GRATIS BOUWTEKENINGEN

Ontdek de 3 bouwtekeningen waarmee ik mijn complete loungeset met stoelen en tafel heb gebouwd

Copyright © Fred's Bouwtekeningen 2007 - 2019

Wil jij in het bezit komen van gratis bouwtekeningen waarmee je zelf meubels kunt maken? Ben jij het ook zat om te betalen voor meubels en ben je tot het besef gekomen dat je ook gewoon zelf meubels kunt bouwen? Mooi! Dan ben je namelijk bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres. In dit artikel vertel ik je namelijk hoe jij aan gratis bouwtekeningen kunt komen om dit te doen! En je krijgt niet één bouwtekening, nee je krijgt er meteen vier van mij. Je zal in dit artikel ontdekken over welke gratis bouwtekeningen ik het heb en hoe jij zelf deze meubels kunt maken.

Benieuwd naar de gratis bouwtekeningen en hoe je met een bouwtekening zelf een meubel kan maken? Lees dan snel verder!

Gratis bouwtekening #1 – Loungeset bouwtekening

Inhoudsopgave

De eerste van de vier gratis bouwtekeningen is de loungeset die jij bijvoorbeeld van steigerhout kan maken. Het grote voordeel van steigerhout is dat het een goed bewerkbare houtsoort is en je eenvoudig je meubel nog mooier kan maken door het steigerhout te white washen. De steigerhout loungeset is een uitstekende toevoeging voor iedere tuin en terras, waardoor je tuin er stukken gezelliger uit zal zien. Van alle gratis bouwtekeningen zal de loungeset bouwtekening je het meest laten relaxen in de zomer!

Gratis bouwtekening #2 – Hoekbank bouwtekening

Zelf een hoekbank maken? Geen probleem met de gratis bouwtekeningen die ik je in dit artikel geef! Met de hoekbank bouwtekening kan jij namelijk een prachtige hoekbank maken voor binnen- en buitengebruik. Afhankelijk van je houtkeuze, is de hoekbank binnen en buiten te gebruiken.

Een hoekbank kan je vervolgens nog verven in de kleur die jij mooi vindt en voorzien van diverse kussentjes. Zo kan jij met de gratis bouwtekeningen een hoekbank maken zoals je dat zelf voor ogen hebt!

Gratis bouwtekening #3 – Tafel bouwtekening

Ja ja, ook een tafel is te maken met de gratis bouwtekeningen die ik je aan het einde van dit artikel geef. De tafel bouwtekening die bij de gratis bouwtekeningen hoort maakt het mogelijk om een prachtige tafel voor in de woonkamer te maken. Het voordeel hiervan is dat je binnen korte tijd een zeer bruikbare tafel kunt maken. Je kunt de tafel van gebruikt of nieuw hout maken, dit is helemaal aan jou. Op de gratis bouwtekening vind je informatie die je nodig hebt om je tafel te maken. Benieuwd?  Ga dan snel verder!

Gratis bouwtekening #4 – Stoel bouwtekening

Stoel voor aan je tafel maken met de gratis bouwtekeningen? Ook dat is geen probleem met de gratis bouwtekeningen die ik jou vandaag geef. Want een sterke stoel maak je natuurlijk met een bouwtekening waar je de informatie op vindt om een stoel met een betrouwbare constructie te maken. Je kunt de stoelen in veelvoud maken zodat jij je complete tafel kunt vullen met de stoelen die je maakt.

Wat heb ik aan de gratis bouwtekeningen?

De gratis bouwtekeningen geven je de cruciale informatie om onder andere een tafel, stoel en loungeset te maken. Ten eerste lees je op de gratis bouwtekeningen exact welke materialen jij moet aanschaffen en in welke afmetingen het hout gezaagd moet worden. Je kunt er zelf voor kiezen om gebruikt of nieuw hout te kopen, echter zal je meubel wel langer meegaan wanneer je kiest voor nieuw hout.

De gratis bouwtekeningen geven verder ook nog informatie omtrent de wijze van het in elkaar zetten van je nieuwe meubel. Je leest wanneer je welke stap moet zetten om je meubel om te vormen tot één mooi resultaat. Benieuwd waar je de gratis bouwtekeningen kunt vinden? Ga dan snel door naar de laatste alinea van dit artikel! nu gelijk 3 gratis bouwtekeningen downloaden? http://www.fredsbouwtekeningen.nl/3-gratis-bouwtekeningen/

Waar kan ik de gratis bouwtekeningen vinden?

