Home » Blog » Bed » Steigerhout bedstee maken? Ik help je!

Steigerhout bedstee maken? Ik help je!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Zelf een steigerhout bedstee maken, het klinkt heel uitdagend maar is het ook haalbaar? Ja! Dat is het zeker en nog goed ook. Want jij kunt zelf in korte tijd een prachtige steigerhout bedstee maken waar jouw kinderen met veel plezier van kunnen genieten. Een reguliere steigerhout bedstee in de gemiddelde meubelwinkel kost al snel veel geld. Maar als jij zelf een steigerhout bedstee zou maken, ben jij een stuk minder kwijt. Een prachtige steigerhout bedstee maken voor weinig geld, het is allemaal mogelijk maar wel met een bouwtekening.

En waar vind je zo’n bouwtekening? Die vind je in mijn bouwtekeningenpakket waar meer dan tienduizend bouwtekeningen in verzameld zijn om jou en vele andere klussers te helpen bij het realiseren van de leukste bouwprojecten. In dit artikel vertel ik je precies wat jij moet doen om een steigerhout bedstee te maken en hoe jij de keuze voor het juiste steigerhout kunt maken. Want er zijn behoorlijk wat verschillen tussen de verschillende soorten steigerhout die jij kunt gebruiken voor jou steigerhouten bedstee. De kosten van oud en nieuw steigerhout variëren behoorlijk, maar je kunt ervan uitgaan dat je met oud steigerhout vrijwel altijd goedkoper uit bent. Meer weten over hoe jij zelf een steigerhout bedstee kunt maken? Lees dan snel verder!

Zelf een steigerhout bedstee maken met een bouwtekening

Of je nu al wel of geen ervaring met het bouwen middels bouwtekeningen hebt, je kunt meteen van start. Je leert gaandeweg werken met bouwtekeningen om je eigen meubels te maken. Doordat je zelf een bouwtekening gebruikt om je eigen meubel te maken, kan je dus terwijl jij je meubel of in dit geval je steigerhout bedstee maakt nog vele aanpassingen doorvoeren. Wil jij bijvoorbeeld dat jouw steigerhout bedstee extra lades krijgt? Of dat je steigerhout bedstee een stuk hoger wordt dan dat de bouwtekening oorspronkelijk aangeeft? Dan is dat allemaal mogelijk omdat je bij het zelf maken van meubels eindeloos invloeden aan jouw nieuwe meubel kunt toevoegen.

De bouwtekening geeft precies weer welke afmetingen jij de planken moet zagen en op welke manier jij vervolgens de planken kunt omvormen tot een prachtig steigerhout bedstee waar jouw kinderen met plezier van kunnen genieten. Een mooie steigerhout bedstee maken is met de bouwtekening mogelijk omdat je ook nog eens zelf tijd kunt stoppen in het waarborgen van de robuustheid en kwaliteit van je steigerhout bedstee. Je kunt er zelf namelijk voor kiezen met materialen van hoge kwaliteit te werken in plaats inferieure materialen.

Oud of nieuw steigerhout, wat moet je kiezen?

Beide soorten van steigerhout zullen zorgen voor een mooi eindresultaat, maar toch kan je met nieuw steigerhout een nog mooiere steigerhout bedstee maken. Het vinden van nieuw steigerhout is vrij eenvoudig, want de meeste bouwmarkten kunnen je voorzien van nieuw steigerhout. Oud steigerhout vinden voor je steigerhout bedstee is daarentegen wel wat lastiger, want daarvoor zul je naar bouwplaatsen moeten gaan of mensen contacteren via Marktplaats. Oud steigerhout, ook wel gebruikt steigerhout, is goedkoper maar ook lastiger te vinden dan nieuw steigerhout.

Bouwtekening voor het maken van een steigerhout bedstee

De bouwtekening voor een steigerhout bedstee is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket, met nog eens duizenden bouwtekeningen waarmee jij al jouw andere meubels en bouwwerken kunt maken. Wil jij je eigen bank maken? Of een bed van steigerhout? Alles is mogelijk met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Alle bouwtekeningen zijn overzichtelijk en gebruiksvriendelijk getekend zodat jij op ieder moment precies weet wat je moet doen om een prachtig meubel te maken. Klaar om meer te weten te komen over het bouwtekeningenpakket? Of ben je benieuwd welke bouwtekeningen er in dit pakket zitten? Klik dan nu hier!

Steigerhout bedstee
Steigerhout bedstee

Zelf een steigerhout bedstee maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

  1. Wat een leuk artikel! Wij zijn op zoek naar een bedstee voor onze dochter; maar ze zijn idd onbetaalbaar. Dus zelf bouwen maar. Alleen krijg ik niets als ik op de bouwtekeing voor de steigerhouten bedstee klik. Kan het zijn dat daar een foutje in zit?
    Zou ontzettend graag een bouwtekening hebben, dan kan ik aan de slag!
    Hoop dat dat mogelijk is!!

    met vriendelijke groet,
    Monique van Halm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.