Houten tafel maken met Fred!

Houten tafel maken voor jouw nieuwe woonkamer? Of ben je het gewoon zat om iedere keer een dure houten tafel te moeten kopen? Dan is het tijd om zelf een houten tafel te maken! Ik heb voor jou alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan met een houten tafel maken. Het proces is een stuk makkelijker dan je denkt, vooral omdat we met een houten tafel bouwtekening gaan werken. De belangrijkste stappen zijn op de bouwtekening overzichtelijk uitgewerkt waardoor een houten tafel maken voor iedereen toegankelijk is. Bij een houten tafel is de afwerking misschien nog wel het belangrijkst, wat voor mij ook de reden is dat ik hier een aparte paragraaf in dit artikel aan besteed. Zo kan je er zelf ook zorgen dat je een prachtige houten tafel kunt maken waar jij als klusser trots op kunt zijn. Ben je klaar om te beginnen met een houten tafel maken? Ga dan snel verder!

Een houten tafel maken, wat moet ik weten?

Zoals ik je al vertelde gaan we een houten tafel maken met een bouwtekening. Op de bouwtekening vind je de materialen die nodig zijn om de houten tafel te bouwen. Je leest welke houtsoort er nodig is en in welke hoeveelheid jij hiervan hout  moet inkopen. Om het je nog makkelijker te maken, zie je ook direct staan welke afmetingen de verschillende planken behoren te hebben. Dit stelt jou in staat om direct al het hout in de juiste afmetingen aan te schaffen en direct door te gaan naar de volgende stap van de bouwtekening, daadwerkelijk een houten tafel maken.

De bouwtekening geeft nauwgezet weer wat je moet doen om een houten tafel te maken. Middels letters zie je staan welke stap wanneer genomen moet worden. Ook zijn er natuurlijk meerdere houten tafels te maken, aangezien er ook verschillende soorten bouwtekeningen te vinden zijn. Dat betekent dat je ook voor binnen- en buiten houten tafels kan maken. Van een kloostertafel tot een lange steigerhouten eettafel, je kan zelf kiezen wat voor soort tafel je gaat maken!

Een houten tafel maken is geen hogere wiskunde en is voor een beginner ook een uitstekend doe-het-zelf project. Zolang je de bouwtekening goed volgt, hoef jij je nergens zorgen om te maken. Wat belangrijk is, is dat je voldoende aandacht besteedt aan de stabiliteit van de tafel. Controleer diverse keren of alles waterpas staat zodat je niet meteen scheve tafel op de proppen komt. Een houten tafel maken kan zo eigenlijk niet fout gaan.

Je houten tafel netjes afwerken

Is de houten tafel in principe af en kan je verder met het afwerken van de tafel? Dan gaan we eerst de tafel een goede lak geven. Bij je bouwmarkt kan je informeren welke lak het beste past bij het door jou gekozen houtsoort. Als jij je tafel goed blijft onderhouden, zou je tafel zomaar jaren mee kunnen gaan. Dit geeft je op de lange termijn de mogelijkheid om kosten te besparen en nog meer te genieten van jouw nieuwe tafel!

De houten tafel maken gaan we met een bouwtekening doen. Deze bouwtekening is meer over te lezen in de laatste alinea van dit artikel!

Meer ontdekken over een houten tafel maken?

Direct de houten tafel bouwtekening downloaden en beginnen met een houten tafel maken? Dat kan! Het bouwtekeningenpakket van Fred biedt jou de mogelijkheid om vandaag nog te beginnen met een houten tafel maken. De vele bouwtekeningen voor houten tafels zorgen ervoor dat jij de meest uiteenlopende houten tafels kan maken. Maar je had het vast al verwacht, er zijn nog duizenden andere bouwtekeningen te vinden voor al je andere toekomstige bouwprojecten. Dus stoelen, banken, bedden en zelfs je schutting is te maken met de bouwtekeningen uit het pakket van Fred. Het enige wat jij hoeft te doen, is de handen uit de mouwen te steken om nu echt hard aan de slag te gaan!

Wil jij een houten tafel maken en meer ontdekken over Freds Bouwtekeningenpakket? Dan kan dat op deze pagina klik hier!

houten tafel maken

Zelf een houten tafel maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Categories: Tafel
X