Een kledingkast zelf maken

Ah, weer een heerlijk doe-het-zelf project dat je helemaal zelf kunt doen. Ik heb het natuurlijk over een kledingkast zelf maken. Dit is een uitstekend doe-het-zelf project om enorm te besparen op je huidige kosten die je kwijt zou kunnen zijn aan een nieuwe kledingkast. Ik ben een groot voorstander van het zelf maken van meubels en het maken van een kledingkast is daar een goed instapproject voor. Bij een kledingkast zelf maken is, net zoals bij veel andere meubels, de basis ontzettend belangrijk. Doordat je meteen leert hoe je met een bouwtekening een goede basis kan maken, leer je behalve een kledingkast zelf maken ook meteen beetje voor beetje de vaardigheden voor het maken van lastigere meubels. Je moet het bouwen van meubels niet zien als werk, maar het uitvoeren van je hobby. Op die manier kan je met een glimlach op je gezicht een kledingkast zelf maken!

Het begin van je kledingkast

Om te beginnen met een kledingkast zelf maken, moet je in het bezit komen van alle benodigde materialen. Deze materialen staan beschreven op de bouwtekening, waar je ziet welke houtsoort er nodig is en in welke hoeveelheid deze moet worden aangeschaft. Ook de afmetingen zijn overzichtelijk weergeven waardoor je meteen al het hout bouwklaar kan kopen. Een kledingkast zelf maken kost zo een stuk minder tijd!

De wijze waarop je de kledingkast zelf kan maken is natuurlijk ook te vinden op de bouwtekening. Stap voor stap ontdek je wat je moet doen om jouw nieuwe kledingkast te kunnen maken. Het is geen hogere wiskunde, het is een bouwtekening die bij goed gebruik ervoor gaat zorgen dat je met eenvoud een prachtige kledingkast zelf kan maken!

Waar moet je op letten bij een kledingkast zelf maken

Voor dat je begint, wil ik je erop wijzen dat je wel goed controleert of jij over voldoende ruimte beschikt om een kledingkast zelf te maken. Meet precies uit hoeveel beschikbare ruimte er is voor jouw nieuwe kledingkast. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan waardoor je nog extra aanpassingen zou moeten verrichten.

Bij de keuze van een houtsoort is het ook verstandig om naar de huidige inrichting te kijken. Kies een houtkleur die goed past bij jouw huidige inrichting voordat je verder gaat. Anders kan je geen kledingkast zelf maken die goed bij jouw huidige inrichting past.

Je kunt de kledingkast overigens nog leuker maken door diverse aanpassingen aan de binnenkant te verrichten. Je kunt zelf bepalen of je met veel plankjes gaat werken of dat je het juist een kledingkast laat worden waarin veel overhemden kunnen hangen. Al met al kan je een kledingkast zelf maken die perfect aan jouw eisen voldoen!

Bouwtekening nodig?

Heb je een bouwtekening nodig voor het zelf maken van een kledingkast? Dan kan je die bouwtekening gewoon vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Ik ben alweer jaren geleden met dit bouwtekeningenpakket begonnen en ondertussen zijn er meer dan tienduizend bouwtekeningen in dit pakket te vinden. Aardig veel dus, en jij kan van alle bouwtekeningen gebruik maken. Zo ook de tekening voor een kledingkast zelf maken. Het is niet lastig om een kledingkast zelf te maken, maar je moet wel de tekening goed volgen.

Wil je nog meer maken behalve een kledingkast? Dan kan je met de bouwtekeningen voor binnen- en buiten ook nog tal van andere meubels maken. Van een tuintafel tot een tv-meubel van steigerhout. De mogelijkheden zijn onbeperkt wanneer jij mijn bouwtekeningenpakket kunt gebruiken voor het realiseren van al je bouwdromen.

Wil je meer te weten komen over dit pakket? Dan kan je er hier nog meer over lezen klik hier!

kledingkast zelf maken

Een kledingkast zelf maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Categories: Kasten
X