Home » Blog » Tafel » Big Green Egg tafel bouwtekening kan je hier vinden!

Big Green Egg tafel bouwtekening kan je hier vinden!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Je bent al in het bezit van een prachtige Big Green Egg, dat is al iets om trots op te zijn. Jij mag je rekenen tot de top van de barbecue-elite met deze sterke en betrouwbare barbecue. Maar dat mag je eigenlijk pas echt, als jij ook in het bezit bent van een Big Green Egg tafel en natuurlijk ook de bouwtekening hiervoor.

Een tafel kopen voor je Big Green Egg kost aardig wat, vaak nog meer dan de aanschafprijs van de Green Egg zelf. Daarom kan je ook voor een Big Green Egg tafel bouwtekening kiezen, waarmee jij eigenhandig een tafel kunt bouwen waar je dit grote ei in kunt plaatsen. Vervolgens kan jij iedere zomer heerlijk barbecueën met je Green Egg zonder onnodig veel geld uitgegeven te hebben aan een tafel. Met de Big Green Egg tafel bouwtekening maak je het namelijk gewoon zelf. Wil jij ook aan de slag? Lees dan snel verder hoe je met een Big Green Egg tafel bouwtekening moet werken!

Stappenplan Big Green Egg tafel bouwtekening

De beste manier om aan de slag te gaan is door de volgende stappen te volgen.

 1. Voorbereidingen.
 2. Bouwen.
 3. Afwerken

Stap 1: Voorbereidingen.

Een goede voorbereiding is de belangrijkste stap. Deze voorbereiding bestaat uit de volgende stappen.

 1. Locatie bepalen.
 2. Gewenste afmetingen.
 3. Bouwtekening zoeken.
 4. Materialen bestellen.

Stap 1.1: Locatie bepalen.

Wat is de locatie waar je Green egg wil hebben staan? Onder je overkapping in je tuin? Heb je een veranda achter je huis en wil je dat hij daar komt staan? Het is dan slim om een schetsje te maken van de situatie. Op deze schets zet je de ruimte waar je de Green Egg wil plaatsen. Zet daar ook de andere zaken neer zoals een bank, tafel en stoelen. Hou bij een veranda ook voldoende ruimte voor de openslaande deuren. Verder wil je voldoende loopruimte hebben.

Stap 1.2: Gewenste afmetingen.

De gewenste afmetingen zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte die er is en van jouw wensen. Wat wil je allemaal kwijt kunnen in en op je tafel? Zoek daar de gewenste bouwtekening bij.

Stap 1.3: Bouwtekening zoeken.

In het ledengedeelte kun je de bouwtekeningen vinden. Deze tekeningen zijn opgeslagen als PDF bestand en daardoor heel makkelijk te openen en af te drukken. Mocht je nog geen lid zijn kun je dat hier worden. Op elke tekening vind je een handige materialenlijst. Deze lijst is ideaal voor het plaatsen van je bestelling.

Stap 1.4: Materialen bestellen.

Je kun je bestelling het op verschillende manieren doen. Zo kun je naar een bouwmarkt of houthandel bij jouw in de buurt gaan. Je neemt de materialenlijst mee en plaatst zo je bestelling. Over het algemeen zul je daar ook alle benodigde materialen kunnen vinden. Al moet je wel zelf om je hout. Dus zul je een kar nodig hebben.

Online bestellen is ook een optie. Hiermee kun je veel kosten besparen en je hebt het de andere dag in huis. Verder heb je geen kar nodig.

Stap 2: Bouwen.

Bij het bouwen van deze tafel moet je wel met verschillende zaken rekening houden.

 1. Zorg dat je alle materialen eerst in huis hebt voor je begint.
 2. Druk de tekening af en hang deze in je werkplaats.
 3. Laad je accu’s op zodat je lekker door kunt gaan.
 4. Hou alle benodigde gereedschappen in de buurt.
 5. Werk op een vlakke waterpas vloer hierdoor zul je makkelijker werken.
 6. Werk zo nauwkeurig mogelijk op die manier voorkom je veel fouten.
 7. Veilig werken is natuurlijk altijd een vereiste. Voorkom oog beschadigingen door gebruik te maken van een veiligheidsbril. Oor beschadigingen voorkom je door oordoppen of oorkleppen.
 8. Maak eerst af waar je mee bezig bent voor je verder gaat.
 9. Volg de tekening stap voor stap.
 10. Hou de werkvloer schoon. Maak alles schoon voor je weggaat zodat je de andere keer in een schone omgeving komt.

