Home » Blog » Steigerhout » Voordelen van steigerhout

Voordelen van steigerhout

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Steigerhout is momenteel de meest gebruikte houtsoort voor het maken van meubels door hobbyisten. Dit was echter een paar jaar geleden nog niet het geval. Hoe kunnen mensen de afgelopen jaren opeens bewust zijn geworden van de vele voordelen van steigerhout? Want het is niet dat we een jaar of tien geleden nog geen steigerhout konden krijgen. Het antwoord op deze vraag is heel erg eenvoudig. Door de economische crisis zijn wij allemaal creatiever geworden en op zoek gegaan naar goedkopere houtsoorten waarmee we nog steeds prachtige meubels kunnen maken. In deze zoektocht liepen veel hobbyisten al snel tegen de vele voordelen van steigerhout aan. Deze makkelijk te bewerken houtsoort bleek uitermate geschikt voor de productie van zogenaamde doe-het-zelf bouwpakketten. Dat is ook één van de redenen dat jij zoveel steigerhout bouwtekeningen op mijn site kan terugvinden. In dit artikel krijg jij van mij tips over hoe jij het best met steigerhout om kan gaan zodat jij nog langer van de voordelen van steigerhout kunt genieten!

Hoe kan ik steigerhout het best behandelen?

De voordelen van steigerhout zijn bijna oneindig te noemen, maar deze zijn alleen van toepassing wanneer jij steigerhout op de juiste manier blijft behandelen. Sommige hobbyisten zijn van mening dat het behandelen van meubelen alleen maar schade aanbrengt. Ik ben echter van mening dat jij je meubels met zorg moet behandelen en daar hoort regelmatig onderhoud bij. Steigerhout kan je het best behandelen met steigerhout beits. Als jij dit middel op de correcte manier aanbrengt, ben ik er zeker van dat jouw steigerhouten meubel een stuk langer meegaat dan wanneer je dit niet zou doen. De behandeling van het steigerhout zorgt er uiteindelijk voor dat de waarde en het uiterlijk van jouw steigerhouten meubel stijgt, zodat jij nóg langer van de vele voordelen van steigerhout kunt genieten! Probeer daarom te voorkomen dat er teveel vocht tussen de scheuren kan komen, dit kan er namelijk voor zorgen dat het steigerhout gaat rotten.

Tips voor het gebruik van steigerhout

Tip 1: Plaats je steigerhouten meubels nooit op plekken waar het veel last kan krijgen van vocht. Probeer dus vochtige plaatsen te mijden en zet jouw steigerhouten meubel op plaatsen neer waar het door de wind en zond droog gehouden kan worden. Hierdoor gaan vooral de steigerhouten meubels die buiten staan een stuk langer mee.

Tip 2: Breng geen waterdichte coating op het steigerhout aan. Dit heeft een negatief effect op de levensduur van steigerhout en de voordelen van steigerhout worden er hierdoor een stuk minder. de ruwe structuur van steigerhout zorgt ervoor dat de waterdichte coating niet tot zijn recht kan komen.

Tip 3: Wil jij een steigerhouten meubel maken voor binnen gebruik? Kies dan voor droge steigerplanken waarbij de kans op kiervorming lager is.

Tip 4: Let bij de aankoop van steigerhout op de kwaliteit van het hout en de montage mogelijkheden die dit hout jou biedt.

Meubels maken met steigerhout

Waarschijnlijk wil jij ook nog je eigen meubels met steigerhout kunnen maken, maar hoe doe je dit? Daar kan ik jou bij helpen! Want ik kan jou gebruik laten maken van mijn enorme bouwtekeningenpakket waarmee jij al jouw steigerhouten meubels kan maken. De voordelen van steigerhout zijn zeer aantrekkelijk, aarzel daarom niet en kies voor de bouw van jouw eigen steigerhouten meubel! In dit bouwtekeningenpakket vind je meer dan tienduizend bouwtekeningen waarmee jij je eigen steigerhouten loungeset, tuinhuis en nog vele andere meubels en constructies kan maken. Kortom, keuze genoeg met het bouwtekeningenpakket van Fred!

Wil je meer weten? Klik dan snel hier en ontdek hoe jij aan dit handige bouwtekeningenpakket kan komen!

Voordelen van steigerhout
Voordelen van steigerhout

De voordelen van steigerhout benut je volledig met de juiste bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.