Steigerhout meubels maken, het is iets dat we op het moment steeds vaker in Nederland terugzien. Veel Nederlanders steken de handen uit de mouwen en gaan aan de slag met het zelf maken van meubels. Waar een enorm deel voor kiest is steigerhout meubels maken. Waar we een jaar of vijf geleden nog nauwelijks meubels met steigerhout zagen, maken we nu een opleving van steigerhout mee. De stijging van het aantal mensen dat begint met steigerhout meubels maken is trouwens niet ongewoon, dit zagen we jaren geleden ook met houtsoorten als eikenhout. Steigerhout is ook nog eens een uitstekend bewerkbare houtsoort, waardoor je aardig kan experimenteren met de meubels die je maakt.

Zelf kan je ook steigerhout meubels maken en dat doe je middels bouwtekeningen. Zonder een bouwtekening kan je op geen manier gestructureerd werken waardoor je vaak onveilige constructies bouwt. Dat willen we voorkomen en dat kan alleen met een bouwtekening. Het maken van zwakke constructies levert onnodige kosten op en kost extra tijd.

Benieuwd welke steigerhout meubels jij kan maken? Dan raad ik je aan snel verder te lezen!

Wat heb ik aan een bouwtekening

Voordat je natuurlijk met een bouwtekening begint, is het wel zo handig om te weten wat je precies met een bouwtekening kunt. Dat is behoorlijk wat, zoals je ook zal merken als je eenmaal begint met steigerhout meubels maken met een tekening. De voordelen van een bouwtekening zijn onder andere;

  • Dat je bijvoorbeeld bij steigerhout meubels maken precies weet welke materialen er gekocht moeten worden. Je hoeft dus niet te gokken welke schroeven of welke planken en nodig zijn, daar helpt de bouwtekening je bij;
  • Ook weet je in welke afmetingen het hout moet worden aangeschaft. Je kunt dus alvast de planken in de correcte afmetingen laten zagen of dit zelf doen, scheelt ook weer aardig wat werk;
  • Je ziet vooraf een schets van het uit te voeren project. Je weet ook vooraf al hoe het meubel er ongeveer uit komt te zien. Wel zo prettig tijdens het steigerhout meubels maken;
  • Stap voor stap is weergegeven wat je moet doen, wat het maken van een meubel veel makkelijker maakt. Dit is vaak een punt waar veel klussers moeite mee hebben, waardoor je de mooiste meubels zelf kunt maken.

Maar dat is natuurlijk niet alles, want met bouwtekeningen kan je mogelijk veel meer maken dan je verwacht.

Wat voor steigerhout meubels kan jij maken

Het voordeel van het werken met bouwtekeningen is dat je enorm veel verschillende soorten meubels kunt maken. Om te beginnen met steigerhout meubels maken voor in de woonkamer. Wil je beginnen met het zitgedeelte van je woonkamer? Dan kan je mogelijk beginnen met het maken van banken of stoelen. Daar horen wel wat leuke tafeltjes bij, waar je zou kunnen kiezen tussen diverse salon- en koffietafels. Je televisie moet ook nog ergens op of in staan, dus als je toch al bezig bent met steigerhout meubels maken, kan je ook nog wel even een tv kast maken.

Tevens kan je steigerhout meubels maken voor in het eetgedeelte, waar een eettafel inclusief stoelen tot de mogelijkheden behoort. Of mogelijk komt een boekenkast je in het begin beter uit, want al die boeken moeten ook een mooi plekje krijgen toch?

We mogen de slaap- en kinderkamer niet vergeten, want daar kunnen we bedden van steigerhout maken en diverse kasten. Ook een hoogslaper is mogelijk met een van de bouwtekeningen voor bij steigerhout meubels maken. De werkkamer kunnen we voorzien van een prachtig steigerhouten bureau, werkt wel zo lekker!

De tuin is tenslotte nog een plek waar we graag steigerhout terugzien. Een tuinset van steigerhout, in vrijwel iedere meubel- of tuinzaak wel aan te schaffen. Wij maken echter zelf onze steigerhout meubels, dus ook voor in de tuin.

Maar waar kan ik die bouwtekeningen dan vinden?

Wil je nu echt beginnen met steigerhout meubels maken? Dan moet je alleen nog van mij de bouwtekeningen ontvangen. De bouwtekeningen voor bij het steigerhout meubels maken zijn te vinden in mijn bouwtekeningenpakket dat tienduizend bouwtekeningen groot is. Ook andere meubels dan de hierboven beschreven mogelijkheden zijn dus mogelijk. Van een tuinhuisje tot een overkapping, je kunt echt alles maken.

Wil je meer lezen over mijn bouwtekeningenpakket? Dan raad ik je aan klik hier!

steigerhout meubels maken

steigerhout meubels maken

Steigerhout meubels maken doe je zelf met goede bouwtekeningen