Stap 3: Afwerking.

De afwerking van je hout is heel belangrijk. Het is goed om je hout te beschermen tegen de weersinvloeden. Daarnaast is het ook slim om een bescherming te hebben tegen intrekkend vocht. Je kunt daarom het beste een beits gebruiken. De beits zorgt er voor dat het hout van binnenuit wordt beschermd.

Staat je tafel met green egg buiten omdat je geen ander locatie hebt zorg er dan voor dat er een beschermhoes rond zit. Deze beschermhoes kun je hier kopen

Waarom kan ik niet zonder Big Green Egg tafel bouwtekening aan de slag?

Je zal zeker niet de eerste klusser zijn die probeert zonder een bouwtekening een project uit te voeren. Maar als je verstandig bent, ga jij wel met een Big Green Egg tafel bouwtekening aan het werk. Want alleen dan kan jij er zeker van zijn dat die tafel er ook echt komt. En dan bedoel ik ook echt een tafel die mooi is, je lang kunt gebruiken en tegen een stootje kan. Want je wilt niet weten hoeveel klussers een project hebben laten mislukken door maar wat te doen. Een Big Green Egg tafel bouwtekening gaat jou helpen om dit project met succes af te ronden.

Redenen om een tekening te gebruiken

Er zijn drie belangrijke hoofdredenen waarom je zo’n Big Green Egg tafel bouwtekening moet gebruiken, namelijk;

 • Op de Big Green Egg tafel bouwtekening staat netjes weergegeven welke materialen jij moet verkrijgen om de tafel te kunnen maken. Je hoeft dus niet urenlang na te denken welke houtsoort of schroeven jij hiervoor gaat gebruiken;
 • Alle afmetingen van dit project, van ieder plankje en iedere soort schroef, staan ook weergeven op de bouwtekening. Een schatting doen van de maten die jij nodig hebt is niet nodig, je kunt namelijk de Big Green Egg tafel bouwtekening gebruiken om achter al deze afmetingen te komen;
 • En dan de belangrijkste informatie, namelijk hoe jij de tafel straks in elkaar gaat monteren. Die informatie zal je ook op de Big Green Egg tafel bouwtekening vinden, waardoor het meer een kwestie gaat worden van het volgen van de stappen dan het zelf verzinnen hoe je iets in elkaar moet zetten.

Werk de tafel zo netjes mogelijk af

Een Big Green Egg tafel is pas af wanneer de complete tafel netjes afgewerkt is. Dat doe je door vakkundig aan de slag te gaan met de middelen die je hebt. Denk hierbij aan het netjes lakken van de tafel met een lakmiddel dat tegen de kracht van de Big Green Egg kan. Het middel moet tegen voldoende hitte kunnen, want je wilt wel lekker kunnen grillen.

Verder raad ik je vooral aan de Big Green Egg tafel bouwtekening nauwgezet te volgen, alleen dan zal dit project voor jou een ‘eitje’ zijn ;-).

Kom maar op met die bouwtekening Fred!

In mijn bouwtekeningenpakket kan jij de Big Green Egg tafel bouwtekening tussen de vele andere bouwtekeningen vinden. De duizenden bouw- en werktekeningen zullen jou bij een gigantisch aantal projecten helpen. Dat kan gaan van het maken van een simpel tafeltje tot het maken van stoelen voor in de woonkamer of een bed voor in de kinderkamer. Het zal straks voor jou mogelijk zijn om alles te maken wat je zelf wilt, wat je niet alleen behoorlijk wat extra macht geeft, maar je ook bakken met geld gaat schelen.

Het bouwtekeningenpakket verder bekijken en de Big Green Egg tafel bouwtekening downloaden?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Big Green Egg tafel bouwtekening
Big Green Egg tafel bouwtekening

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze 3 gratis bouwtekeningen

Waar kun je het beste een Green Egg kopen?

Je hebt hier verschillende mogelijkheden voor al betaal je vaak wel veel te veel. Het is daarom goed om daar rekening mee te houden. De beste site die ik hier voor hebt gevonden vind je hier

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.