Prieel maken, uitdagend maar mogelijk

Ik kan je vertellen dat een prieel maken behoort tot een van de meest uitdagende doe-het-zelf projecten die met Freds Bouwtekeningenpakket mogelijk zijn. Maar betekent dat een prieel maken voor jou een brug te ver is? Natuurlijk niet, ook jij kan een prieel maken. Een beginnende doe-het-zelver zal hier weliswaar een stuk meer tijd aan kwijt zijn, maar de gemiddelde doe-het-zelver kan dit project al prima zelf uitvoeren. Mits je correct gebruik maakt van de bouwtekening, hoef je helemaal nergens bang voor te zijn. Een prieel maken gaat een project worden dat jouw tuin van een heerlijk extra plekje kan voorzien. Want in de zomer kan je ook als het regent onder je prieel een hapje eten of hier met wat kennissen een wijntje drinken.

Genoeg gepraat, wil je een prieel maken, dan raad ik je toch echt aan snel verder te lezen. Des te eerder kunnen we aan de slag!

Wat voor spullen heb ik voor dit project nodig?

Zoals je begrijpt zijn de materiaalkosten voor een prieel maken een stuk hoger dan een simpele stoel of bank. We hebben sterk hout nodig en zullen daarom ook niet moeten bezuinigen op de kwaliteit van het hout. Het is verstandig om uit te wijken naar de betere hout ‘boeren’ om daar ons hout te halen. Je prieel moet tegen een Hollands stootje kunnen en daar is fatsoenlijk hout voor nodig. Verderop vertel ik je meer over de bouwtekening, maar ik wil je er wel alvast op wijzen dat dat de plek is waar je de volledige materialenlijst kunt vinden.

De specifieke afmetingen voor alle materialen zijn op de bouwtekening te vinden. Je kunt ook voor diverse materialen gebruik maken van spullen die je mogelijk al hebt liggen, zoals grondklemmen en materialen voor het vloeroppervlak. Voor de steunbalken e.d. is het slim om nieuwe palen te gebruiken.

De voordelen van een prieel maken

Om je nog even te overtuigen, wil ik je op de vele voordelen van een prieel maken wijzen. Want de voordelen zijn toch echt reden genoeg om aan de slag te gaan met dit uitdagende project. Als je een prieel bouwt, kan je achteraf een stuk vaker gebruik maken van de ruimte die je in je tuin hebt. Ook als het regent is het straks mogelijk om in je tuin een wijntje of biertje te drinken onder de overkapping. Ook kan je barbecuen wanneer het regent en hoef jij niet al je spullen te voorzien van een kap, die kan je gewoon onder de prieel plaatsen. Het maken van een prieel hoeft dus niet alleen voor praktische overwegingen plaats te vinden, want het verhoogt tevens de waarde van je huis. Potentiële kopers zullen eerder kiezen voor een huis met extra onderdelen zoals een prieel dan een huis zonder. Waarom zou je dus geen prieel maken?

Heb ik echt een bouwtekening nodig?

Zonder een bouwtekening kan je naar mijn mening geen betrouwbare constructie creëren. Een prieel maken is een project waarbij de constructie echt belangrijk is, want je wilt wel dat je voor veel jaren gebruik kan maken van je prieel. Daarom is het toch van belang dat je niet een onstabiel object bouwt?

De materialenlijst gaat je straks ook enorm veel tijd besparen doordat je weet in welke afmetingen alle planken moeten zijn en je dus niet zelf hoeft te gaan gokken en rekenen. Van te voren inschatten hoeveel plek je nodig hebt? Ook dat is mogelijk met de bouwtekening.

En tenslotte de belangrijkste informatie, hoe kan je een prieel maken. Dat is informatie die ook op de bouwtekening te vinden is.

Waar is die bouwtekening dan te vinden?

In Freds Bouwtekeningenpakket (met nog tienduizend andere handige bouwtekeningen). Je kunt diverse soorten overkappingen maken en natuurlijk een prieel met dit pakket. Het is dus na dit project ook mogelijk om uitzonderlijk veel andere meubels of andere constructies te maken. Dat kan variëren van meubels voor in de woonkamer, zoals een bureau of kast, tot een schutting of overkapping. Het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen uit het pakket van Fred Schouten.

Vrijwel ieder meubel dat in je opkomt is te bouwen en allemaal middels de handige bouwtekeningen. Wil je meer weten over dit bouwtekeningenpakket? Dan kan je er hier alles over lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

prieel maken

Zelf een prieel maken doe je met goede bouwtekeningen

Categories: Tuinhuis
X