De gratis bouwtekeningen om een loungeset, hoekbank, tafel en stoel mee te maken kan je hier vinden. Deze vier bouwtekeningen zijn onderdeel van mijn bouwtekeningenpakket waar tienduizend bouwtekeningen in verzameld zijn. Dat betekent dat je eindeloos zelf meubels zal kunnen maken, want je bent niet zomaar door tienduizend bouwtekeningen heen. Het is tijd om zelf meubels te maken, het is niet meer nodig om veel geld uit te geven aan dure meubels. Nu maken we onze eigen meubels!

In dit bouwtekeningenpakket vind je trouwens nog veel en veel meer bouwtekeningen waar je dus nog tal van andere meubels en constructies kunt maken. Wil jij bijvoorbeeld een blokhut bouwen? Of misschien wel een bed voor in de slaapkamer? Dan is ook dit geen probleem met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket.

Klaar om aan de slag te gaan met de gratis bouwtekeningen? Of wil je meer te weten komen over mijn bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier meer over!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

gratis bouwtekeningen
gratis bouwtekeningen

Goede bouwtekeningen vind je hier.

Hoe zijn de tekeningen opgebouwd? Alle tekeningen zijn zo opgebouwd dat je ze stap voor stap kunt volgen. Het is altijd wel belangrijk dat je de tekening van begin tot het einde precies volgt voor het gewenste resultaat. Op elke tekening vind je een handige materialenlijst. In deze materialenlijst zie je verschillende item nummers staan. Deze nummer kom je ook weer tegen in de tekeningen zelf. Hierdoor kun je heel snel zien welk soort materiaal je nodig hebt en welke afmetingen dit materiaal is.

Een ander groot voordeel is dat je aan de hand van deze materialenlijst je materialen kunt bestellen. Verder kun je deze ook gelijk gebruiken als zaaglijst.

Stappenplan project maken

Voor je aan de slag gaat is het altijd slim om de volgende stappen te doen.

 1. Voorbereidingen
 2. Bouwen
 3. Afwerken

Stap 1: Voorbereidingen

Goede voorbereidingen zijn van groot belang voor het gewenste resultaat. Goede voorbereidingen bestaan uit het volgende.

 1. Wat wil je gaan maken?
 2. Gewenste locatie bepalen
 3. Wat zijn de gewenste afmetingen?
 4. Bouwtekening zoeken
 5. Materialen bestellen

Stap 1.1: Wat wil je gaan maken?

Om te beginnen is het natuurlijk van belang om te kijken wat je wilt gaan maken. Mogelijk heb je een hele waslijst. Alleen is het slim om hierin een keuze te maken waar je mee wilt beginnen. In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je een loungebank wilt gaan maken.

Stap 1.2: Gewenste locatie bepalen

Waar wil je deze loungebank gaan plaatsen? Onder je overkapping? Op je terras? De locatie bepaald mede wat de gewenste afmetingen zijn en hoe je de afwerking moet doen. Wanneer de bank beschermt staat tegen regen dan is het minder belangrijk om de bank te voorzien van een beschermende laag dan wanneer de bank in weer en wind staat.

Het is dus belangrijk om goed over na te denken.

Stap 1.3: Wat zijn de gewenste afmetingen?

De gewenste afmetingen van deze bank wordt beperkt door de beschikbare ruimte. Verder bepaal je de gewenste afmetingen door te kijken met hoeveel mensen je er op wilt zitten.

Stap 1.4: Bouwtekening zoeken

Wanneer je de eerste drie stappen hebt gevolgd dan is het nu tijd om naar de gewenste tekening te zoeken. Deze tekening vind je in het ledengedeelte van onze site.

Stap 1.5: Materialen bestellen

Aan de hand van de materialenlijst die je op elke tekening vind kun je een offerte aanvragen. Het is verstandig om dit bij verschillende bedrijven te doen. Je zult verbaasd staan van het verschil in de kosten.

Stap 2: Bouwen

Wanneer je gaat bouwen hou je rekening met het volgende.

 1. Begin pas wanneer al het materiaal binnen is.
 2. Druk de tekening af en hang deze op een handige plaats.
 3. Laad de accu’s op en zorg dat het gereedschap dat je nodig hebt ook in de buurt is.
 4. Zaag alles op maat volgens de tekening.
 5. Werk stap voor stap en maak eerst af waar je mee bezig bent voor je verder gaat.
 6. Let op je veiligheid. Gebruik altijd oog en oor bescherming.
 7. Ruim je werkplaats op.
 8. Werk zo nauwkeurig mogelijk dat geeft het beste resultaat.

Stap 3: Afwerking

Het is uiteindelijk van belang dat de afwerking goed is. Hierdoor wordt het resultaat bepaald. Staat alles buiten zorg er dan voor dat je het hout voorzie van een beschermende beitslaag. Vooraf schuur je het hout glad. Breng minimaal tweemaal een beitslaag aan voor een optimale bescherming. Goede tuinbeits kun je hier kopen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…