Home » Kasten » Kastdeur maken met een bouwtekening

Kastdeur maken met een bouwtekening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij een kastdeur maken om jouw kast sluitend te kunnen maken? Dan is dat binnen korte tijd te realiseren! In dit artikel leg ik je uit hoe jij je eigen kastdeur kunt maken en je duidelijk kunt laten zien dat de kastdeur een product van jouw hand is. Je kunt namelijk een kastdeur maken die jouw persoonlijke verhaal vertelt. Door de kastdeur te beitsen is dit allemaal mogelijk. Veel klussers vinden het lastig om een mooie kastdeur te maken. Het beitsen verlangd wel wat enige ervaring, maar als je wat YouTube videos bekijkt, heb je zo door hoe dit in zijn werk gaat. Je kunt in dit artikel ook lezen hoe jij een kast kunt maken waar jouw kastdeur in past. Of je dus nu een kastdeur voor een bestaande kast gaat maken, of je eigenlijk gewoon een complete kast wilt maken, met dit artikel kan je beide projecten realiseren! Vind je het ook tijd om te beginnen met het maken van je kastdeur? Lees dan snel verder en je kunt binnen tien minuten starten met het bouwen van jouw nieuwe kastdeur!

Hoe kan ik een kastdeur maken

Een simpele kastdeur maken kan al binnen 30 minuten. Als jij het niet erg vindt dat jou kastdeur er standaard uit ziet, ben je met een kastdeur bouwtekening eigenlijk al klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste scharnieren te kopen en de kastdeur op de correcte manier te bevestigen. Dit is niet lastig en dit is in korte tijd te doen. Door tijd te besteden aan de bevestiging, kan jij ervoor zorgen dat je kastdeur eenvoudig open gaat. Een kastdeur maken is min of meer, mits jij voor de simpele versie kiest, het op maat maken van de deur. Het aanbrengen van de deur is uiteindelijk het lastigste, maar nog steeds eenvoudige, gedeelte van dit project.

Het is natuurlijk veel leuker als jij besluit een kastdeur te maken die ook echt mooi en uniek is. Ken je die ouderwetse, authentieke kasten waar meerdere patronen in de deurtjes aangebracht zijn? Dit kan jij ook doen als jij wat tijd stopt in het beitsen van je deur. Een kastdeur maken wordt dan een veel leuker bouwproject en al je kennissen kunnen zien hoe vaardig jij wel niet bent met een beitel. Ook verhoog jij de waarde van jouw kast, waardoor jij hem in de toekomst zou kunnen doorverkopen voor een hogere prijs. Unieke aspecten van een kast zijn altijd een belangrijk argument om een kast te kopen, dus bij en mogelijke doorverkoop zou jij hier absoluut baat bij hebben. Een kast maken kan zo omgezet worden in een winstgevende activiteit waar jij nog vele jaren profijt van kunt hebben!

Bouwtekening kastdeur

Als je een kastdeur gaat maken, heb je natuurlijk wel een bouwtekening nodig. De bouwtekening legt jou namelijk uit welke stappen er gezet moeten worden om de kastdeur op de correcte manier te vormen en aan te brengen. Het personaliseren van de kastdeur wordt niet op de bouwtekening toegelicht, dit is een onderdeel dat jij zelf kunt invullen. Deze bouwtekening kan jij overigens vinden in het enorme bouwtekeningenpakket van Fred. In dit pakket zitten wel meer dan 10.000 bouwtekeningen waarmee de meest uiteenlopende bouwprojecten opgestart kunnen worden. Je eigen bank of eikenhouten bureau maken? Met het bouwtekeningenpakket van Fred is dit mogelijk!

Meer weten? Klik dan snel hier en wie weet ben jij binnenkort wel druk bezig met het maken van een nieuwe kast!

Kastdeur maken
Kastdeur maken

Zelf een kastdeur maken doe je met de juiste bouwtekeningen.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.