieve skills, is het mogelijk om een uiterst unieke scheidingswand te maken voor in de slaapkamer. Hoe vet is het om een scheidingswand te maken die bijvoorbeeld overloopt in de kleur van je muur of behang? Inderdaad, heel erg vet. En een scheidingswand maken doe je helemaal zelf met de bouwtekening van Fred. Meer weten over een scheidingswand maken? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik een scheidingswand maken?

En daar zijn we weer, we kunnen weer aan de slag met een nieuw doe-het-zelf project, namelijk het maken van een scheidingswand. Wat ik zelf zo leuk vind aan het maken van een scheidingswand is dat je duidelijk in de scheidingswand je eigen invloeden kunt verwerken. Helemaal als je een beetje goed kan schilderen is het maken van een scheidingswand een fantastisch doe-het-zelf project.

Aan de hand van de scheidingswand bouwtekening kan jij dus je eigen scheidingswand maken. Waarom deze bouwtekening zo nodig is?

  • Je leest precies in welke afmetingen de houten planken verkregen moeten. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om deze planken zelf in de juiste afmetingen te zagen of om dit te laten doen. Als je dit laat doen, ben je weliswaar duurder uit maar weet je zeker dat de planken goed gezaagd zijn. Als jij hier zelf goed in bent, raad ik je absoluut aan dit zelf te doen, dit scheelt je namelijk alleen maar tijd.
  • Vind je het altijd lastig om te bepalen welke stap de volgende is tijdens de bouw van een meubel? Dan is de bouwtekening jouw nieuwe beste vriend, want hier lees je precies in welke volgorde jij de scheidingswand, en ook alle andere meubels, in elkaar moet zetten. Hierdoor hoef je je niet voortdurend af te vragen of je wel op de juiste manier bezig bent.

Je scheidingswand personaliseren

Ik vertelde je in het begin van dit artikel er al meer over, het personaliseren van je scheidingswand om zo een unieke scheidingswand te kunnen maken. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is wel voor je scheidingswand mogelijk. Je kunt je scheidingswand namelijk, bij het gebruik van vrijwel iedere houtsoort, verven in praktisch iedere stijl. Vooral als je gebruik maakt van steigerhout is het mogelijk om een hele mooie scheidingswand te maken. Het enige wat van je wordt gevraagd is een stukje creativiteit, en dat helpt je bij het maken van jouw nieuwe scheidingswand.

Bouwtekening voor een scheidingswand maken

Om je scheidingswand te maken, hoef je alleen nog in het bezit te komen van de correcte bouwtekening. Deze bouwtekening om een scheidingswand mee te maken zit in mijn bouwtekeningenpakket met in totaal meer dan tienduizend bouwtekeningen. Wat je dus ook zou willen maken, vanaf vandaag is dat allemaal mogelijk!

Want behalve een scheidingswand kan je nog veel en veel meer maken. Denk eens aan het maken van een mooie loungebank van steigerhout of je eigen bed. Of toch een bureau om goed aan te kunnen werken? Het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen van Fred!

Meer weten over dit bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier meer over!

Scheidingswand maken

Scheidingswand maken

Met goede bouwtekeningen is een scheidingswand maken makkelijk