Home » Blog » Tafel » Een tuintafel zelf maken, hier meer!

Een tuintafel zelf maken, hier meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Als het lekker weer is, gaan we natuurlijk allemaal zo snel mogelijk naar buiten toe om te genieten van het heerlijke weer. We willen zolang als we kunnen van het zeldzame moment genieten dat er zon in ons land is. Een tuintafel is hierin onmisbaar, aangezien we pas lekker buiten kunnen eten wanneer we net zoals in de woonkamer de beschikking hebben over een grote en sterke eettafel. Door een tuintafel zelf te maken, kan je de pracht van een eettafel uit de woonkamer naar buiten brengen. Je kunt met grotere groepen mensen buiten dineren of natuurlijk barbecueën. Je kunt de tafel namelijk zo groot maken als je zelf wilt, waardoor je mogelijkheden eindeloos zijn. Een tuintafel zelf maken zou wel eens de beste beslissing van je leven kunnen zijn! 😉

Het zelf maken van een tuintafel is niet lastig, wat echter wel belangrijk is, is dat je nauwkeurig de bouwtekening volgt. Alleen dan is het mogelijk om een goede tuintafel zelf te maken waar je ook met plezier gebruik van kunt maken. Op de bouwtekening is alle belangrijke informatie weergegeven omtrent de bouw van je tuintafel. Wat je precies aan de bouwtekening hebt, waar je deze kunt vinden en verdere informatie over hoe jij zelf een tuintafel kunt maken lees je in dit artikel. Ready, set, Go!

Hoe kan ik een tuintafel zelf maken?

‘Hoe doe ik dit’, ‘hoe doe ik dat’ etc. Dit zijn vragen die we als doe-het-zelvers onszelf in het begin meerdere keren vragen. Echter hoeft bij het gebruik van een bouwtekening deze vraag alleen nog maar aan de bouwtekening gesteld te worden, want daar staat de informatie op waarmee je antwoord op zulke vragen kan geven. Een tuintafel zelf maken is daarom ook met een bouwtekening voor iedere doe-het-zelver een goed haalbaar project.

Op de bouwtekening lees je ten eerste van welke houtsoort je hoeveel hout nodig hebt. Vervolgens ontdek je welke afmetingen deze planken behoren te hebben. Voor een tuintafel zelf maken, lees je bijvoorbeeld op één (van de vele) tuintafel bouwtekeningen hoeveel steigerhout planken jij nodig hebt om een tuintafel te maken. Ook lees je per plank in welke afmeting deze gezaagd moet worden en in welke hoeveelheid dit dient te gebeuren. Vervolgens kan je zien in welke volgorde de tuintafel in elkaar gezet moet worden. Iedere stap is duidelijk weergegeven met daarbij een referentie naar de plank die je dient te gebruiken. Zo kan je eenvoudig en snel zelf een tuintafel maken!

Het onderhoud van je tuintafel zal per houtsoort verschillen. Als je bijvoorbeeld een tuintafel van steigerhout maakt, zal je gebruik maken van verschillende onderhoudsmiddelen dan wanneer je een tuintafel van eikenhout maakt. Indien je kiest voor steigerhout, dan is het gebruik van grondverf en beits aan te raden. Dit verlengt de levensduur van je steigerhout waardoor je er veel langer van kunt genieten.

De tuintafel bouwtekening bij Fred!

Een tuintafel zelf maken, doe je natuurlijk met een bouwtekening. De tuintafel bouwtekening is te vinden in verschillende vormen in mijn bouwtekeningenpakket. Dat betekent dat je een groot aantal verschillende tuintafels kunt maken met de bouwtekeningen die jij in dit pakket zal vinden. Ook andere tafels zijn te maken met bouwtekeningen die in dit pakket te vinden zijn. Een salontafel, koffietafel, eettafel en ga zo maar door, je kunt eindeloos tafels blijven maken met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket!

Ook andere meubels kunnen gebouwd worden. Denk bijvoorbeeld dan eens aan tuinstoelen voor aan de tuintafel of een blokhut waar je al je tuinspullen in op kunt bergen. Of misschien is het maken van een loungeset voor in de achtertuin van steigerhout wel iets voor jou. Het zijn allemaal mogelijkheden van doe-het-zelfprojecten die jij zelf kunt uitvoeren met de bouwtekeningen uit dit pakket!

Meer ontdekken over Freds Bouwtekeningenpakket en de vele mogelijkheden die hierbij horen? Ontdek er dan hier meer over klik hier!

tuintafel zelf maken
Een tuintafel zelf maken

De mooiste tuintafel zelf maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.