Kloostertafels maken? Welkom bij Fred!

Kloostertafels, een ongelofelijke hype waar we met de dag meer van horen. Er zijn verschillende verklaringen voor waarom kloostertafels opeens zo populair geworden zijn. Misschien komt het wel doordat je eenvoudig een enorme tafel kunt maken waar je met je hele familie aan kunt eten. Of misschien is het ook wel omdat je een ‘ouderwets’ meubel uniek kan combineren met modernere meubels door het gebruik van steigerhout inclusief een white wash. Kloostertafels zijn hip en daarom heb ik een artikel geschreven over hoe jij je eigen kloostertafels kunt maken voor jezelf of voor kennissen.

De kloostertafels zijn eenvoudig te maken met de juiste bouwtekeningen, waar ik je ook meer over zal vertellen. Op deze bouwtekeningen vind je belangrijke informatie zoals het hout dat je moet gebruiken en welke afmetingen het hout verkregen moet worden. Natuurlijk vind je ook hoe je de kloostertafel uiteindelijk in elkaar moet zetten wanneer je in het bezit bent van het juiste hout in de correcte afmetingen. Klaar om zelf kloostertafels te maken? Lees dan snel verder!

Kloostertafels of kasteeltafels?

De kloostertafel is eigenlijk niet de officiële naamgeving voor de van oudsher Gotische tafel. We kennen kloostertafels namelijk ook wel als kasteeltafels. Echter zijn er in de Benelux veel meer kloosters dan kastelen, waardoor we hebben gekozen voor de naamgeving kloostertafel.

Kloostertafels werden van oorsprong gebruikt in kloosters en kastelen voor de maaltijden van het personeel. De hogere lieden in het klooster en de bewoners van een kasteel aten aan een andere majestueuzere tafel. De kloostertafel stond erom bekend vaak vies te zijn en er gebruikt uit te zien, aangezien er altijd te grote groepen mensen aan de kloostertafel aten. Doordat er behoorlijk dik en robuust hout werd gebruikt maakte de beschadigingen niet uit, het was tenslotte een tafel die puur werd gebruikt om het personeel van een eetplek te voorzien. Kloostertafels anno 2015 zien er echter wat anders uit, aangezien wij vaak wel van plan zijn goed om te gaan met de kloostertafel. Hoe kan je dan een kloostertafel maken?

Kloostertafels maken a.d.v. een bouwtekening

Je bent natuurlijk opzoek naar de bouwtekening waarmee je kloostertafels kunt maken en daar help ik jou bij. Aan het einde van dit artikel vind je meer over waar jij deze bouwtekeningen kunt vinden. Echter wil ik je eerst wijzen op de wijze van toepassing van een bouwtekening voor bijvoorbeeld de kloostertafels.

Middels de bouwtekening is het namelijk mogelijk om helemaal zelf een kloostertafel ‘from scratch’ te maken. Dat betekent dat jij zelf alles kunt inkopen en maken waardoor het niet nodig om hulp van anderen in te schakelen. Natuurlijk is dit wel handig, maar niet nodig.

De kloostertafels bouwtekening vertelt je meer over het hout dat je kan gebruiken om de kloostertafel te maken. Verschillende houtsoorten zijn mogelijk, waardoor het gebruik van een bouwtekening alleen daar al handig voor is.

Ook lees je welke afmetingen de verschillende planken moeten worden. Je kunt vervolgens zelf het hout in de juiste afmetingen zagen of dit laten doen, dit is logischerwijs aan jou. De bouwmarkten zullen dit echter vaak wel wat netter kunnen doen, maar wanneer je dit zelf wilt doen is het wel mogelijk om geld te besparen.

Ten slotte vind je precies een stap voor stap beschrijving over hoe jij de kloostertafels in elkaar moet zetten. Hierdoor kan jij een prachtige kloostertafel maken zonder tijd kwijt te zijn aan constructiefoutjes.

Bouwtekeningen van Fred Schouten

Nu hoef je alleen nog maar te weten hoe je in het bezit komt van de juiste bouwtekeningen. De bouwtekeningen waarmee je kloostertafels kunt maken zijn te vinden in mijn bouwtekeningenpakket (Freds Bouwtekeningenpakket). Ruim tienduizend bouwtekeningen om vrijwel alles te maken zijn te vinden in dit pakket, waaronder dus de kloostertafels bouwtekeningen.

Bouwtekeningen om lounge meubels mee te maken of zelfs bouwtekeningen voor een tuinhuisje. Voor huis en tuin bouwtekeningen waarmee je eindeloos kan blijven bouwen, Freds Bouwtekeningenpakket biedt het je.

Meer te weten komen over dit bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier meer over!

kloostertafels

Zelf kloostertafels maken is niet moeilijk mist je de juiste bouwtekeningen heb.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Categories: Tafel
X