Gat boren in wandtegels waar moet je op letten?

Je moet de volgende stappen ondernemen om een gat te boren in de wandtegels.

  1. Bepaal voor je gaat boren de exacte plaats waar het gat moet komen.
  2. Teken dit af met een merkstift zet een klein puntje.
  3. Moet je meerdere gaten op dezelfde hoogte hebben teken deze van nauwkeurig en waterpas af.
  4. Haal de boor van de klop stand af voor je gaat boren. Zou je de klop stand aan laten staan dan breken je tegels gegarandeerd.
  5. Boor dan met een boortje met een kleinere diameter dan de diameter die je nodig hebt. Dit is vooral voor het boren in de tegels zelf slim om te doen. Je kunt op die manier makkelijker door de tegels komen. Nog een voordeel van eerst met een kleinere boordiameter te boren is mocht het gat wat groter uitvallen dan kun je dit nog herstellen.
  6. Daarna boor je het gat op de gewenste diameter.

Je boor het gat natuurlijk om iets op te hangen. In dit voorbeeld hangen we een uitstortgootsteen op. Doe in elk geboord gat een plug. Daarna schroef je de uitstortgootsteen vast aan de muur. Controleer altijd of je uitstortgootsteen nog waterpas hangt. Gebruik de meegeleverde materialen zodat de uitstortgootsteen niet word beschadigd.

Uitstortgootsteen opghangen

Bekijk het onderstaande filmpje van het ophangen van een uitstortgootsteen. Je ziet hier hoe het boren in zijn werk gaat en ook het ophangen zelf.

Waar kun je het beste een uitstortgootsteen kopen? Lang niet overal is het slim om deze te kopen. Op veel plaatsen betaal je teveel. Via deze website weet je zeker dat je nooit teveel betaald en de levering is heel snel. Vandaag besteld is morgen in huis. Verder zijn de garantie voorwaarden ook altijd heel goed. Dat zie je wel eens anders bij bedrijven.

Meer handige doe-het-zelf tips?

Voor meer handige doe-het-zelf tips kijk hier

Ben je opzoek naar bouwtekeningen?

moving_banner_fred