Home » Blog » Tafel » Kinderpicknicktafel maken met een bouwtekening

Kinderpicknicktafel maken met een bouwtekening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

De tijd is weer daar, we gaan naar buiten toe om te genieten van het heerlijke weer. Ook je kinderen zullen buiten willen genieten van de zon door lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes in de tuin te spelen. Na het spelen in het speeltoestel of op de schommel willen ze vast even uitrusten en wat lekkers eten, en dat kunnen ze doen aan de kinderpicknicktafel. Echter is het vinden van een leuke picknicktafel erg lastig, waardoor ik heb besluiten een bouwtekening te tekenen waarmee jij zelf een kinderpicknicktafel kunt maken. Met deze bouwtekening kan jij een kinderpicknicktafel maken zodat je kinderen hier heerlijk aan kunnen genieten.

Een kinderpicknicktafel maken is relatief eenvoudig en helemaal alleen te doen. Op de bouwtekening is alle informatie te vinden die jij kunt gebruiken om de kinderpicknicktafel te maken. De kinderpicknicktafel is van verschillende houtsoorten te maken, veel gekozen houtsoorten zijn geïmpregneerd hout en hardhout. Beide houtsoorten zullen voor een prachtig eindresultaat zorgen, de enige keuze die je moet maken is betreffende de prijs die jij voor het hout over hebt.

Aan de slag met het maken van een kinderpicknicktafel? Lees dan snel verder!

De kinderpicknicktafel maken

Het maken van de kinderpicknicktafel is iets wat je zelf kunt doen, natuurlijk wel middels het gebruik van een bouwtekening. Op de bouwtekening is ten eerste de info weergegeven met betrekking tot de materialen die je dient te gebruiken voor de bouw van de kinderpicknicktafel. Zo lees je bijvoorbeeld op de kinderpicknicktafel bouwtekening voor hardhout precies hoeveel hardhout er nodig is en welke afmetingen de verschillende planken moeten hebben. Dit stelt jou in staat om het hout meteen in de juiste afmetingen aan te schaffen of om deze zelf te zagen zodat je direct aan de slag kunt.

Wat je vervolgens op de bouwtekening kunt lezen is hoe je de kinderpicknicktafel in elkaar moet zetten. Iedere stap is middels letters e.d. duidelijk aangegeven zodat je weet wat je moet doen. Ik heb geprobeerd om de bouwtekening zo overzichtelijk mogelijk vorm te geven zodat je altijd weet wat de volgende stap is.

De kinderpicknicktafel kan je nog leuker maken door deze te verven. Breng wel eerst grondverf aan voordat je de kinderpicknicktafel verder verft, anders zal het hout een stuk minder lang meegaan en je wilt natuurlijk dat je kinderen gebruik kunnen maken van de kinderpicknicktafel zolang ze dit nog leuk vinden.

Nog meer voor je kinderen maken

Behalve een kinderpicknicktafel, kan je nog veel meer andere leuke dingen voor je kinderen maken. Een schommel maken? Dat is ook mogelijk met de bouwtekeningen die je in het pakket van Fred kunt vinden. Het maken van een schommel is net zoals de kinderpicknicktafel een leuk doe-het-zelf project dat je kinderen veel plezier gaat laten beleven. Zolang je de bouwtekening goed volgt is het maken van een schommel net zoals een kinderpicknicktafel zeer goed mogelijk.

Ook het maken van een speeltoestel is mogelijk. Hier vind je meer informatie over in het bouwtekeningenpakket zoals de wijze waarop je het speeltoestel behoort te maken en de verschillende afmetingen.

Nu wil je natuurlijk alleen nog heel graag in het bezit komen van de kinderpicknicktafel bouwtekening. Waar je die kunt vinden, vertel ik je in de laatste alinea van dit artikel.

Bouwtekening voor een kinderpicknicktafel

Een kinderpicknicktafel maken doen we aan de hand van een bouwtekening die je in mijn bouwtekeningenpakket kunt vinden. Het maken van een kinderpicknicktafel is niet lastig, het enige wat ik van je verwacht is dat je de bouwtekeningen goed volgt zodat je kleine foutjes voorkomt die je uiteindelijk weer geld kunnen kosten.

Meer dan tienduizend tekeningen zijn in dit pakket te vinden, waarmee je de meest uiteenlopende meubels kunt maken. Ten eerste is het maken van meubels voor in je huis een leuk idee. Want ieder meubel voor in je huis is wel te maken. Van een heerlijke bank tot een tv-kast waar je behalve je televisie ook nog je boeken in kunt opbergen. Het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningenpakket!

Wil je ontdekken hoe jij met de ruim tienduizend bouwtekeningen uit dit pakket aan de slag kunt? En wil jij een kinderpicknicktafel maken?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

kinderpicknicktafel maken
kinderpicknicktafel maken

Maken of kopen?

Ben je aan het twijfelen of je deze picknicktafel zelf wilt gaan maken of juist wilt gaan kopen? Lees dan de onderstaande voor en nadelen die we op een rij hebben gezet.

De voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Makkelijk
 3. Je hoeft zelf niet aan de slag.
 4. Geen tekening of gereedschappen nodig.

De nadelen van kopen

 1. Je betaalt veel.
 2. Kwaliteit valt vaak tegen.
 3. Beperkt qua afmetingen.

Waar kun je het beste een picknicktafel kopen?

Mocht je toch zelf een picknicktafel willen kopen koop hem dan daar waar je ook voldoet aan de volgende eisen:

 1. Snelle levering.
 2. Prijs kwaliteit in de juiste verhouden
 3. Niet goed geld terug garantie
 4. Veel variatie

Waar vind je dit alles? Kijk dan op deze website

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit.
 2. Elke gewenste afmeting.
 3. Goedkoop.
 4. Snel te maken.
 5. Gereedschappen heb je al in huis.
 6. Veel voldoening.

De nadelen van zelf maken

 1. Het kost je wat klustijd.
 2. Een tekening is onmisbaar. Maar zoals je reeds hebt kunnen lezen hebben we daar een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.